Radek Hurvajz Odesláno 9. říjen 2008 Odesláno 9. říjen 2008 Dnes se mi stalo při startování že starter točil naprázdno, udělal to teda jen jednou a to jsem předtím normálně nastartoval a dojel do města, tam asi 10min stál a pak při startování tohle, při druhym pokusu pak už normalka. Mam to řešit, nebo čekat jestli se to zopakuje? Nerad bych zustal někde viset kvuli starteru [upravil dne 9/10/08 Radek Hurvajz] Citovat
Ferry Odesláno 9. říjen 2008 Odesláno 9. říjen 2008 asi spatna civka ktera vysouva pastorek, mozna by chtelo namazat to pohyblive jadro ktere se vysouva a kdyby nahodou ten tvuj uplne odesel, mam jeden funkcni na prodej [upravil dne 9/10/08 Ferry] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. říjen 2008 Autor Odesláno 9. říjen 2008 Původně zaslal: Ferry asi spatna civka ktera vysouva pastorek, mozna by chtelo namazat to pohyblive jadro ktere se vysouva a kdyby nahodou ten tvuj uplne odesel, mam jeden funkcni na prodej [upravil dne 9/10/08 Ferry] Namazání mě napadlo, jen je tam hodně blbej přístup, jde sundat bez toho abych rozebral pul motoru?? Citovat
Ferry Odesláno 9. říjen 2008 Odesláno 9. říjen 2008 Původně zaslal: Radek Hurvajz Původně zaslal: Ferry asi spatna civka ktera vysouva pastorek, mozna by chtelo namazat to pohyblive jadro ktere se vysouva a kdyby nahodou ten tvuj uplne odesel, mam jeden funkcni na prodej [upravil dne 9/10/08 Ferry] Namazání mě napadlo, jen je tam hodně blbej přístup, jde sundat bez toho abych rozebral pul motoru?? jo to jde, u 1.8 je mista dost, staci sundat airbox s jeho drzakem, pro jeste lepsi pristup teleso skrtici klapky (3 imbusy ) a pak uz jen povolit tri srouby co drzi starter k prevodovce ( 8mm imbusy, je dobre mit nejaky kvalitnejsi nastrcny imbus na 1/2` racnu nebo radeji misto racny jen trhacku, aby se racna nestrhla, jsou docela dost utazene ) pred demontazi odpojit akumulator [upravil dne 9/10/08 Ferry] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. říjen 2008 Autor Odesláno 9. říjen 2008 Díky, zkusim to namazat a uvidime Citovat
pastorek Odesláno 9. říjen 2008 Odesláno 9. říjen 2008 Ak ti iba točil naprázdno tak najskôr sa jedná o vadnú voľnobežku pastorku. Čiastočne pomôže vyčistenie a premazanie riedkym olejom. Ak ti to urobí i po premazaní tak pomaly zháňaj nový pastorok. Odchádza to postupne. Píšem o voľnobežke na rotore, nie o cievke. Akonáhle štartér točí tak cievka je v poriadku. Pákový mechanizmus zasunie pastorok a až potom spojí obvod do štartéra. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 9. říjen 2008 Autor Odesláno 9. říjen 2008 Původně zaslal: pastorek Ak ti iba točil naprázdno tak najskôr sa jedná o vadnú voľnobežku pastorku. Čiastočne pomôže vyčistenie a premazanie riedkym olejom. Ak ti to urobí i po premazaní tak pomaly zháňaj nový pastorok. Odchádza to postupne. Píšem o voľnobežke na rotore, nie o cievke. Akonáhle štartér točí tak cievka je v poriadku. Pákový mechanizmus zasunie pastorok a až potom spojí obvod do štartéra. No pravda, pokud cívka sepne starter tak by pastorek měl být vysunutý, teda pokud je mechanismus v pořádku, to fakt vypadá na volnoběžku:( Citovat
Guest servisman Odesláno 9. říjen 2008 Odesláno 9. říjen 2008 Radku já jej vyndával OK406 docela to jde ,chtěl se taky na něj podívat a promazat.Je to jen práce s rukama. Citovat
Ferry Odesláno 9. říjen 2008 Odesláno 9. říjen 2008 Původně zaslal: pastorek Ak ti iba točil naprázdno tak najskôr sa jedná o vadnú voľnobežku pastorku. Čiastočne pomôže vyčistenie a premazanie riedkym olejom. Ak ti to urobí i po premazaní tak pomaly zháňaj nový pastorok. Odchádza to postupne. Píšem o voľnobežke na rotore, nie o cievke. Akonáhle štartér točí tak cievka je v poriadku. Pákový mechanizmus zasunie pastorok a až potom spojí obvod do štartéra. jj taky ti davam za pravdu jsem si ne uplne dobre vybavil princip Citovat
Burisek Odesláno 11. říjen 2008 Odesláno 11. říjen 2008 Ahoj kluci, mně se občas stane,že se startér protočí naprázdno a pak hned chytne naporvé.... ! Mám to taky promazat,nebo to je na výměnu uhlíků a nějakého toho repasu... ?? Díky za info Citovat
pastorek Odesláno 11. říjen 2008 Odesláno 11. říjen 2008 Původně zaslal: Burisek Ahoj kluci, mně se občas stane,že se startér protočí naprázdno a pak hned chytne naporvé.... ! Mám to taky promazat,nebo to je na výměnu uhlíků a nějakého toho repasu... ?? Díky za info To vyzerá byť to isté. Skús vyčistiť a premazať voľnobežku, malo by to pomôcť ale tiež pomaly zháňaj novú. Citovat
Edison Odesláno 11. říjen 2008 Odesláno 11. říjen 2008 Taky bych to viděl spíš na volnoběžku. Kdyby se to nevysouvalo, tak by to ani netočilo, protože kontakt na toření je na zasouvacím jádru. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.