Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

no nazdar, tak som ho kupil - 205 diesel z 91 roku. dnes som si vsimol ze mi obcas svieti nejaka oranzova kotrolka - 2 z prava v tom hornom rade - taka uzavreta vanicka s niecim vnutri ci co to je. svieti len obcas. co to je zac? alebo este aj takto sa spytam - nie je niekde nejaka schema s kontrolkami a vysvetlenimy aspon po cesky???

Odesláno
Původně zaslal: automale

to Welis : diesel diagnostiku nema a myslel som ten rad kotroliek hore.

to MatrixChose : co stym? moze to sposobit nejaky problem?

Ten naftový filtr vyměň a dráty ustřihni--je to na ho.no!!!

Když budeš měnit pravidelně filtr--nemůže se nic stát

Vůbec bys měl vyměnit všechny filtry,oleje a tak...když jsi teď

koupil auto

Odesláno

hej hej olej budem menit a radsej hned aj s filtrom, ten palivovy asi teda tiez , akurat ma troska hnevaju rozvody - pri kupe sa to zvykne menit ale to uz taka lacna zalezitost neni aj ked mi to vlasne moze znicit motor. nasiel som nalepku na ktorej je 122500km ked boli menene teraz to ma 234000 km a hovoril mi ze boli menene nejak ked to malo 225 000km len neviem ci mu mam verit. Da sa nejak opticky zistit ci ich mam vymenit?

Odesláno

hej hej olej budem menit a radsej hned aj s filtrom, ten palivovy asi teda tiez , akurat ma troska hnevaju rozvody - pri kupe sa to zvykne menit ale to uz taka lacna zalezitost neni aj ked mi to vlasne moze znicit motor. nasiel som nalepku na ktorej je 122500km ked boli menene teraz to ma 234000 km a hovoril mi ze boli menene nejak ked to malo 225 000km len neviem ci mu mam verit. Da sa nejak opticky zistit ci ich mam vymenit?

Bohužel se to tak zjistit nedá a rada zní--vyměnit a máš jistotu.

Já sem prodával 205 1.8 D a ve smlouvě--nutno vymenit rozvody!!--chtěl ušetřit a za tři měsíce řemen rupnul. Ani nešel za

mnou něco reklamovat...

Odesláno

no to si ty - len mne ten od koho som to kupoval prisiel taky nejaky ... trase s volantom asi homokynetisky klb, jemu to nevadilo jazdil stym kludne ja ho budem do mesiaca menit, no a pride mi to tak ze ani nevie co su to rozvody, na dverach je nalepka ktoru mi ukazoval / je nanej aky je v tom olej a kedy bol meneny/ a precital znej kilometre a povedal ze vtedy boli menene. tak nefim.

Odesláno

no to si ty - len mne ten od koho som to kupoval prisiel taky nejaky ... trase s volantom asi homokynetisky klb, jemu to nevadilo jazdil stym kludne ja ho budem do mesiaca menit, no a pride mi to tak ze ani nevie co su to rozvody, na dverach je nalepka ktoru mi ukazoval / je nanej aky je v tom olej a kedy bol meneny/ a precital znej kilometre a povedal ze vtedy boli menene. tak nefim.

Vlastně je nejlepší--když to auto není od bráchy--nevěřit těm

údajům od prodávajícího a ty základní věci hned vymenit!!!

(oleje,filtry,rozvody...)

Odesláno

ach jaj - ked mi budu menit ten homokyneticky sa snimi skusim nejak poradit alebo dohodnut - mesiac to hadam este vydrzi -/ max 1000km / ked tvrdil ze su v poho

ale inak ked uz to rozoberame - krpec vyzera slusne na jeho roky, bez hrdze, dnes som ho dal pozriet - brzdy ok , na napravy mi tiez zatial nic nepovedali az na to vybrovanie volantu - o tom viem a aj oni uz takze sa to bude robit tak do mesiace, este nema zasterky sakra bojim o pokutu :-) a folie niesu v TP takze asi pojdu radsej dolu. jedno svetlo svietilo moc dolu tak mi to chceli nastavit a zistili ze to nejak nejde tak ho zdvihli a dali tam nejaky srob nech sa to nehybe ... a takychto malickosti asi najdem este viac ale stym sa dalo ratat.

[upravil dne 25.9.2008 automale]

Odesláno

vixova doporučení (nejsou závazná a dodržením/nedodržením vix nic neriskuje... a jsem z obliga :roker)

1) olej měň co 10 tkm - stačí obyč stáčenej 15W40, pokud to motor zkousne i 10W40, jen aby byl novej a dle specifikace, nový filtr je samozřejmostí (cena akce do 600,- Kč svépomocí)

2) vzduchový filtr patří molitanový (vlhčený olejem, třeba Silkalem93), měnit každých 10 tkm (cena 250,- Kč)

3) palivový filtr za cca 80-100,- Kč vydrží klidně i 20-30 tkm. Když auto blbě startuje, měním ho jako první. Nějak to funkuje.

4) ta kontrolka co ti svítí je podivná, ta je jak pro nějaký benzíny.(u svého D nemám tuhle kontrolku žárovkou ani osazenou)

5) zjištění: spodní ramena no-name (á 1000,- Kč) vydrží rovných 40 tkm

6) pls, doplň si podpis (alespoň dosaď motorizaci) :)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...