Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojte všeci.

Mám dotaz ohledně vibrací na sedačce spolujezdce. Když běží motor na volnoběh, tak na sedačce spolujezdce cítím jemné vibrace. Jsou docela nepříjemné a technik jednoho servisu mě trví, že je to normální a spodní silenblok je v pořádku. Což si nemyslím, protože když jsem před třemi lety auto kupoval, tak to nedělalo. Proto se ptám, jestli ty vibrace cítíte i vy nebo tam něco není dobře. Jak se popřípadě dá silenblok vyzkoušet. Na sedačce u řidiče to není cítit. Mám 2.1 TD

Díky

[upravil dne 3/10/08 Jaris]

Odesláno

No silentblok to asi nebude, keď na vodičovej nič necítiš. To by sa trepalo celé auto. A čo sedačka je OK. Spolujazdcova sa zvykne skôr vykývať v pohyblivom mechanizme keďže býva menej často zaťažená.

Odesláno
Původně zaslal: Jaris

Ahojte všeci.

Mám dotaz ohledně vybrací na sedačce spolujezdce. Když běží motor na volnoběh, tak na sedačce spolujezdce cítím jemné vybrace. Jsou docela nepříjemné a technik jednoho servisu mě trví, že je to normální a spodní silenblok je v pořádku. Což si nemyslím, protože když jsem před třemi lety auto kupoval, tak to nedělalo. Proto se ptám, jestli ty vybrace cítíte i vy nebo tam něco není dobře. Jak se popřípadě dá silenblok vyzkoušet. Na sedačce u řidiče to není cítit. Mám 2.1 TD

Díky

Ten spodní--akcelerační--silentblok stojí kolem 400 kč a vyměníš

si ho sám.Uvidíš potom,zda jsou vibrace v sedačce dále.Ten si-

lentblok odchází dost brzy.

Odesláno

Dobrá, ale netuším kudy by se ty vibrace jinak ještě mohli šířit. O víkendu na to s kámošem mrknem. Když si šáhnu na ten držák silenbloku co je nad rozvodama a co je na převodovce, tak je klid. Prostě žádné vibrace. Ale na ten spodní se dá šáhnout jedině zespodu že?

[upravil dne 3/10/08 Jaris]

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

No silentblok to asi nebude, keď na vodičovej nič necítiš. To by sa trepalo celé auto. A čo sedačka je OK. Spolujazdcova sa zvykne skôr vykývať v pohyblivom mechanizme keďže býva menej často zaťažená.

Ta sedačka je v pořádku, dělá to jen na volnoběh. Je to cítit i na palubovce a podlaze. Ale znatelnější je to u spolujezdce.

Odesláno

2Jaris: :xvul Chlape to se fakt nedá. Zopakuj si ze základky vyjmenovaná slova po \"V\" a vi(y)brace tam určitě nebudou.

Jestli si toho všimla Vendulka tak se jí asi udělalo šoufl. :xvul

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

2Jaris: :xvul Chlape to se fakt nedá. Zopakuj si ze základky vyjmenovaná slova po \"V\" a vi(y)brace tam určitě nebudou.

No, tak to máš pravdu. Měl jsem vsugerováno, že je tvrdé.

Ale přiznám se, že si vyjmenované slova nepamatuju. A vsadím se, že nejsem sám :).

Kdo je Vendulka?

Odesláno

řekl bych že důvod proč se chvěje jen spolujezdcovo je ve stavbě sedadla.

řidičovo je výškově vtavitelný a spolujezcovo ne. Tak ten mochanizmus asi ty vibrace utlumi:myslim

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

Taky sem si řikal,že se tam píše (y),ale pak sem to zamítnul s tim,že si tady každej píše ,jak chce,to bys nesměl číst skoro nic,snad každej 4 má nějakej ten \"zádrhel\":D:) 9003ky9.gif

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: čakom

řidičovo je výškově vtavitelný a spolujezcovo ne. Tak ten mochanizmus asi ty vibrace utlumi:myslim

já mám oboje pevná sedadle a vibrace nepociťuji ani v sedadle spolujezdce pokud neřídím já ,takže sedadlem by to nemělo býti.

Koukni na silenbloky i na ten horní může býti povolen či utržen ani to někdy nelze poznat

Odesláno

Ahoj. Me se na volnobeh taky trošičku klepe, ale asi vsechno. Maly vibrace na přistrojovce, sedadlech atd..Horni silenbloky mam vpořádku, ale vubec nevím kde je ten spodní? Chtěl bych si ho zkontrolovat:) Tak jestli to sem někdo napiše nebo má fotku tak supr.

Odesláno
Původně zaslal: honza406

Původně zaslal: čakom

já mám oboje pevná sedadle a vibrace nepociťuji ani v sedadle spolujezdce pokud neřídím já ,takže sedadlem by to nemělo býti.

Koukni na silenbloky i na ten horní může býti povolen či utržen ani to někdy nelze poznat

Neříkám že je to sedadlem jen říkám jakej je asi duvod proč to jse cítit jen u spolujezdce.

Guest servisman
Odesláno
Původně zaslal: gen.Migen

Ahoj. Me se na volnobeh taky trošičku klepe, ale asi vsechno. Maly vibrace na přistrojovce, sedadlech atd..Horni silenbloky mam vpořádku, ale vubec nevím kde je ten spodní? Chtěl bych si ho zkontrolovat:) Tak jestli to sem někdo napiše nebo má fotku tak supr.

je uplně na konci odkazu

Odesláno

Jo diky za obrazek, ale nedokažu si pořad dispozičně představit kde asi je :) Asi bude lepší se na to podívat, prolezu motor a uvidim. Ale mě to vibruje jen malinko na voloběh, když přidavam nebo tak tak mi to nic nedělá. Tak nevim, jen sem se chtěl prostě podivat.

Guest servisman
Odesláno

prolez silenbloky a uvidíš znám jednoho co říkal že to má dobrý a nakonec to byl silenblok horníu rozvodáku,nebylo to ani poznat že je utržený,dokonce jsem tu dával i foto

[upravil dne 4/10/08 honza406]

Guest servisman
Odesláno

Jo diky za obrazek, ale nedokažu si pořad dispozičně představit kde asi je :) Asi bude lepší se na to podívat, prolezu motor a uvidim. Ale mě to vibruje jen malinko na voloběh, když přidavam nebo tak tak mi to nic nedělá. Tak nevim, jen sem se chtěl prostě podivat.

nevím jak u tebe ale u mne benzinu je zde ten spodní

Odesláno
Původně zaslal: honza406

nevím jak u tebe ale u mne benzinu je zde ten spodní

jj u 2,1 TD je na stejném místě. Já musím na zvedák. Mám nějak nízkej podvozek a pod auto se jen tak nedostanu. Když jsem si ale šáhnul rukou na držák silenbloku co je připevněn k podlaze , tak jsem cítil jemné vibrace. A navrchních je naprostý klid.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...