Fusion Odesláno 28. prosinec 2004 Odesláno 28. prosinec 2004 o víkendu se mě stala zajímavá věc, skoro sem tomu nemohl uvěřit - asi v 5 ráno sem se konečně vydal dom, ještě že hodím kámoše k němu. Po cestě nás chytli poliši a proběhlo následující: legitimace všech v autě (já, bratr, kámoš), pak prolezl úplně komplet celý auto včetně VINka, který se mu samozřejmě nezdálo... docela se divil, že mám v kufru hlavu motoru, ptal se jestli jsme automechanici, přitom ale nechtěl pov. výbavu. Když si páni chtráci uvědomili, že mám všechno v pořádku, rozhodli se vysírat tak, že prostě řekli že jdou zkontrolovat ty naše občanky... to trvalo asi půl hodiny. Pak proběhly kecy typu \"pane (kámoš)... vy jste s náma už měl problémy co?\" on jím popravdě odpověděl že ne tak šli zas zpátky. Vsadím se, že čekali až jeden z nás prostě vystartuje, bude dělat problémy jenže brácha a kámoš byli po pár pivech a skoro spali, a já byl taky unavenej tak jsme nic nedělali, oni nechápali, tak nás po 45min. pustili... vyloženě šikana. Magoři Citovat
Hadra Odesláno 11. únor 2005 Odesláno 11. únor 2005 Další pokračování exekuce : Takže......začátkem ( asi 3 ledna ) přišel dopis s vysvětlením:Dlužná částka městu Prostějov - 4000Kč, předběžné náklady exekuce 14 000Kč, což se rovná těch 18 000Kč. Následně jsem odesílal email kde stálo :\" Dobrý den, prosím o odsouhlasení údajů o částce a číslo účtu bla bla bla. Peníze pošlu do konce týdne ( tuším, že někdy do 5 ). \" . Načež žádná reakce ze strany exekutora. Po poradě s mojí mámou jsme volali na soud, kterej vydal povolení k exekuci.Tam nám kočka řekla bohužel, je to takovej postup, načež nás odkázala na město Prostějov.Tam jsem zašel za správkyní a dozvěděl se že \" bohužel, jsou to postupy atd...\". Jenže.....přece nebudu platit nějaké předběžné náklady, no ne? A tak jsem poslal 4000 Prostějovu a obešel exekutora.Následně jsem se domluvil s tou správkyní na úřadě v PV, že jim dá vědět, jak budou peníze na jejich účtě.Poté jsem kontaktoval exekutora, že věci se mají tak a tak.Naháněl jsem ho týden, přesto, že jsem tam nechával vzkazy, že zavolám tehdy a tehdy.Až jsem ho sehnal, tak mi řekl, že jsem jim zkomplikoval život ( srandista ) a řekl, že jim mám zaplatit 14 000. Je to asi 14 dní a předevčírem přišel dopis \" výzva k uhrazení nákladů exekuce ve věci bla bla bla a částka 9983 Kč. Což je teda rozdíl, oproti 14 000Kč.No, a shodou okolností jsem navštívil včera známého právníka a mluvili jsme spolu o tom a chtěl vidět ten dopis. No a exekutor, tam nevypsal přesný výpis jeho konání. Takže jsem poslal dopis že vznáším námitku.A exekutorova odměna náleží 15% vymáhané částky do 3 000 0000 nejméně však ( teď přesně nevím kolik ), ale prostě celá věc se má tak, že i kdyby se všechno předražilo, tak částka by měla být kolem 5500 kč.Známý právník vymáhal přes stejného exekutora také 4 000 kč a nakonec odměna činila 7500, z toho 2500 byla odměna advokáta. Takže jsem zvědav jak to dopadne.Jak přijde odpověď, mám jít za právníkem a případně se bude podávat stížnost na exekutorské komoře. Uf.....toho bylo. Citovat
Petr605 Odesláno 11. únor 2005 Odesláno 11. únor 2005 Příště zapla? hned pokutu a budeš mít svatej klid... Citovat
Fusion Odesláno 11. únor 2005 Odesláno 11. únor 2005 exekuce hrozí jen v malých městech, ve velkých to nestíhají Citovat
