Jaris Odesláno 3. říjen 2008 Odesláno 3. říjen 2008 Ahojte všeci. Mám dotaz ohledně vibrací na sedačce spolujezdce. Když běží motor na volnoběh, tak na sedačce spolujezdce cítím jemné vibrace. Jsou docela nepříjemné a technik jednoho servisu mě trví, že je to normální a spodní silenblok je v pořádku. Což si nemyslím, protože když jsem před třemi lety auto kupoval, tak to nedělalo. Proto se ptám, jestli ty vibrace cítíte i vy nebo tam něco není dobře. Jak se popřípadě dá silenblok vyzkoušet. Na sedačce u řidiče to není cítit. Mám 2.1 TD Díky [upravil dne 3/10/08 Jaris] Citovat
AnotherOne Odesláno 3. říjen 2008 Odesláno 3. říjen 2008 No silentblok to asi nebude, keď na vodičovej nič necítiš. To by sa trepalo celé auto. A čo sedačka je OK. Spolujazdcova sa zvykne skôr vykývať v pohyblivom mechanizme keďže býva menej často zaťažená. Citovat
ozzy56 Odesláno 3. říjen 2008 Odesláno 3. říjen 2008 Původně zaslal: Jaris Ahojte všeci. Mám dotaz ohledně vybrací na sedačce spolujezdce. Když běží motor na volnoběh, tak na sedačce spolujezdce cítím jemné vybrace. Jsou docela nepříjemné a technik jednoho servisu mě trví, že je to normální a spodní silenblok je v pořádku. Což si nemyslím, protože když jsem před třemi lety auto kupoval, tak to nedělalo. Proto se ptám, jestli ty vybrace cítíte i vy nebo tam něco není dobře. Jak se popřípadě dá silenblok vyzkoušet. Na sedačce u řidiče to není cítit. Mám 2.1 TD Díky Ten spodní--akcelerační--silentblok stojí kolem 400 kč a vyměníš si ho sám.Uvidíš potom,zda jsou vibrace v sedačce dále.Ten si- lentblok odchází dost brzy. Citovat
Jaris Odesláno 3. říjen 2008 Autor Odesláno 3. říjen 2008 Dobrá, ale netuším kudy by se ty vibrace jinak ještě mohli šířit. O víkendu na to s kámošem mrknem. Když si šáhnu na ten držák silenbloku co je nad rozvodama a co je na převodovce, tak je klid. Prostě žádné vibrace. Ale na ten spodní se dá šáhnout jedině zespodu že? [upravil dne 3/10/08 Jaris] Citovat
Jaris Odesláno 3. říjen 2008 Autor Odesláno 3. říjen 2008 Původně zaslal: AnotherOne No silentblok to asi nebude, keď na vodičovej nič necítiš. To by sa trepalo celé auto. A čo sedačka je OK. Spolujazdcova sa zvykne skôr vykývať v pohyblivom mechanizme keďže býva menej často zaťažená. Ta sedačka je v pořádku, dělá to jen na volnoběh. Je to cítit i na palubovce a podlaze. Ale znatelnější je to u spolujezdce. Citovat
Dave_k Odesláno 3. říjen 2008 Odesláno 3. říjen 2008 2Jaris: Chlape to se fakt nedá. Zopakuj si ze základky vyjmenovaná slova po \"V\" a vi(y)brace tam určitě nebudou. Jestli si toho všimla Vendulka tak se jí asi udělalo šoufl. Citovat
Jaris Odesláno 3. říjen 2008 Autor Odesláno 3. říjen 2008 Původně zaslal: Dave_k 2Jaris: Chlape to se fakt nedá. Zopakuj si ze základky vyjmenovaná slova po \"V\" a vi(y)brace tam určitě nebudou. Jestli si toho všimla Vendulka tak se jí asi udělalo šoufl. No, tak to máš pravdu. Měl jsem vsugerováno, že je tvrdé. Ale přiznám se, že si vyjmenované slova nepamatuju. A vsadím se, že nejsem sám . Kdo je Vendulka? Citovat
čakom Odesláno 3. říjen 2008 Odesláno 3. říjen 2008 řekl bych že důvod proč se chvěje jen spolujezdcovo je ve stavbě sedadla. řidičovo je výškově vtavitelný a spolujezcovo ne. Tak ten mochanizmus asi ty vibrace utlumi:myslim Citovat
vendelinek Odesláno 3. říjen 2008 Odesláno 3. říjen 2008 Původně zaslal: Dave_k 2Jaris: Chlape to se fakt nedá. Zopakuj si ze základky vyjmenovaná slova po \"V\" a vi(y)brace tam určitě nebudou. Jestli si toho všimla Vendulka tak se jí asi udělalo šoufl. Taky sem si řikal,že se tam píše (y),ale pak sem to zamítnul s tim,že si tady každej píše ,jak chce,to bys nesměl číst skoro nic,snad každej 4 má nějakej ten \"zádrhel\":D:) Citovat
