Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Autosedačka - s (bez) IsoFix  

1. 1. Autosedačka - s (bez) IsoFix

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj,

dneska jsme byli s manželkou na výletě v Praze vybrat pro prcka dětskou sedačku, vybrali jsme si tuto

Maxi Cosi Priori XP - adriatic blue 2009

http://www.superbaby.mimishop.cz/detail.php?zbozi=669212

ale dělejí ji i ve verzi s IsoFixem

http://www.topkocarky.cz/inshop/scripts/detail.asp?itemId=1527&level=23

byli jsme asi ve dvou prodejnách, kde nám skoro vůbec neporadili, hlavně co se montáže týká. jedné paní byl jeden pás na uvázání málo:-) v poslední prodejně na černém mostě (babypark) nás poučili a dovolili nám i sedačku odzkoušet přímo unás v autě.

Když jsme zkoušeli sedačku bez IsoFixu, tak držela \"jak přibitá\".

Ta s IsoFixem držela spodkem, ale vršek se mlel, nepomohlo to ani přivázat pásy.

Paní nám ještě radila at radši dáváme sedačku do prostřed, to kvůli bočnímu nárazu.

Problém je že 307sw nemá IsoFix uprostřed, pouze na krajích.

Jsme rozhodnuti pro sedačku bez IsoFixu, ale zajímá mě i názor Vás ostatních, kteří jste řešili, nebo řešíte stejný problém jak my.

Díky Jirka639

[upravil dne 18/10/08 jirka639]

Odesláno

Cauko asi mame rovnaky problem alebo dilemu:

v decembri cakame prirastok a tiez uz zacinam hladat sedacku ale zatial VAJICKO tiez chcem s IsoFixom ale ked som zistil cenu skoro ma porazilo a ked pomyslim ze vajicko vyuzijeme mozno iba rok tiez to budem musiet poriadne zvazit ci do toho zainvestujem alebo zainvestujem az do sedacky no vsade som sa docital ze sedacky s isofixom su raz take bezpecne ako bez no pri vajicku len zakladna stoji cca 5000 sk + sedacka uz lepsia okolo 4500 sk no skusam uz aj nejaky bazar uvidim tu ti dam zaujimavy odkaz pozri si ho http://stv.livetv.sk/tvarchive//video/video.html?video=35963

Odesláno

Vzhledem k tomu, že 406ka ISOFIX nemá, koupili jsme samozřejmě sedačku bez tohoto zařízení.

Protože ISOFIX nemám, netuším, jak takové zařízení funguje a proto nemohu poskytnout lepší a hodnotnější radu.

Odesláno
Původně zaslal: Medvěd

Vzhledem k tomu, že 406ka ISOFIX nemá, koupili jsme samozřejmě sedačku bez tohoto zařízení.

Protože ISOFIX nemám, netuším, jak takové zařízení funguje a proto nemohu poskytnout lepší a hodnotnější radu.

Abych upřesnil co je IsoFix, dovolím si vložit odkaz na Volvo club, kde maji sedacku s IsoFix nafocenou.

http://forum.volvoklub.cz/viewtopic.php?f=28&t=3825

Nejedna se o nic jinyho, nez ze jsou privareny drateny oka vzadu k sedacce, do kterych se zacvaknou \"krokodylky\" od sedacky a tim je sedacka pripevnena k sedacce misto pasu.

ještě se zeptam, jakou mas sedacku? 9-18kg?

[upravil dne 19/10/08 jirka639]

Odesláno
Původně zaslal: robozv

Cauko asi mame rovnaky problem alebo dilemu:

v decembri cakame prirastok a tiez uz zacinam hladat sedacku ale zatial VAJICKO tiez chcem s IsoFixom ale ked som zistil cenu skoro ma porazilo a ked pomyslim ze vajicko vyuzijeme mozno iba rok tiez to budem musiet poriadne zvazit ci do toho zainvestujem alebo zainvestujem az do sedacky no vsade som sa docital ze sedacky s isofixom su raz take bezpecne ako bez no pri vajicku len zakladna stoji cca 5000 sk + sedacka uz lepsia okolo 4500 sk no skusam uz aj nejaky bazar uvidim tu ti dam zaujimavy odkaz pozri si ho http://stv.livetv.sk/tvarchive//video/video.html?video=35963

diky za odkaz, my mame kocarek JANE SlalomPro. trojkombinace - hluboká korbička, dětská sedačka, sporták. takže problém vajčka sme vyřešili s nákupem kočárku.

