razor Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 Ahoj,Za jízdy se mi teď už potřetí stalo že plynový pedál samovolně sjede až na podlahu,kde zůstane jakoby zaseklej,a nejde s tím nic dělat...když vyřadím motor jde do maximálních otáček....Jediný co jde udělat je vypnout motor,a pak na ten plyn šlápnout(i když je uplně na zemi)a on zase vyjede nahoru... Skoro to vypadá jako by to dělala ňáká elektroika.... Auto: 406 coupe 1997 3,0l V6 24v Citovat
Guest servisman Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 koukl bych na lanko plynu jestli někde nevázne.Pak zda je funkční pružina co by měla vracet plyn Citovat
razor Odesláno 27. září 2008 Autor Odesláno 27. září 2008 Právě že jsem na to už koukal,nenašel sem nic........ Citovat
Guest servisman Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 taky může býti otřepené lanko v bovdenu,stačí 1 drátek prasklý a pak lanko nechce zpět.Mne se zadrhávalo a tak jsem jej vyměnil Citovat
razor Odesláno 27. září 2008 Autor Odesláno 27. září 2008 No,ale ten plyn se nezasekává..Když je motor vyplej,tak na to můžu šlapat jak chci a nezasekne se to....ale když jedu a trochu přidám,tak ten pedál sjede samovolně až na podlahu,a nedá se s tím nic dělat..nejde ani nohou nadzvednout....musím vypnout motor....a pak se zase vrátí pedál nahoru(když na něj šláplu)... Citovat
Edison Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 Namotává se Ti lanko na kladku!! :-DDDD Nééů.. vážně... Nelehne Ti na to kobereček? Mě něco podobnýho dělal spojkový pedál... A ve služebnim mi zase zalejzal kobereček pod plunovej... a já se divil, že to nechce jet... [upravil dne 27.9.2008 Edison] Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 Edison nehnevaj se, ale myslim si ze kobercekem to urcite nebude, pan nevyzera jako tupec Bohuzel v elektronike a o danim aute nevim ani prd, takze necham odpovede skusenejsim... Citovat
Edison Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 Nehněvám... :-)) Kapka odlehčení... :-) Taky jsem si říkal, že sakra o autech kapku něco vim, a ejhle... :-D Jsem si jak idiot připadal... :-) Dnes se tomu směju... Nějak mi nejni jasný, co by se tam mohlo dít... Kouknout na to v motoru, když se to děje.. na konec lanka... Citovat
razor Odesláno 27. září 2008 Autor Odesláno 27. září 2008 Jj...kobereček to udělal asi jednou-cca před 2 měsícema mi na to vletěl a držel plyn na podlaze...hned sem ho vyhodil =))) No ale tohle vypadá jinak...teď opravdu není nic co by tomu pedálu vadilo a navíc ten pedál se jakoby sám přitáhne k podlaze a auto vypálí jako blázen dopředu....dokud nevypnu motor,tak ten plyn nedostanu zpět do původní polohy-bohužel jsem nikdy neviděl jak to vypadá v motoru když je to seklý-vždycky se to stalo na místě kde sem měl opravdu jedinou starost,a to dostat se rychle pryč............V mototu jsem všechno kontroloval(tu pružinu co má vracet lanko atd tad...) Navíc pokud by to byla elektronika,tak nevím jak by to mohla udělat jelikož ta klapka je ovládaná jenmom mechanicky.....Elektronika jí regulovat pravděpodobně nemůže....sem bezradnej,a ta závada je opravdu nebezpečná,když si představím že se mi to stane třeba při popojíždění v koloně... Ale všechno jsem promazal(lanko v bovdenu,pružinku co vrací lanko zpět,dokonce i ten kloub u pedálu-prostě všechno co si myslím že s tím má něco společnýho) a teď jsem to byl project,různě sem to sešlapával-prudce,zlehka i až na podlahu a zatím to neudělalo,a mám i pocit že ten plyn de mačkat víc zlehka....Tak nevím nevím............. Citovat
razor Odesláno 27. září 2008 Autor Odesláno 27. září 2008 Původně zaslal: AnotherOne Má tam vôbec plynové lanko? No-promiň,ale nejsem dement...Mám dokonce i pocit že se trošičku vyznám....Ale na tohle asi nestačím sám....Lanko tam samozřejmě je...... Citovat
jofo Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 A nemas nahodou tempomat v aute? Ak ano tak niektore typy tempomatov su mechanicke-je tam taka membranka ktora potahuje plynovym lankom. Moze byt aj tam zrada. Citovat
AnotherOne Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 Původně zaslal: razor Původně zaslal: AnotherOne Má tam vôbec plynové lanko? No-promiň,ale nejsem dement...Mám dokonce i pocit že se trošičku vyznám....Ale na tohle asi nestačím sám....Lanko tam samozřejmě je...... Nemyslel som to tak, vážne som totiž netušil či tam je. Citovat
Zipík Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 Taky bych to viděl na tempomat.U starších modelů je tempomat řešen mechanicky s elektronikou.Pokud ho tedy máš [upravil dne 27.9.08 Zipík] Citovat
razor Odesláno 27. září 2008 Autor Odesláno 27. září 2008 Tempomat tam není....................................... =( Citovat
Edison Odesláno 27. září 2008 Odesláno 27. září 2008 Původně zaslal: razor Tempomat tam není....................................... =( Tak už tam je.. Ty ses v tom hrabal a celý jsi to rozladil.. To je jasný... :-D neeeee... dělám si fak srandu... :-/ Citovat
razor Odesláno 28. září 2008 Autor Odesláno 28. září 2008 Tak ten plyn nesjíždí samovolně...přistihl jsem se že se to vždycky stane při předjíždění-tím myslím při ňákým prudkým,když ten pedál sešlápnu k zemi................... Když ho teda sešlápnu,zůstane dole-ale není to rozhodně pravidlo-stane se to jen občas........... Byl jsme přesvědčen že to nesešlapávám k zemi,ale sešlapávám..) [upravil dne 28.9.2008 razor] Citovat
Ferry Odesláno 28. září 2008 Odesláno 28. září 2008 Původně zaslal: razor Tak ten plyn nesjíždí samovolně...přistihl jsem se že se to vždycky stane při předjíždění-tím myslím při ňákým prudkým,když ten pedál sešlápnu k zemi................... Když ho teda sešlápnu,zůstane dole-ale není to rozhodně pravidlo-stane se to jen občas........... Byl jsme přesvědčen že to nesešlapávám k zemi,ale sešlapávám..) [upravil dne 28.9.2008 razor] pokud to auto nema tempomat a jak jsi ted vypozoroval ze se to stane kdyz das plnej plyn a ten uz zustane na zemi, vypada to na spatne lanko, jak uz psali, roztrepene, zatuhly povden atd, mozne je taky ze ta pruzinka na klapce sani, ktera ji ma vracet do zavrene polohy nejak preskoci nebo je uvolnena a neplni dobre svou funkci zkus vse prohlednout, lanko kdyztak vyhaknout z kladky na klapce a vyzkouset zda se volne pohybuje v bovdenu, pripadne zda chodi volne klapka vzduchu a nezasekava se v maximalnim otevreni Citovat
razor Odesláno 28. září 2008 Autor Odesláno 28. září 2008 Jj....všechno to zkusím zkontrolovat a dám vědět jak to dopadlo...Btw:xvul v sekci tuning mám fotky neonů....tak koukněte. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.