Guest servisman Odesláno 3. říjen 2008 Odesláno 3. říjen 2008 Původně zaslal: čakom řekl bych že důvod proč se chvěje jen spolujezdcovo je ve stavbě sedadla. řidičovo je výškově vtavitelný a spolujezcovo ne. Tak ten mochanizmus asi ty vibrace utlumi:myslim já mám oboje pevná sedadle a vibrace nepociťuji ani v sedadle spolujezdce pokud neřídím já ,takže sedadlem by to nemělo býti. Koukni na silenbloky i na ten horní může býti povolen či utržen ani to někdy nelze poznat Citovat
gen.Migen Odesláno 4. říjen 2008 Odesláno 4. říjen 2008 Ahoj. Me se na volnobeh taky trošičku klepe, ale asi vsechno. Maly vibrace na přistrojovce, sedadlech atd..Horni silenbloky mam vpořádku, ale vubec nevím kde je ten spodní? Chtěl bych si ho zkontrolovat:) Tak jestli to sem někdo napiše nebo má fotku tak supr. Citovat
čakom Odesláno 4. říjen 2008 Odesláno 4. říjen 2008 Původně zaslal: honza406 Původně zaslal: čakom řekl bych že důvod proč se chvěje jen spolujezdcovo je ve stavbě sedadla. řidičovo je výškově vtavitelný a spolujezcovo ne. Tak ten mochanizmus asi ty vibrace utlumi:myslim já mám oboje pevná sedadle a vibrace nepociťuji ani v sedadle spolujezdce pokud neřídím já ,takže sedadlem by to nemělo býti. Koukni na silenbloky i na ten horní může býti povolen či utržen ani to někdy nelze poznat Neříkám že je to sedadlem jen říkám jakej je asi duvod proč to jse cítit jen u spolujezdce. Citovat
Guest servisman Odesláno 4. říjen 2008 Odesláno 4. říjen 2008 Původně zaslal: gen.Migen Ahoj. Me se na volnobeh taky trošičku klepe, ale asi vsechno. Maly vibrace na přistrojovce, sedadlech atd..Horni silenbloky mam vpořádku, ale vubec nevím kde je ten spodní? Chtěl bych si ho zkontrolovat:) Tak jestli to sem někdo napiše nebo má fotku tak supr. je uplně na konci odkazu Citovat
gen.Migen Odesláno 4. říjen 2008 Odesláno 4. říjen 2008 Jo diky za obrazek, ale nedokažu si pořad dispozičně představit kde asi je Asi bude lepší se na to podívat, prolezu motor a uvidim. Ale mě to vibruje jen malinko na voloběh, když přidavam nebo tak tak mi to nic nedělá. Tak nevim, jen sem se chtěl prostě podivat. Citovat
Guest servisman Odesláno 4. říjen 2008 Odesláno 4. říjen 2008 prolez silenbloky a uvidíš znám jednoho co říkal že to má dobrý a nakonec to byl silenblok horníu rozvodáku,nebylo to ani poznat že je utržený,dokonce jsem tu dával i foto [upravil dne 4/10/08 honza406] Citovat
Guest servisman Odesláno 4. říjen 2008 Odesláno 4. říjen 2008 Původně zaslal: gen.Migen Jo diky za obrazek, ale nedokažu si pořad dispozičně představit kde asi je Asi bude lepší se na to podívat, prolezu motor a uvidim. Ale mě to vibruje jen malinko na voloběh, když přidavam nebo tak tak mi to nic nedělá. Tak nevim, jen sem se chtěl prostě podivat. nevím jak u tebe ale u mne benzinu je zde ten spodní Citovat
Kekros Odesláno 4. říjen 2008 Odesláno 4. říjen 2008 jo před 14 dni jsem ho měnil a dostat tam ten novej by chtělo příště lis Citovat
Jaris Odesláno 4. říjen 2008 Autor Odesláno 4. říjen 2008 Původně zaslal: honza406 Původně zaslal: gen.Migen Jo diky za obrazek, ale nedokažu si pořad dispozičně představit kde asi je Asi bude lepší se na to podívat, prolezu motor a uvidim. Ale mě to vibruje jen malinko na voloběh, když přidavam nebo tak tak mi to nic nedělá. Tak nevim, jen sem se chtěl prostě podivat. nevím jak u tebe ale u mne benzinu je zde ten spodní jj u 2,1 TD je na stejném místě. Já musím na zvedák. Mám nějak nízkej podvozek a pod auto se jen tak nedostanu. Když jsem si ale šáhnul rukou na držák silenbloku co je připevněn k podlaze , tak jsem cítil jemné vibrace. A navrchních je naprostý klid. Citovat
gen.Migen Odesláno 10. říjen 2008 Odesláno 10. říjen 2008 Takovej blbej dotaz, jak se pozná že je ten silenblok v prdeli Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.