Guest Filip Odesláno 6. duben 2004 Odesláno 6. duben 2004 Chci dát Piginu do servisu. Vlivem nalití moc řídkýho oleje (5W40, provoz 10000km) asi před rokem, došlo k tomu, že to odnesla klika, přinejmenšim..TEdy tot můj vysledovanej odhad. Klepání - mlácení - je nejznatelnější v menších otáčkách. Teď v zimě, do 5 sekund po studeném startu, bez příznaků (jen slabě nepravidelnej chod) Pak postupný náběh, klepklepklepyklep.... Jde mi o to, zda se vydřeli šály, jejichž výměnou by byl pokoj, nebo je lízlá celá klika a tu by chtělo nejlíp novou, či co všechno by s motorem asi tak mohlo být. Co si o tom myslíte, byl bych rád kdyby se někdo pisl rozepsal, abych věděl jaký sou úskalí této opravy. Jeslipak bych radši neměl lepší sehnat jinej motor. Dál by mě zajímalo jaká oprava by v servisu byla náročnější a) seříení vůle ventilů ( podložky, těsnění víka, ..., práce ) b) GO klikovýho hřídele ( šály, těsnění vany, ..., práce ) Díky všem! Citovat
vix Odesláno 6. duben 2004 Odesláno 6. duben 2004 Serizeni ventilu - standardni prace, dela ji Vasenda. Pri vyndani klikovky se musi rozpulit motor, mela by sjet klika a sesadit s loziskama. Kolik saly budou stat, vazne nevim... to je spis otazka pro Rebika Jinak s motorem muze byt cokoliv. Ja byt s tebou, sjedu s tim do nejakeho dobreho servisu (kde tomu rozumi). Takhle na dalku snad ani moc poradit nejde... Co tam mas ted za olej ? A nebylo by lepsi sehnat rovnou novej motor ? Citovat
Ráďa Odesláno 6. duben 2004 Odesláno 6. duben 2004 jestli ti to klepe už delší dobu a jede ,tak to na klice určitě není to bys dávno zadřel kliku,protože by ten olej neměl tlak nesvítí na volnoběh mazání? Já bych to klepání spíš viděl na nějakej pístní čep.Na opravu takového motoru rači zapomeň a sežeň jinej zkus Oddiho jestli něco nemá jinak jezdi i když klepe a kašli na to Citovat
oddie Odesláno 7. duben 2004 Odesláno 7. duben 2004 Aby se o takovéhle opravě vyplatilo vůbec uvažovat, musel by být zbytek auta opravdu v 1A stavu, a stejně to vyjde na hodně... Podobná oprava má podle mě cenu spíš u TD, ale u 1,8D moc ne. Těch motorů se najde docela dost, já bych asi měnil celý motor, pokud je fakt lízlá klika nebo něco na spodku. Pokud se mně týče, jeden motor 1,8D tu mám, cca 20km jsem s ním přijel, takže normálně běží, ale jinak o něm nic nevím. Byl by bez čerpadla, ale to stejně máš svoje (teď je na tom čerpadlo z 1,9D - to ale nedám, původní čerpadlo z 1,8D jsem někomu nechal). Než ten motor vyndám (asi o víkendu nebo příští týden), změřím ještě tlaky. Víc udělati nemohu... Citovat
zoby Odesláno 7. duben 2004 Odesláno 7. duben 2004 oddie, když měříš ty tlaky, děláš před tím vůli na ventilech? Citovat
oddie Odesláno 7. duben 2004 Odesláno 7. duben 2004 Ne. Resp. jak u čeho. U svého auta mám vůle udělané, ale u motoru na prodej je jen tak pro nic za nic dělat nebudu, když to kupující nezaplatí. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.