deeper Odesláno 14. únor 2005 Odesláno 14. únor 2005 Jak tady tak čtu Hadrovu story, tak mi dochází, že mam docela velkej problém 20.12.2004 jsem zrušil dodávku, detaily vynecham. Dostal jsem na místě složenku na 5 tis. Samozřejmě jsem si myslel že se na to vykašlu a počkam si rok jestli něco příjde. Ale jestli to dobře chápu, tak když mam složenku, nehoda je projednaná a já to musím zacálovat. A teď dotaz. Když půjdu na FÚ a budu chtít aby mi to rozhodili na 5 splátek. Myslíte že to udělají, nebo mi sdělí že jsem na to měl 15 dnů ze zákona a že to je moje blbost. Mam z toho docela bobky, protože jestli to dopadne jako u Hadry tak mi kompletně vyluxujou byt. Citovat
Marlin Odesláno 14. únor 2005 Odesláno 14. únor 2005 na splatky by to melo jit, ja takhle jednu pokutu platil. ale jak vas tak posloucham, ja dluzim na pokutach cca 1200czk, a navic posledni je rok a pul stara, hrozi mi neco? Citovat
zoby Odesláno 14. únor 2005 Odesláno 14. únor 2005 Napsán autorem Garfield Takže jestli to chápu dobře, tak když mě bude chtít revizor dotáhnout na policii kvůli identifikaci, tak je to vlastně omezování osobní svobody? Přesně tak. Revizor je občan jako ty, se stejnými právy a povinnostmi, nic víc, nic míň. Není veřejným činitelem. Mě kdyby nějaký silnější revizor než já zkusil odtáhnout na policii, tak po vystoupení z dopr. prostředku začnu na ulici řvát z plných plic \"pomoc, přepadení, policie\" a začnu se cukat. Vsadím boty, že žádný revizor by tuhle situaci neustál a pustil by mě jen doplnění k tomu MHD. už nějakou dobu má revizor pravomoc tě legitimovat... Citovat
Hadra Odesláno 14. únor 2005 Odesláno 14. únor 2005 Jako.....záleží na nich....zvláštní je to, že v mym případě to asi nešlo přes finančák, ale přes MÚ Prostějov ???? A jedno blbý nepřevzetí dopisu a jsem v prdeli.A na splátky by to mělo jít, ovšem fakt záleží na nich, musí to rozhodnout ten jejich boss. Citovat
deeper Odesláno 17. únor 2005 Odesláno 17. únor 2005 Hadra ty woe přes MÚ chodí pokuty od Městskejch bambulí, a tam to funguje docela rychle dělal jsem rok na městě a u nás byly dvě babizny který hlídaly jen neplatiče Citovat
Gotrek Odesláno 17. únor 2005 Odesláno 17. únor 2005 Nechci se hádat, ale mám dojem, že přes městský úřad jdou i pokuty od Policie ČR, pokud přesahují určitou výši (ne-li všechny) a to už nějakou dobu. Citovat
Fusion Odesláno 17. únor 2005 Odesláno 17. únor 2005 já taky nevím jak to je ale mělo by to být na složenkách... v Brně je na slož. od PČR 100% Fin. úřad Brno střed, od měš?áků to jde platit buď u nich v kukani (Křenova) nebo na Městským úřadě... myslím teda, moc to nestuduju když mě to dají... Citovat
Marlin Odesláno 7. červen 2005 Odesláno 7. červen 2005 mno, panove, tak mi dneska prisel dopis od Soudu (prej od exekuce, ale jeste sem nezajel na postu, protze muzu az ve 4 takze nevim) mno a sem zvadav co po me chteji, co myslite, na kolik se muze vysplhat 1200czk za nezaplacene pokuty? ja se bojim, bojim bojim bojim :bojim:bojim Citovat
Operator Odesláno 7. červen 2005 Odesláno 7. červen 2005 Napsán autorem Marlin mno, 2roky Netroufám si odhadovat. Hodně štěstí a dej vědět! Citovat
