Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Prosim vie mi niekto poradit ohladom kontrolky stop.Raz svieti a raz nie a neviem preco?Olej je vymeneny ,kvapalina chladiaca by mala byt ok aj ked ta sa zle kontroluje lebo neviem pokial ma byt ked nadrzka je cierna a este v nadrzke je nejaky biely kuzel.

Co vsetko aktivuje kontrolku stop.Ked sa rozsvieti tak sahara (ventilator pred chladicom huci ako zblazneny ale teplotu mi ukazuje 70-80 C ked kontrolka je zhasnuta tak chladenie je tiche ale akonahle sa stop rozsvieti huci chladenie ako odusu, peugeot 406 2,1td 97 rocnik

[upravil dne 7/10/08 Maroš]

[upravil dne 7/10/08 Maroš]

Odesláno

může to dělat čidlo teploty vody, anebo řídící jednotka sahar (je umístěná pod levým předním plastovým podběhem)...

Odesláno

Mám rovnaký problém. Ventilátory chladenia sa zapínajú aj pri studenom motore (nie je to pravidlo) aj hocikedy. Točia sa na plno až trasie autom a svieti STOP keď idú naplno. Niekedy sa vypnú, potom zapnú - nie je v tom žiadny zmysel. Teplota (budík na prístrojovke) je pritom v poriadku.

P306, 1.6 benzín, 65kw, r.2000

Odesláno

celkem jsou tri cidla teploty, jsou na domecku termostatu, modre pro budiky, zelene pro ridici ejdnotku motoru a hnede pro ridici jednotku ventilatoru chlazeni, nejspis bude spatne to hnede cidlo, pripadne pak zaoxidovane kontakty na ridici jednotce ( byva v levem podbehu pod plastovym nadkolim ) nebo cela spatna ridici jednotka

Odesláno
Původně zaslal: Georginek

Me se rozsvecela za jizdy kontrolka stop apak svitila. Mel jsem vyhnile olejove cidlo. Byla to ta zelena objimka. Vymena 250 i s praci.....

v tomhle pripade ,kdyz se roztoci vetraky chlazeni naplno to ma souvislost s teplotnim cidlem, olejove to nebude

Odesláno

Bracha měl te samý problém tak před rokem na 406 1.9td byl s tím všude možně. Dokonce v Plzni v peugeotu a

tam mu řekli,že je to těsnění pod hlavou:nevim A na konec mu v Horšovským Týně vyměnili čidlo za 800 i s prací a je klid. :)

Odesláno
Původně zaslal: Miro306

Ešte by ma zaujímalo, či môžem na tom jazdiť kým to dám do poriadku. Nie je podchladený motor? Teplota na budíku sa pohybuje okolo 80-95 podľa jazdy.

80 - 95 nieje podchladedý motor, je to normálna prevádzková teplota závislá od typu auta a použitého termostatu .

Odesláno

jezdit normalne muzes.Teplota venku na to vliv nema(ta ovlivnuje cidlo teploty a mnozstvi nasavaneho vzduchu-pred klapkou) ale vymenil bych to co nejdriv uz kvuli RJ.Asi z toho nebude nadsena...ale mas aspon jistotu ze ti funguje a ze funguje i kontrolka :super

Odesláno

Rád jsem si přečetl vaše rady, začalo mi to dělat taky (myslím ty beze smyslu spínané a vypínané šílené točky sahar a kontrolka STOP). Můj mechanik mi po telefonu řek\', že by to mělo dělat teplotní čidlo a že je někde na chladiči. Nevíte jak se k tomu dostanu?

Taky by to mohl být ten kontakt na řídící jednotce - pokud je někde u levého podběhu, mohlo by to být, neboť před týdnem mi žena při couvání shrnula z levé strany nárazník ):-(((

To Ferry: viděl jsem v jiném stromě tvoje fotky jak máš sundaný přední nárazník. Je tam prosím někde vidět ta řídící jednotka?

Díky předem za odpovědi... :)

[upravil dne 17.10.2008 benos]

Odesláno
Původně zaslal: benos

Rád jsem si přečetl vaše rady, začalo mi to dělat taky (myslím ty beze smyslu spínané a vypínané šílené točky sahar a kontrolka STOP). Můj mechanik mi po telefonu řek\', že by to mělo dělat teplotní čidlo a že je někde na chladiči. Nevíte jak se k tomu dostanu? ....

Podľa popisu máš motor 1,9 TD tak by to čidlo malo byť na komore termostatu a je hnedej farby. Malo by to vyzerať ako na obrázku.

post-0-14109602573334_thumb.jpg

Odesláno

Houby, je to 15, radši jsem se byl podívat.

Ale stejně to má jen 2 kontakty... :( co tříkontaktového mně to vlastně chtěli prodat? A ještě se na tom shodli ve dvou prodejnách...? :myslim

Odesláno

Tu je to umiestnené: 13 - zelená, 14 - hnedá, 15 - modrá. Malo by mať dva kontakty. Trojkontaktové môže byť kombimované s teplomerom alebo sa jedná o spínač dvojrýchlostných ventilátorov bez riadiacej jednotky. Číslo originálneho dielu je 1338.55

Malo vyzerať asi takto:

[upravil dne 17/10/08 pastorek]

[upravil dne 17/10/08 pastorek]

post-0-14109602574103_thumb.jpg

Odesláno

To pastorek: díky moc, zajdu jim to zítra omlátit o hlavu ;-)

Na tvojom mieste by som sa veľmi nenáhlil. Najprv si na aute over či máš tri čidlá uvedených farieb a či to hnedé má dva kontakty. Ak to bude sedieť tak sú tieto informácie relevantné.

Odesláno

Jj, mám to na autě jako na tvém obrázku - 13=zelená, jen 14 a 15 mám naopak hnědou s modrou, ale to myslím není až tak podstatné. Důležité je, že jsou to 2kontaktová čidla. V autodílech mi to taky našli a měli tam naprosto totožný obrázek čidla jako jsi poslal. Takže zkusím to vyměnit a dám pak vědět jestli to pomohlo. Možná to bude info i pro Mira306 a Maroša...?

Každopádně ještě jednou dík a zdravím kúsok za Trnavu. :D

Odesláno

Jj, mám to na autě jako na tvém obrázku - 13=zelená, jen 14 a 15 mám naopak hnědou s modrou, ale to myslím není až tak podstatné. Důležité je, že jsou to 2kontaktová čidla. V autodílech mi to taky našli a měli tam naprosto totožný obrázek čidla jako jsi poslal. Takže zkusím to vyměnit a dám pak vědět jestli to pomohlo. Možná to bude info i pro Mira306 a Maroša...?

Každopádně ještě jednou dík a zdravím kúsok za Trnavu. :D

:super

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...