Určitě bych si za sedačku připlatil, i za vajčko.Prave ve vajčku je díte cca do 9. měsíce a jak určitě víš tak cca do roku je to křehká kulička, pro kterou každej náraz je nebezpečnej. po roce už přeci jen \"něco\" dítě vydrží.

co se týká toho Maxi Cosi Priori, tak ja když jsem zkoušel ten isofix, tak spodek držel festovně, ale vršek sedačky vubec, když to pak ještě přitahnes pasy tak to drži, ale přijde me že mín než když ji daš jenom na pásy.

furt tápu a nevím.

Odesláno

Já bych tomu IsoFixu věřil. Mám MC Priori XP bez IsoFix (106ka neměla), nicméně teď v Picassu IsoFix je a umím si představit pevnější uchycení, než jen tu kšandu.

btw: čemu vadí, že vršek sedačky nesedí na fleku?

Odesláno
Původně zaslal: Kurt

Já bych tomu IsoFixu věřil. Mám MC Priori XP bez IsoFix (106ka neměla), nicméně teď v Picassu IsoFix je a umím si představit pevnější uchycení, než jen tu kšandu.

btw: čemu vadí, že vršek sedačky nesedí na fleku?

když se nad tím zamyslím tak vlastně ničemu, protože spodek to podrží a sedačka se v pulce nezlomi, protoze MC Priorifix ma jeste stojku o podlahu.

jen mi přijde podle selskyho rozumu že čím pevněji tím líp. taky zvažuju to co mi říkali, že dávat sedačku do prostřed, kvuli bočnímu nárazu.

a jsi s MC Priori XP spokojen?

post-0-14109602640359_thumb.jpg

Odesláno

Spokojen? Nevím, manipulace OK, bezpečnost snad taky, ale to se stejně nepozná, než se něco stane a jako všichni doufám, že se nic nestane. ;)

Ale ano, asi bych dneska vybral stejně (jen tu s isoFixem).

Odesláno

Ahoj. Máme tuto sedačkou, kterou Medvěd uvádí kromě jiné v druhém odkazu. Jsme spokojení, ale výhoda polohovatelnosti chybí. http://www.babystyle.cz/zbozi/298-storchenmuhle-starlight-sp-akce Na druhou stranu se dobře čistí, dobře vyndává a nandavá a nakonec se dá i pevně přidělat. Ještě doplním, že tato sedačka od Storchenmuhle a sedačka od fa. Recaro je stejná - včetně barev a materiálu.

Odesláno

problem je že se nám do ty sedačky co uvadi Medvěd malej nevešel, ma ramena po mě:-)

Recaro se nam nelibilo, asi kvuli tomu polohovani, ona to vybira manzelka, ja mam nastarosti technicky parametry.

Odesláno

Ahoj, malá má už 5 let a od malinka má autosedačku bez isofixu.

Když byla úplně malinká, tak jsme měli klasickou malou autosedajdu (vajíčko - bez isofixu).

Pak jsem ji kupovala tuhle: http://www.prejetesi.cz/levny/stm-storchenmuhle-starlight-sp-1112.html

Storchenmuhle Starlight SP - je bezvadná, ale strašně těžká!!!

Posléze jsem ji koupila tuhle: http://www.prejetesi.cz/levny/maxi-cosi-rodi-xp-indian-spice.html

Maxi Cosi XP - je bezvadná, ale rychle se šisují barvy od sluníčka!!!

A nyní má tuhletu: http://www.spuntik.cz/recaro-monza-seatfix-trend-15-36kg-2008-autosedacka/

Recaro Monza - a jsem maximálně spokojená, protože má Recaro Sound System - integrované reproduktory v hlavové opěrce - možnost připojení k rádiu - výborné na dlouhé cesty

integrovaná přihrádka pro MP3 přehrávač

Sice je také s isofixem - ale nepoužíváme jej.

Takže suma sumárum - doporučuji koupit na www.spuntik.cz - super jednani, doprava zdarma a bezvadne ceny!!!

A dnes už bych i od malinka kupovala pouze RECARO...

