Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Dnes se mi stalo při startování že starter točil naprázdno, udělal to teda jen jednou a to jsem předtím normálně nastartoval a dojel do města, tam asi 10min stál a pak při startování tohle, při druhym pokusu pak už normalka. Mam to řešit, nebo čekat jestli se to zopakuje? Nerad bych zustal někde viset kvuli starteru

[upravil dne 9/10/08 Radek Hurvajz]

Odesláno

asi spatna civka ktera vysouva pastorek, mozna by chtelo namazat to pohyblive jadro ktere se vysouva

a kdyby nahodou ten tvuj uplne odesel, mam jeden funkcni na prodej ;)

[upravil dne 9/10/08 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

asi spatna civka ktera vysouva pastorek, mozna by chtelo namazat to pohyblive jadro ktere se vysouva

Namazání mě napadlo, jen je tam hodně blbej přístup, jde sundat bez toho abych rozebral pul motoru??
Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Původně zaslal: Ferry

Namazání mě napadlo, jen je tam hodně blbej přístup, jde sundat bez toho abych rozebral pul motoru??

jo to jde, u 1.8 je mista dost, staci sundat airbox s jeho drzakem, pro jeste lepsi pristup teleso skrtici klapky (3 imbusy ) a pak uz jen povolit tri srouby co drzi starter k prevodovce ( 8mm imbusy, je dobre mit nejaky kvalitnejsi nastrcny imbus na 1/2` racnu nebo radeji misto racny jen trhacku, aby se racna nestrhla, jsou docela dost utazene )

pred demontazi odpojit akumulator

Odesláno

Ak ti iba točil naprázdno tak najskôr sa jedná o vadnú voľnobežku pastorku. Čiastočne pomôže vyčistenie a premazanie riedkym olejom. Ak ti to urobí i po premazaní tak pomaly zháňaj nový pastorok. Odchádza to postupne.

Píšem o voľnobežke na rotore, nie o cievke. Akonáhle štartér točí tak cievka je v poriadku. Pákový mechanizmus zasunie pastorok a až potom spojí obvod do štartéra.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

Ak ti iba točil naprázdno tak najskôr sa jedná o vadnú voľnobežku pastorku. Čiastočne pomôže vyčistenie a premazanie riedkym olejom. Ak ti to urobí i po premazaní tak pomaly zháňaj nový pastorok. Odchádza to postupne.

Píšem o voľnobežke na rotore, nie o cievke. Akonáhle štartér točí tak cievka je v poriadku. Pákový mechanizmus zasunie pastorok a až potom spojí obvod do štartéra.

No pravda, pokud cívka sepne starter tak by pastorek měl být vysunutý, teda pokud je mechanismus v pořádku, to fakt vypadá na volnoběžku:(
Guest servisman
Odesláno

Radku já jej vyndával OK406 docela to jde ,chtěl se taky na něj podívat a promazat.Je to jen práce s rukama.

Odesláno
Původně zaslal: pastorek

jj taky ti davam za pravdu ;) jsem si ne uplne dobre vybavil princip

Odesláno

Ahoj kluci,

mně se občas stane,že se startér protočí naprázdno a pak hned chytne naporvé.... ! Mám to taky promazat,nebo to je na výměnu uhlíků a nějakého toho repasu... ?? Díky za info

Odesláno
Původně zaslal: Burisek

Ahoj kluci,

mně se občas stane,že se startér protočí naprázdno a pak hned chytne naporvé.... ! Mám to taky promazat,nebo to je na výměnu uhlíků a nějakého toho repasu... ?? Díky za info

To vyzerá byť to isté. Skús vyčistiť a premazať voľnobežku, malo by to pomôcť ale tiež pomaly zháňaj novú.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...