Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím všetkých priaznivcov a majiteľov Peugeotov.

Aké máte skúsenosti (najviac ma to zaujíma ako vlastníka P-407 1.6HDi) s defektom turba?

Koľko je bežná životnosť turba na 407-ke?

Pýtam sa, lebo mi včera \"zdochlo\" turbo na Octavii II 1,9 TDi. Auto má 120tis. km. Začalo to \"žraním\" oleja, skončilo motorom totálne bez výkonu a s čiernym dymom z výfuku. To všetko na diaľnici cca 400km od domova. Odhadovaná oprava cca 60tis.Sk.

ČAKÁ MA TO AJ S MOJOU 407-kou? :grr

Odesláno
Původně zaslal: kajvet

Peugeot není Škoda :roker

A to je opravdu škoda, což se potvrzuje na ceně ojetin. Teď už vím, proč peu, tak ztrácejí na ceně. Na jedné straně pohodlí a fajn vzhled, ovšem kvalita je horšííííí

Odesláno
Původně zaslal: brasil

U Peugeotu obecně turba příliš neodcházejí

Turba se zde už probíraly a řekl bych, že právě naopak. Na mém bylo podle záznamů turbo měněné v 35.000. Teď mám 120.000 a zatím klid. I když při výměně vzduchového filtru sem při sundávání vzduchovéhpotrubí u turba viděl olej,takže :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Milhaus65

Turbo je jedna ze součásti vozu, co vrátí majiteli styl jízdy a zacházení. Není problem turbínu zničit už ve 40-50000 km.

No... ja som na tej Octavii najazdil asi 5.000km zvyšok iní. Je to firemné auto a km má určite poctivé. A jazdím citlivo - napr. nechávam po namáhavej jazde auto vychladnúť predtým ako vypnem motor a pod. Musel ho načať niekto predo mnou alebo to fakt nemá väčšiu životnosť.... Ale to je Škoda a tu sme v Peugeote...

O 2,0HDi a turbe som sa dočítal dosť a čo 1,6HDi - je to podobné?

Odesláno

Kolega má 1,6 HDi 80 kW a má tam okolo 250 000 km a turbo pôvodné. Ja mám na Partnerovi 235 000 km a turbo síce píska trochu hlučnejšir, ale stále ide. Ako sa tu už písalo, treba zaobchádzať s autom rozumne... :papa

Odesláno

Na \"referentský\" auto to turbo vydrželo dost dlouho. A je dost lidí, kteří neví, že by měli se svým turbodieselem zacházet odlišně, než s benzíňákem.

Původně zaslal: 4maa

Původně zaslal: Milhaus65

Turbo je jedna ze součásti vozu, co vrátí majiteli styl jízdy a zacházení. Není problem turbínu zničit už ve 40-50000 km.

No... ja som na tej Octavii najazdil asi 5.000km zvyšok iní. Je to firemné auto a km má určite poctivé. A jazdím citlivo - napr. nechávam po namáhavej jazde auto vychladnúť predtým ako vypnem motor a pod. Musel ho načať niekto predo mnou alebo to fakt nemá väčšiu životnosť.... Ale to je Škoda a tu sme v Peugeote...

O 2,0HDi a turbe som sa dočítal dosť a čo 1,6HDi - je to podobné?

Odesláno

Najlepsie terene = firemne, asi tolko.

Nevies si predstavit co vsetko preslo moje byvale berlingo, este ze to je hladky diesel:cool:.

Je to neznicitelne auto.

Odesláno

hele marvine jestli měnili turbo už v 35 tis. tak jsi sáhl blbě ! a peugeot opravdu není škoda to máš pravdu. na té škodě bych chtěl najít jednu kvalitní věc. a co už nejsou držovice pod nadvládou pv tak to tady stojí za ho--- uplně.

Odesláno

hele Libore, o tom turbu sem se dozvěděl až nedávno, neznal sem možnosti. pokud to byl jen omyl budu jedině rád. Každopádně, když sem se pídil při koupi po opravnách jaké mají zkušenosti s motory HDI, tak buď žádné nebo ve dvou případech říkali, že spíš horší a to hlavně kvůli turbu. Jeví se mi to tak, že frantíci něco do auta plácnou jako novinku a mouchy vychytávají až za běhu (např. FAP, jaký je u peu víš :roll, VW ho má sice pozdějc, ale bezúdržbový).

