Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

P607 Engine anti-pollution system faulty

Dobré / špatné ráno,

potřebuji prosím poradit.

Včera večer jsem jel na benzínku,tam natankoval natural 95 do své 607,3.0V6,r.v.2003/4,najeto 69TKM a výbava TITANE,koupeno v ČR.

Po odjetí z benzínky se mi zapla kontrolka motoru a objevil se nápis Engine anti-pollution system faulty .

Hledal jsem tedy na fóru a našel tuto hlášku vždy patřící k nějakému HDI a jeho FAP filtru.

Nevíte někdo co s tím?Spíš hlavně co to je a jak to odstranit?

Auto jede úplně normálně,nic neškube ani motor nezhasíná,válce jdou všechny.Mám se o něco bát,třeba katalizátor nebo tak něco.

Druhá věc je ta,že rádio (clarion,repro GBL) co tam je jde strašně potichu.ale jen FM,AM a jiné jdou,nahlas hraje i kazeta i CD.Mám peugeot rád,ale podruhé mě zrazuje technika...ach jo

Odesláno

Ahoj. S tou hláškou mám stejný problém. Jde o to, že máš buď ucpaný filtr pevných částíc, nebo je málo močoviny v nádržce. Objevuje se to vždy po natankování, protože při každém otevření víčka nádrže je do nádrže vstříknuta určitá dávka močoviny, která se spaluje s naftou a snižuje emise. Takže zkus vyčistit filtr - je ned za katem a poté si to píschni na diagnostiku a smaž chybnou hlášku. Pokud to nepomůže, tak dolij močovinu. Nádržka je zaspodu jakoby pod levým zadním sedadlem, ale ze spodu se k ní dostaneš bez problémů. A pak opět dignostika a smazat problém. Poté by mělo být vše jak má.

Odesláno

Ale já FAP neboli filtr pevných částic nemám,já mám auto benzínové 3.0V6 a tankuju natural,proto mě ta hláška zaráží.Leda by byla lambda sonda v čoudu tedy lambdy jsou tam myslim dvě :myslim

[upravil dne 29/9/08 Michael coupé]

Odesláno

podla mna si si aj sam odpovedal...ja by som to videl na tie lambda sondy.....treba to supnut na diagnostiku a hotovo....

Původně zaslal: Michael coupé

Ale já FAP neboli filtr pevných částic nemám,já mám auto benzínové 3.0V6 a tankuju natural,proto mě ta hláška zaráží.Leda by byla lambda sonda v čoudu tedy lambdy jsou tam myslim dvě :myslim

[upravil dne 29/9/08 Michael coupé]

Odesláno

Asi jo,jenže u nás je auto Drásta,tedy nic proti Drástům,ale lidi,kteří ,,dělají\" nebo mají dělat servis jsou asi pekaři,byl jsem tam jednou s tím rádiem jak jsem psal,kouká na tu obrazovku tam zrovna mapa kde jsem a on se otočí a říká to je bez navigace,že jo?Tak to na mě šly mrákoty a když mi řekl,že rádio bude hrát nahlas když si v menu změním řeč,tak po tom jsem odjel.

Odesláno

Zase když se to vezme kolem a kolem,tak kdyby to byla lambda nebo obě lambdy,tak by to s tím autem něco muselo dělat,třeba škubat nebo něco,ale fakt nic čistá plynulá jízda,jde krásně za plynem ani nekouří prostě normálka:(

Odesláno

Mám najeto poctivých necelých 70tkm,servis jen peugeot.Tak ho vyndám a bude po srandě,tím nic nezkazím.:cool:

Záleží, co vyndáš:D

V každém případě je potřeba dát to do stavu, jak vyjelo z fabriky, tedy perfektního. U Tebe to bude vadný kontakt, snad na uzávěru nádrže (nevím, jestli ho má benzín), anebo jiný vakl.

Neautorizované úpravy typu vyndám, zaslepím, způsobí, že motor nebude mít ty vlastnosti, kvůli kterým jsi ho kupoval.

Hledej pořádný servis.

Odesláno

No ne,už jsem objednal lambda sondy,dám je new a uvidíse,pokud by to nebylo ono,přijde na řadu katák a jinak nevím co s tím.:nevim

Jen tak z hecu bych asi Lambdy neměnil:myslim

Zkus napsat členovi s nickem Hafity, je z Chomutova a třeba ti poradí, kam na diagnostiku;)

Odesláno

No ne,už jsem objednal lambda sondy,dám je new a uvidíse,pokud by to nebylo ono,přijde na řadu katák a jinak nevím co s tím.:nevim

Systém \"Hoď do křa, vyběhne zajíc, nebo hajný\".:D

To už raději přijeď sem, do servisu.

Odesláno

Zdravím. Podobný problém se mi vyskytl na 407 SW.sice s s motorem 1.8. Podle mne se Ti klasicky vysypal katalyzátor jako mně. :ticho Taky jsem se to snažil řesit prvně lambdou ale tou to asi není. Ta jen ukazuje že se zvedli emise. Na chod auta to vliv nemá, jen pouští víc zplodin no. V orig. servise mi řekli, že než vrážet 20.000 CZK do kaťáku, tak je lepší dát někomu 500 CZK navíc na emisích že to nechá projít a to jsem taky udělal. Mám tam LPGčko,a když si tu chybku nechám zmáznout a moc tomu při rozjezdech na plyn nedávám tam se tam ta hláška neobjeví, protože ty emise na plyn jsou o trochu čistší..

Jedu pro diag,tak pak řeknu

• O 2 měsíce později...
Odesláno

nazdar, chcel by som poradit, mam peugeot 407 2,0hdi fap, dnes po natankovani sa mi objavila hned hlaska Engime antipolution faulty, take nieco ako to pisete, na peugeote pocitaci, podrobnejsie , ukazalo, Prilis vela vstreknuteho aditiva , neviete v com moze byt problem?? Nic sa nestalo, iba to ukazalo tuto chybu a svieti ta kontrolka, auto ide ako ma stale.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...