Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no ono to fungovalo akorad před rokem se mi to rozsvitilo tak jsem se v tom začal hrabat a pak mi to jeden mechoš chystal na tecnickou a řikal mi že to mam bez čidel v zadu že to je divne mnel stoho i strach kvuli technicke že to je v techničaku ale bylo to vpoho na technicke mi to stejne nešlo ale neřikali nic

Odesláno

ABS není poviná výbava a když nefunguje, bezpečnost oproti standardu zhoršená není, protože ABS funguje pouze na mezi adheze. Ale bez zadních čidel je ABS vcelku k ničemu, protože takový smýkající se zadek, který se neodbrzdí povede zřejmě k nekontrolované přetáčivosti vozu a k vytlačení z dráhy. Aby ABS fungovalo, musí mít informaci o stavu adheze (otáček) z každého kola vozidla. To je prostě principem ABS.

Odesláno

ja v praci skladam vleky za auta montuju tam i abs a v ramci šetřeni se davaji čidal jen na přendni napravu je to sice jen u tandemu je to vlek ze dvema napravam u prostřed ale jak podkluzne předni kolo tak to zadni to propoušti taky .Ale auto bude asi neco jineho že

Odesláno

To bezesporu. Na vleku nemáš hnanou nápravu a rozložení nápravových tlaků je dost podstatné, protože ve svém důsledku to má vliv právě na adhezi jednotlivých náprav/kol, tož u vleku, který má nápravy blízko sebe je lze považovat za jedinou nápravu. Já tohle řeším u autobusů, přesněji trolejbusů a tramvají, takže o tomto toho vím docela dost. Takže zkušenosti od dvou po osm náprav z toho jedna až osm hnaných (podle vozidla).

[upravil dne 9.10.2008 Edison]

Odesláno

Nemá. Pkud je jediné čido vadné, ABS se odstaví a mělo by nahlásit poruchu (čidel). Vozidlo pak brzdí jakoby ABS nemělo a kontrolu smyků přenechává plně na řidiči.

Odesláno

je ale zajimave že jak mi to předtim fungovalo a noramalne to propouštělo a kontrolka svitila jen pred nastarotvanim jestli jsou ty čidla do zadu nejak zaslepene nebo co

Odesláno

Bez čidel to normálně fungovat nemohlo. Neznám sice vnitřní elektrické řešení ŘJ, ale jsem přesvědčen, že hlídá proud každým čidlem a za jízdy i pulzy z čidel. Jestliže by něco z toho nebylo v pořádku, mělo by to vyhodnotit chybu, odstavit se a zahlásit. Ale píšeš, že před rokem se to rozsvítilo. Od tý doby to nejspíš vůbec nefunguje. A nevím, co znamená, že to \"propouštělo\".

Odesláno

Prvé systémy ABS fungovali len na prednej náprave....čiže aj snímače boli len na prednej náprave. Ale to bolo u modelov 205 a 405....na 306ke by malo byť už na všetky štyri kolesá :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Edison

ABS není poviná výbava a když nefunguje, bezpečnost oproti standardu zhoršená není

Původně zaslal: venouš306

na technicke mi to stejne nešlo ale neřikali nic

Je to síce doplnková výbava, ale pri nefunkčnom ABS auto cez STK neprejde. Je to čudné, že ťa pustili. Ide o vážnu chybu.

[upravil dne 10.10.2008 AnotherOne]

Odesláno
Původně zaslal: Edison

Pokud nesvítí kontrolka ABS na STK funkci nevyzkouší.

Přesně tak. Jak by na to při STK přišli, že není fyzicky funkční ABS, když se tam žádný takový test nedělá?

Stačí vymontovat žárovku z palubky a nemusíš řešit blbé dotazy na STK. Zbytek je už na Tobě, bez ABS se dá v poho jezdit, pokud nejezdíš v zimě nebo na dešti jak závodník... Myslím ale, že pokud STK prokazatelně přijde na to, že nemáš funkční ABS, které je ve výbavě a napsane v TP, pak je to závažná závada a důvod pro odmítnutí STK.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Vyskúšať to by nemal byť problém. Veď keď jedna náprava stojí a druhá je na brzdovom válci, akonáhle stlačí brzdu malo by to kopať do pedálu.

A ako vravíš, zoznam úkonov

http://www.stkcontrol.sk/index.php?sub=62#Z2

Tento postup by podle mě měl vyvolat chybu čidla. Výchozí stav totiž je, že kola nekloužou avčechny se točej, tedy když z jednoho ve výchozím stavu puzly nepůjdou, měla by to být chyba. Ale kromě toho ještě jde o zpomalení vypočítané na každém kole i na celém vozidle. Ty algoritmy opravdu tak jednoduchý nejsou.

Odesláno

ABS je len o točení a netočení kolesa. To čo popisuješ je už funkcia ESP resp. ASR. Chyba čidla sa podľa mňa detekuje ináč ako podľa impulzov. Zrejme nejakým kľudovým odporom. Inak ako by ti to vedelo povedať, že máš chybu ABS keď si sa ešte nepohol?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...