Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím peugeoťáci, mám takový dotaz. Brácha stál v autě u přejezdu vlaků na červenou a jak projížděl vlak, tak odletěl nějaký šutr a udělal mu pěknou praslinu na okně. Nevíte někdo jak by se to dalo vyřešit? Ono zastavit vlak a chtít po něm číslo pojistky je asi blbost. Nebyla by nějaká rada?:myslim

Odesláno

Upřímně pochybuju o tom, že je jakákoliv šance tohle nějak dostat z ČD.

Takže kdyby brácha náhodou měl čelní sklo připojištěný, tak z pojistky a neřešit to. To je asi nejčistší způsob, ostatní sou už prasečinky.

Další možnosti:

Na prašný cestě zastavit náklaďák, za kterým chvilku pojede a tvrdit, že od něj odlítnul kamínek a že to má od něho.

Nebo zkusit sehnat nějakýho ochotnýho člověka, kterej má auto na leasing či úvěr a pojistku na hromadnou pojistnou smlouvu na danou leasingovku.

Odesláno

Mirasi - po ukončení leasingu Ti leasingovka dopočítá malusy a budeš je muset před ukončením leasingu uhradit. Jediná legální možnost je opravdu pouze připojištění čelního skla nebo náklaďák stavební firmy a jeho hromadná pojistka

Odesláno
Původně zaslal: vix

Medvěde ... s tím nákláďákem od stavební firmy to moc legální není ;)

Existuje i možnost koupě předního skla za hotové :D

to je sice fakt, ale na jeho auto stojí 11000,- tak to chce zkusit nějak jinak. Komu by se chtělo vyhazovat tolik peněz :o

Odesláno

Medvěd: Až tak? A je to stejně u leasingu, i účelovýho úvěru? Tohle sem (za tu krátkou dobu, co sem měl úvěr na auto) nikdy nemusel řešit, ale povinný ručení bylo po celou dobu součástí splátek a s neměnnou výší, tedy na bonusy za bezeškodní průběh si nehrajou. A malusy říkáš že dopočítají a naúčtujou? Eh, no že já se vůbec divím, u těch \"samic od prasat\" je v podstatě možný naprosto cokoliv.

Ivona: Tak v tom případě tedy jedině ten náklaďák. Je pak ale potřeba z řidiče dostat vše potřebný (číslo pojistky, pojišťovnu) na místě, jinak se náhrady nedočkáš. I když teda stavět naloženej rozjetej náklaďák osobákem, to chce taky náturu :)

Odesláno

ked natrafite na trosku natvrdleho tatrovkara tak by sa vam to mohlo podarit.. inak vas posle do zadku.. ved nemate ziaden dokaz ze to spravil on

toto som riesil asi pred 2 tyzdnami. nakoniec som sa dohodol s otcom a boli sme nahlasit ze kamen odletel od jeho auta..

cele komplet to stalo 9700sk, ale z poistky zatial neprisla ani koruna :bacha

Odesláno
Původně zaslal: Ivona

Zdravím peugeoťáci, mám takový dotaz. Brácha stál v autě u přejezdu vlaků na červenou a jak projížděl vlak, tak odletěl nějaký šutr a udělal mu pěknou praslinu na okně. Nevíte někdo jak by se to dalo vyřešit? Ono zastavit vlak a chtít po něm číslo pojistky je asi blbost. Nebyla by nějaká rada?:myslim

A měl vedle sebe někoho? Jako případného dalšího svědka?

Já bych se obrátil na České dráhy, víme přesný čas, takže snad zjistí jaký to byl vlak - určitě to musí zjistit.

ČD musejí být taky pojištěné, tak proč ne...

No zamysli se nad tím - představ si, že bys jel na kole a zastavil na přejezdu - jako asi bys nechtěl dostat něčím do hlavy od projíždějícího vlaku... Mám pravdu?

Takže na ně, a co nejdřív.