A měl sem před tím oktávku 7,5 roku a krom čidla teploty chladící kapaliny (180,- Kč) a vyčištění a promazání škrtící klapky (0,- Kč) žádná jiná oprava :P.

No a k poslední větě jen, že až budeš opět lítat autem jako pr.se :bacha po těch Držovicích, tak zjistíš, že ti to tak neskáče, protože se tam v rámci rozpočtu malé obce spravilo pár cest a pokud spomalíš aspoň na těch 50, tak si všimneš i dalších drobinek :o. A co pro nás udělal Prostějov je jednoduché - nic.

Odesláno
Původně zaslal: obaf

Najlepsie terene = firemne, asi tolko.

Nevies si predstavit co vsetko preslo moje byvale berlingo, este ze to je hladky diesel:cool:.

Je to neznicitelne auto.

Přidám malou historku: Stál jsem u pumpy a čekal, až pán přede mnou odjede. Když nastupoval, něco mu vypadlo ze

dveří- asi páčka na śeřizování zrcátka. Tak jsem ho na to upozornil. a on \"Co? Kde?-Jó todle!\" a nakopl to obloukem do trávy. Na můj nechápavý pohled řekl: \"To je referentský auto, pane!\"

Myslím, že není třeba nic dodávat.

Odesláno

marvin : srovnávej starou octávku se stejně starým peugeotem , td a první hdi jsou naprosto bezproblemové , jednoduché , ty máš 407 tak ho srovnávej s motorem v octavii 2 jsi z držovic tak se zeptej sochora jak často mění v pv autě turba na těch nových pd ! pořád ! je zázrak, když se dožije 70tis. motor má nějaký zbrklí zátah po 2tis. a za 3500 uplně umře a pak už dělá jen co umí nejlíp - řve a kdyby neměl krátký šestikvalt tak pojede jak felda. setrvák dvojhmoták se roztrhne dřív než u peugeota , zkrátka na něm nevidím žádné plus a že tam nějaká značka něco plácne a čeká , tak to platí hlavně tady ! PD je toho jasným důkazem ! končí ! a jde se na c-rail, byl to vynález koncernu, chtěli mít neco extra a extra to fakt je - zgarb a FAP si dohledej na netu , kolik lidí se soudí a vrací auto od audi kvůli jejich prvním fapům

Odesláno

kdybys chtěl pokecat a rozebrat výhody peugeot vs. concern tak jem na foru T16 , sem se mi podaří jen málokdy zabloudit protože s compem nejsem zrovna kamarád.

a k držůvkám - tato nová doba mi přinesla jedině to , že jsem byl kárán za palety s taškama na střechu před domem.

Odesláno

Libor - nechtěl sem tady zvrhnout diskusi jiným směrem a už vůbec nechci porovnávat značky, to vede k nekonečně trapným diskusím a zbytečnému pomlouvání. A už vůbec ne zacházet do detailů, nejsem mechanik :mad:, zase hovím jiným věcem :cool:. Napsal sem pouze svoje zkušenosti ;).

\"tato nová doba mi přinesla jedině to , že jsem byl kárán za palety s taškama na střechu před domem\" k tomu jen, že teď teda chápu, proč to po osamostatnění stojí za ho.. :super

[upravil dne 24/10/08 drsnej márvin]

Odesláno

Na jednej 407 co mame vydrzalo turbo asi 20tisic km a pol roka. Bolo vymenene v zaruke

Na druhej 407 co je z belgicka vyzera ze turbo menene nebolo cize drzi uz 150tisic km

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ono fakt zalezi aj od toho ako sa k tomu spravas.Su ludia ,ktory sa vozia a nemaju sajnu co je turbo ,alebo si dovolia presvihnut vymenu oleja aj o 3000km a vobec si neuvedomuju ze ten olej je napriklad aj pre to turbo. Ja jazdim rychlo ale niesom nuteny na mojej 407 vytacat motor nad 3000 otacok pocas preradovania na vyssi stupen a ked koncim jazdu necham motor dochladzovat asi 4-5min kym si vylozim veci aj ked sa hovori ze 2 minuty stacia. Musim poklepat ja som zatial na ziadnom z aut co som mal nemal problem s turbom.

[upravil dne 7/11/08 Maroš]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...