ray.paja Odesláno 18. říjen 2008 Odesláno 18. říjen 2008 Ahoj, asi před týdnem jsem si koupil do své 307 xenonový světla a všechno bylo v pohodě. Ale tedka se mi sem tam stvá, že když zapnu světla, tak se restarutje asi na 1 sec elektronika,tj. zhasne displej počítače a klimatizace a myslím i nějaký kontrolky na palubovce. Po asi 1 sec je vše zase v pořádku a navíc, stává se to doopravdy nepravidelně. Někde jsem četl, že některým typům aut vadí nízká zátěž xenonů 35W oproti halogenům 55W a že je potřeba tam namontovat nějakej zátěžovej modul. Nemáte s tím prosím někdo nějaké zkušenosti? Citovat
AnotherOne Odesláno 18. říjen 2008 Odesláno 18. říjen 2008 To čo popisuje spôsobuje vysoký odber pri štartovaní výbojky. Záťazový modul je na to aby ti PP nehlásil vypálenú Žiarovku kvôli nízkemu odberu xenónov. Batériu a nabíjanie máš v poriadku? Citovat
ray.paja Odesláno 18. říjen 2008 Autor Odesláno 18. říjen 2008 No baterka je v pohodě, začalo to dělat až ted, když jsem tam dal ty xenony, možná by tomu pomohlo, kdybych koupil silnější baterku, jako víc Ah, aby ten proudovej náraz při startování těch xenonovejch výbojek vydržela Citovat
pastorek Odesláno 18. říjen 2008 Odesláno 18. říjen 2008 Mohla by pomôcť baterka s väčšou kapacitou a zapínať svetlá až chvíľu po naštartovaní. Citovat
Pe.Tr Odesláno 18. říjen 2008 Odesláno 18. říjen 2008 kde mas ty balasty umístěné ? hod sem foto , třeba je to blízko řj nebo něčeho jineho duležiteho a to je špatně. Citovat
ray.paja Odesláno 18. říjen 2008 Autor Odesláno 18. říjen 2008 jeden balast je danej na boku vedle rozvodu a druhej je danej před vzduchovým filtrem nebo co to tam je. Je mi jasný že kdyby ten balast byl vedle řídící jednotky moc blízko, že by to něco mohlo dělat, ale když se podíváš na tu fotku, je to od toho docela dost daleko Citovat
Pe.Tr Odesláno 18. říjen 2008 Odesláno 18. říjen 2008 u altiku by to asi vadit nemelo , tak ted nevim Citovat
ray.paja Odesláno 18. říjen 2008 Autor Odesláno 18. říjen 2008 Já osobně si myslím že u altíku vůbec, spíš bych se trošku bál toho, co je kousek do té řídící jednotky, ale i tak, ty balsty musí být trošku stíněný, takže podle mýho názoru by to žádný restartování dělat nemělo. Spíš bych možná zkusol vyměnit tu baterku za silnější. Kolik Ah tam máte vy? Citovat
AnotherOne Odesláno 19. říjen 2008 Odesláno 19. říjen 2008 Hľadal by som batériu nie s vyššou kapacitou ale špičkovým prúdom, ktorý je schopná dodať. Citovat
ray.paja Odesláno 19. říjen 2008 Autor Odesláno 19. říjen 2008 Tak jsem to dneska ještě párkrát zkoušel a když vypnu klimu i rádio a zapnu světla, tak to nerestartovalo (zatím), tak z toho usuzuju, že to při zapnutí těch xenonů to veme z baterky asi víc než by stačila utáhnout, poklesne napětí a elektronika se restartuje. Zkusím asi vyměnit tu baterku:myslim Citovat
Milhaus65 Odesláno 19. říjen 2008 Odesláno 19. říjen 2008 MUX sitě si žijou vlastním životem a vy jim tám dáte ještě tohle..... Citovat
Pe.Tr Odesláno 19. říjen 2008 Odesláno 19. říjen 2008 Původně zaslal: Milhaus65 MUX sitě si žijou vlastním životem a vy jim tám dáte ještě tohle..... :super Citovat
ray.paja Odesláno 19. říjen 2008 Autor Odesláno 19. říjen 2008 MUX sitě si žijou vlastním životem a vy jim tám dáte ještě tohle..... ... co to jako znamená? nějak asi nechápu,... Citovat
Xantik Odesláno 20. říjen 2008 Odesláno 20. říjen 2008 Původně zaslal: Pe.Tr kde mas ty balasty umístěné ? hod sem foto , třeba je to blízko řj nebo něčeho jineho duležiteho a to je špatně. Já mám balasty přímo vedle ECU, je k ní přišroubována v plastovém boxu co jí kryje. Žádnej problém v tom není, měřil jsem jak je spojena se zemí a je zcela odstíněna, takže v tom problém rozhodně není. Spíš je problém v tom, že pokud máš horší balasty, tak startovací proud může překročit 10A a to je asi víc špatně. Osobně jsem měřil svoje balasty a při nenastartovaném autě mají startovací proud necelých 6,5A na balast ( výrobce udává max. 7A ) [upravil dne 20.10.2008 Xantik] Citovat
ray.paja Odesláno 20. říjen 2008 Autor Odesláno 20. říjen 2008 Tak to jsem neměřil, ale popřípadě to můžu taky vyzkoušet. Taky si myslím, že nějaký rušení je trošku blbost. Jak už jsem psal, když nechám vyplou klimu a rádio - tak mi zatím ty xenony elektroniku nerestartovali, takže si myslím, že to bude asi fakticky chtít lepší baterku, která má větší startovací proud. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.