Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no to bych mozno skusil aj ja, keby ty cocky neboli nejak moc drahe. Aspon to neni tak napadne, ze je to prestavbova sada, ked sa tam.. skusim ho kontaktovat

Odesláno
Původně zaslal: Edison

D1 a D2 je typ výbojek, který jsou zpravidla montované do originálních xenon světlometů. Lišej se umístěním ballastů. Jedny maj ballast přímo na sobě, druhý maj VN přivedený kabelem podobně, jako přestavbové sady.

Pěknej popis Edisone :super, jen tady tě trochu poopravím - D1 mají vestavěné pouze zapalovadlo (tedy VN část), ballast je pořád externí. D2, jak správně říkáš, mají zapalovadlo součástí ballastu, stejně jako přestavbovky.

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

D1 a D2 je typ výbojek, který jsou zpravidla montované do originálních xenon světlometů. Lišej se umístěním ballastů. Jedny maj ballast přímo na sobě, druhý maj VN přivedený kabelem podobně, jako přestavbové sady.

Pěknej popis Edisone :super, jen tady tě trochu poopravím - D1 mají vestavěné pouze zapalovadlo (tedy VN část), ballast je pořád externí. D2, jak správně říkáš, mají zapalovadlo součástí ballastu, stejně jako přestavbovky.

Oki.. dík za upřesnění... Výbojky D jsem nějak extrémě neštudoval, bo mě nezajímaj, tak jsem soudil jen podle tý krabice na D1. Stejně si to pamatovat nebudu, páč D výbojky jdou kapku mimo mě. :-)

Odesláno

edisone, Fx pisal, ze mas od neho xenon bez stinitka, lebo jak si hovoril, s tima stinitkama je zatal problem, a pisal take, ze to sice sviti malinko mimo, ale ze to je v pohode. Tak mi prosimta napis, jak to teda je. Oslnuje to moc protiiduce auta??

Odesláno

J8 nevím... Já sedím za volantem... Jak se ale zdá, tak to v pohodě je. Dokonce když se na to zaměřím, tak jsem zjistil, že EHK předepisuje tvar světelnýho svazku na 25m. Všechno, co je blíž je irelevantní. :-) Takže to, že se mi to na metru nezdá neznamená, že na 25m to má nějaký vliv. Kdybys byl blíž, řeknu Ti, aby ses klidně zajel podívat. :-) A s vlastní svítivostí jsem spokojenej naprosto, včetně toho, že jsem zkoušel si posvítit podél domu a taky je to v pohodě sklopený.

Odesláno

a este neco, ma vliv na osvetlovani protiiducich aut to, ze na lavej strane mam neorigo svetlomet, nejaky made in thaiwan nebo co, a aj ked je tam halogen, tak to ma jakysi velky rozptyl svetla, a na pravej mam origo, a to sviti tak pokope. Mal bych pred namontovanim xenonu dat origo svetla??

Odesláno

no ten rozptyl myslim tak, ze mi to lave svetlo sviti hodne na levu stranu cesty, ale nastelovane je dobre, az bych povedal, ze je nastelovane vice do prava. A kebych tam dal ty xenony, mam taky zly pocit, ze by ma oprotiiduci soferi nemali radi. A jak myslis ty echt zarizeni? Ty mas origo svetlomety Bosch? Inac ty su drahe jako prasa 6200 sk/ks..

Odesláno

Celekm Echt jsou zařízení vyrobená na dálném východě, nesoucí naše oblíbené označení CE. :-D Jinak seřízení je to podstatné. Jestli to vyhovuje, problém by být neměl. Hodně doleva mi nic moc neříká. Důležité je spíš jak vysoko a jesli zlom zvětla v úhlu 15 st je v ose. Já bych se musel mrknout, čím to mám osazené.

Odesláno
Původně zaslal: foxo

a este neco, ma vliv na osvetlovani protiiducich aut to, ze na lavej strane mam neorigo svetlomet, nejaky made in thaiwan nebo co, a aj ked je tam halogen, tak to ma jakysi velky rozptyl svetla, a na pravej mam origo, a to sviti tak pokope. Mal bych pred namontovanim xenonu dat origo svetla??

No, podle mně bys do toho neměl xenony montovat vůbec, protože čiré výbojky patří do projektorů a v reflektorech nemají co dělat (ostatně tento můj názor je na tomto fóru snad už obecně známý :)). Když už, tak dej rozhodně světla do pořádku, ať ten dopad na okolí aspoň minimalizuješ.

Odesláno

Fakire, kdybys to četl pořádně a všechno, dočetl by ses, že jsou výbojky, které jsou určené právě pro parabolické světlomety.

To já nepotřebuju číst, to já vím. :) Ale D2R do toho nenacpe a H7R jsem ještě nikde prodávat neviděl (jak jsi psal, nejspíš problém se stínítkem)...

Odesláno

ja sem uz videl predavat aj H7R, ale ci su 100% nevim. Sak ked je na ne zaruka, tak bych ich vyminal trebarz kazdy tyden. No ale jak hovori fakir, chcem minimalizovat dopad na protijedouci. Podla mna, ked budem mat nove svetla origo bosch, dobre nadstavene, a este aj ty vybojky se stinitkem, tak by to fakt nemal byt pre nikoho problem. Mam kamosa, ktery vlastne ani nema origo svetla, nema stinitka na vybojkach a neoslnuje to, coz sem videl na vlastni oci, az sem sa divil... Takze ked urobim opatrena, co sem pisal, bude to urcite v pohode. ;)

Odesláno
Původně zaslal: Fakir

Fakire, kdybys to četl pořádně a všechno, dočetl by ses, že jsou výbojky, které jsou určené právě pro parabolické světlomety.

To já nepotřebuju číst, to já vím. :) Ale D2R do toho nenacpe a H7R jsem ještě nikde prodávat neviděl (jak jsi psal, nejspíš problém se stínítkem)...

Tak tos viděl málo. Já jsem je už několikráte potkal. UTFG. ;-)
Odesláno

aha uz vim, dal sem si to aj ja do googla, a hnet mi vypisal, co ta skratka znamena. Ale sme snad slusny ludia, takze by to slo povedat aj bez teho \"fucking\".. Ovela krajsie vyzera: use googel please.... ;)

Odesláno

UTFG je \"standartní internetová zkratka\". Podobně RTFM, OMFG (OMG), IMHO, WTF, BTW, LOL, ROFL a mnoho a mnoho dalších. Dkonce existují i původní české. Docela jsem se bavil u toho, když jsem si o tom na netu něco našel.. takže doporučuji: UTFG. ;-)

btw... líbil se mi jeden skvělý dotaz:

\"What the fu.ck WTF????!!!!\"

[upravil dne 10.10.2008 Edison]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...