Marlin Odesláno 7. červen 2005 Odesláno 7. červen 2005 no, takze je to jedna pokuta na 300czk a vysplhalo se to na 5008 czk, takze mam z toho fakt radost. Hned ted jsem se stavoval u pravnika, takze uz vim jak na to, rikal ze ten zbytek penez se pokusi zajistit, pokud to jeste neslo exekutorovi, a mam si zitra nechat ofotit u soudu ten blocek, jestli je v poradkua pak mu to dat a on mi hned rekne co a jak, proste sem zvedavej jak to dopadne, stejne z toho mam bobky:bojim Citovat
Hadra Odesláno 7. červen 2005 Odesláno 7. červen 2005 Základní taxa exekutorů je cca 6000. Podle toho co dělají za úkony se to přičítá. Pak si to nepřej vidět. Náklady za cestu - 3500, pošta - 800 atd. Já už to zaplatil, ale takhle: Já jim poslal dopis, že nesouhlasím s výší nákladů a žádám přesný rozpis. Na to nikdo nereagoval a jednoho dne v pátek přišli exekutoři domů k přítelkyni kde se zdržuju. Ta z nich byla vyklepaná, protože vlezli do baráku, nevyzuli se ( je to jejich pracovní oděv ) a rozhlíželi se co vezmou. Načež přišla bud. tchýně a peníze jim dala. Tak se sbalili a jeli do prdele.Ale hoši, to nebyla žádná sranda, protože mladá z toho byla celkem vyplašená, její mamča taky atd. Tak já jsem jel do Přerova na EX uřád, tam jsem se s nima dohádal a oni sami mi řekli, že mi nedoporučujou se s nima soudit, protože to prohraju. A mají mi poslat doklad o zaplacení( ruční už mám), ale čekám měsíc a včera přišel dopis ( doporučeně ) zas od nich( přitom jsem je žádal a? mi to pošlou do práce ) a hádejte co v něm bylo.Doklad? Houby, bylo v něm usnesení, které mi poslali už před půl rokem. Takže peklo doma co že to zas je atd. Tak jsem tam dneska volal, nadal té ženské do hajzlů a co si o sobě myslí, že budou dělat neustále peklo atd, že když chtějí peníze, tak volají jak debilové, ale když mají něco dodat, tak nejsou schopni napsat adresu, kterou mají písemně a a? už mi dají pokoj konečně. Tudíž se mi panička pokorně omluvila, myslela si beztak jakej jsem kretén.......ale jo ..jsem, měl jsem tu pokutu zaplatit hned a byl by klid. Citovat
Hadra Odesláno 7. červen 2005 Odesláno 7. červen 2005 Jo, a s předběžnou výší nákladů exekuce je to tak, že to prostě zaplatíš celý, oni to podle svých úkonů spočítají a potom ti zbytek vrátí. Takže tak. Je to tak, jelikož samozřejmě exekutor neví kde tě bude nahánět, tak si tipne a pak se uvidí. Citovat
Guest DD Odesláno 7. červen 2005 Odesláno 7. červen 2005 Kdyz se to tu tema zase otevrelo, tak ... Pokuty od PCR: - 1999 = dalnice Brno-Blava, na 80ce ve zuzeni namereno 168 km/h, zaplaceno 300 Kc hotove - 2002 = nabrezi v Praze, 3 h rano, namereno 134 km/h - jel jsem nasranej z randete a nejak jsem popustil uzdu 406ce - bez pokuty, jen domluva - 2002 = spojka Hostivar-Chodov, namereno 137 km/h v tom dvouproudovym kopci (to mel jeste tatik bawo 540ku), pokuta 2000, slozenka kdesi doma zabordelena (to mam teda asi problem ) - 2004 = Evropska, radar, namereno 136 km/h (spechal jsem na letiste), vyzva k projedani prestupku, nesel jsem tam Pokuty od MP: - listecky za steracem s vyzvou k vysvetleni vyhazuju, modry obalky uz neprebiram - nechce se mi kvuli nim na postu (listecky mivam tak jednou mesicne) - jednou bota za 2 kila - jednou za parkovani na zakazu zastaveni - 300 korun Jinak celkem klid . Jdu zavolat na bernak a zjistit, jak se ma moje pokuta z roku 2002 . Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.