Sice je dražší, ale zase pohodlná, barvy se nešisují, není těžká, super potahy, spousta doplňků a je bezpečná...

Odesláno
Původně zaslal: jirka639

...

byli jsme asi ve dvou prodejnách, kde nám skoro vůbec neporadili, hlavně co se montáže týká. jedné paní byl jeden pás na uvázání málo:-) v poslední prodejně na černém mostě (babypark) nás poučili a dovolili nám i sedačku odzkoušet přímo unás v autě.

Když jsme zkoušeli sedačku bez IsoFixu, tak držela \"jak přibitá\".

Ta s IsoFixem držela spodkem, ale vršek se mlel, nepomohlo to ani přivázat pásy.

Paní nám ještě radila at radši dáváme sedačku do prostřed, to kvůli bočnímu nárazu.

Problém je že 307sw nemá IsoFix uprostřed, pouze na krajích.

Jsme rozhodnuti pro sedačku bez IsoFixu, ale zajímá mě i názor Vás ostatních, kteří jste řešili, nebo řešíte stejný problém jak my.

Díky Jirka639

[upravil dne 18/10/08 jirka639]

Máme sedačku s isofixem Romer duo... a spokojenost,

že \"nesedí\" předek sedačky je relativní, protože se dá podložit (třeba poskládaným ručníkem) a docílíš většího položení sedačky. A i když naše sedačka má 3 polohy tak stejně na delší cesty podkládáme a \"brouček\" se hezky vyspinká.:D

Pokud máš na nákup ještě čas tak 18.3.2009 až 22.3.2009 je v Brně na výstavišti MOBITEX a PRODITE tam je opravdu z čeho vybírat a samozřejmě si danou sedačku můžeš vyzkoušet (dítě:) ) a \"vyškolený personál\" poradí...

Odesláno

My máme v plánu do prosinece koupit todle

Chtěl jsem taky původně něco s isofixem, ale z těch cen se mi zamotala hlava a všichni v okolí nám to vymluvili, že prcek na tu sedačku bude už po půl roce velkej..

Zainvestuju pak do sedačky, která vydrží trochu dýl:papa

Odesláno

Máme sedačku bez isofixu. Zbytečně to navyšovalo její cenu. Na páse to drží dobře, ani se nehne. Nasazení trvá asi minutu (když je člověk nešikovnej). Sundání 15 sekund (když je člověk nešikovnej).

Odesláno
Původně zaslal: Tommy306

My máme v plánu do prosinece koupit todle

Chtěl jsem taky původně něco s isofixem, ale z těch cen se mi zamotala hlava a všichni v okolí nám to vymluvili, že prcek na tu sedačku bude už po půl roce velkej..

Zainvestuju pak do sedačky, která vydrží trochu dýl:papa

citas mi myslienky po dlom konzultovani s manzelkou a dobe pouzivania vajicka sme sa rozhodli presne pre toto vajicko no ked budeme kupovat sedacku tak potom zainvestujem poriadne predsa sa bude pouzivat dlksie

Odesláno

isofix a kor uprostred je to nejbezpecnejsi pro dite, pokud ho mas na strane, musis pocitat s bocnim narazem, snad ne lokomotivy. Obecne je isofix lepsi, ale pokud to chces chytit doprostred, tak vol obyc :-)

Odesláno

Hlavní problém Isofixu je, že pokud chceš třeba půjčit sedačku s dítětem rodičům, máš smůlu, nebo stačí i dvě auta v rodině a přehazování je akorát opruz. Držel bych se asi pásů.

Odesláno

Hlavní problém Isofixu je, že pokud chceš třeba půjčit sedačku s dítětem rodičům, máš smůlu, nebo stačí i dvě auta v rodině a přehazování je akorát opruz. Držel bych se asi pásů.

preco by to mal byt problem sedacka sa da pripevnit aj pasmi a tie uchyty Iso Fix sa len zasunu a je po probleme

Odesláno

Máme http://www.britax-roemer.de/produkt.php?lang=cz&navid=?lang=cz&navid=21&action=act_dessin&id=14&dessin=5#5 s isofix a přendání z jednoho auta do druhého je velmi rychlé, je to tam jen nacvaknuté a sedačka se ani nehne v případě že se isofix nepoužívá otočí se a zasune do sedačky.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...