Odesláno
Původně zaslal: PnR

ked natrafite na trosku natvrdleho tatrovkara tak by sa vam to mohlo podarit.. inak vas posle do zadku.. ved nemate ziaden dokaz ze to spravil on

toto som riesil asi pred 2 tyzdnami. nakoniec som sa dohodol s otcom a boli sme nahlasit ze kamen odletel od jeho auta..

cele komplet to stalo 9700sk, ale z poistky zatial neprisla ani koruna :bacha

babacha, kdyz to je mezi rodinnyma prislusnika tak je to povazovano za pojistny podvod. Nebo takhle mi to bylo receno v pojistovne, kdyz sem to resil rped pul rokem

Odesláno

no a co teraz ked sme sli za sebou z rodinnej oslavy? si mam vypichnut oko?

auto je pisane na mamu, pani z poistovne sa pytala ci su manzelia, tak som napisal ze nie su v ziadnom vztahu (uz daaavno rozvedeny) takze nemyslim.

ale ak by to mal byt problem tak by ma to dost nastvalo

Odesláno

hmm, vyřizovat pojistku na někoho z rodiny nebo kamaráda.

Z rodiny to nejde, to je ještě větší malér, než od kamaráda. Jako, pokud chcete, můžete, ale přijít s tím za mnou, dostanete poměrně rychle heverem (a to mám prý klidnou povahu) . Fakt tratit v tomhle systému bonusů/malusů 2-3 tKč rok co rok za sklo za pár \"šupů\" nenazývám ternem.

A když to stojí tolik - 11 tKč, proč si ho nepojistit rovnou za drobný obolos u pojišťovny. Co to může stát? Marlinových 500 nebo 1000 Kč? To za těch 11 let to sklo stejně od stěračů poškrábete nebo spíše celé auto dříve prodáte.

Fakt příjemnější, než dostat od Tatrováka klíčem na kola.

Odesláno

@Marcel505: Bez šance. Neuznají to. Kamarádovi popeláři promáčkli popelnicí dveře na autě. Taky sme si říkali, že snad musí mít pojistku, bude jim to jedno a bez problémů to přiznají. Ani náhodou.

Pnr: Přečti si všeobecný pojistný podmínky. U nás jsou rodinní příslušníci a lidé obývající společnou domácnost automaticky zahrnutí do výjimek, na které se pojistné krytí nevztahuje.

@vix: no jo, hodit to na někoho, kdo pak na pojistce zaplatí x tisíc navís na malusech, to je samozřejmě kravina. Proto sem psal, zkusit se domluvit s někým, kdo je pojištěnej na hromadnou smlouvu. Ale Medvěd mě vyvedl z omylu s tím, že i takovej člověk ty malusy nakonec zaplatí, takža tahle vatrianta je pasé.

Pojištění čelního skla je ideální záležitost. Bohužel se pojišťovny už poučily a nechtějí skla pojišťovat, dokud je nevidí. A když je sklo sebemíň poškozený, už ho nepojistí.

Odesláno

A nebo nejednodušís a nejlepší způsob je připojistit si skla za par kaček a ročně si je muzete vymenit dvakrat s malou spoluucasti mnohem lepsi nez kupovat sklo za 11k, navic mate pojisteny vsechny kromě střešního tak co rešit :-D

P.S:

Při novem pojistění skel se nekteri ty mali zprostredkvatele vubec nechodi koukat takze pojistit a za tyden 14 dni prijit ze sklo je K.O. :-);) a mělo by to fungovat

[upravil dne 6.10.2008 Welis]

Odesláno

NEŘEŠIT jet za nějakou liazkou či tatrou předjet... a že odstřelil šutr... věřte, že když to zkusíte tak není možne, že to na nějaký pokus nevýjde. jeden známy tak asi jezdil 3hod po cestě a hledal až našel .-D

Odesláno

A řešil jste už někdo tenhle případ z tzv. pojistky na blbost? Tz. pojistka na to když někomu něco rozbijete např. míčem, váš pes zakousne sousedovi vzácnou perskou kočku apod? To by mě zajímalo jestli by se to dalo řešit touhle pojistkou. Třeba že by soused řekl, že vám to sklo na autě rozbil golfovým míčkem když nacvičoval na zahradě na turnaj :)

Odesláno

Stejně nechápu že někdo kdo má sklo za 11k si není schopnej ho připojistit za směšných par babek ročně ja to mam 620,- rok takže kdyby mi teoreticky vydrželo 12let tak sem prodělal což asi nedopadne :-D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...