Pe.Tr Odesláno 24. září 2008 Odesláno 24. září 2008 Po roce a pul co mam auto jsem se rozhodl dořešit 406 nemoc i u svého auta ikdyž přiznám se že napopud Ferryho a MatrixChose, za což jim díky. Oprášil jsem ze skříně svuj starý motorek a porovnal s tím co mě přivezl MatrixCHose a hned na prvni pohled mě zaujala docela banalní věc , odlitek toho kolečka zvenku motorku nema odlity všechny zuby , jak to mate Vy? velikost fota je záměrná Citovat
Pe.Tr Odesláno 24. září 2008 Autor Odesláno 24. září 2008 ok tak i pro ty s menším monitorem jinak je tam ještě jeden jakoby zality zub na cestě asi ve třičtvrtě cesty . ten motorek v zadu je stejny ale zuby má pravidelně po cele delce Citovat
Guest servisman Odesláno 24. září 2008 Odesláno 24. září 2008 mrknu na to doma a dám vědět večer/práce/ taky mám dva a v autě ani jeden ,protože přeskakuje a zatím jsem se do toho nepustil. Citovat
Pe.Tr Odesláno 24. září 2008 Autor Odesláno 24. září 2008 ok supr - tajně sem doufal že sem nakoukneš , diky Citovat
Ferry Odesláno 24. září 2008 Odesláno 24. září 2008 ja mel to kolecko uz predelavane, puvodni majitel modreho kombika - Quiddo ho kvuli spatnemu ozubeni udelal nove ze silonu, takze na tom mem jsou vsechny zuby pravidelne. napada mne, ze to je schvalne kvuli spravne montazi, na protikolecku u klapky musi byt vynechan jeden zub aby tam zapadl tenhle siroky , melo by to asi pak zarucit ze moturek bude nastaven ve spravne poloze a klapka vzduchu se bude zavirat nebo otvirat az do krajni polohy kazdopadne, pokud to tam nepujde namontovat, prehod kolecko ze stareho moturku a je to [upravil dne 24/9/08 Ferry] Citovat
Neon Odesláno 24. září 2008 Odesláno 24. září 2008 Já to měl na bejvalce taky jenom \"půlkolečko\" ... Citovat
Guest servisman Odesláno 24. září 2008 Odesláno 24. září 2008 Původně zaslal: Neon Já to měl na bejvalce taky jenom \"půlkolečko\" ... nejde o půlkolečko,ale že to jedno nemá jeko zub na dvou místech Citovat
AnotherOne Odesláno 24. září 2008 Odesláno 24. září 2008 Původně zaslal: honza406 Původně zaslal: Neon Já to měl na bejvalce taky jenom \"půlkolečko\" ... nejde o půlkolečko,ale že to jedno nemá jeko zub na dvou místech Nejde o to, že nemá zub, ale že na jednom mieste má dva zuby spojené do jedného. To druhé je len dohora natiahnutý zub. Citovat
Ticcino Odesláno 24. září 2008 Odesláno 24. září 2008 Pánové, je to schválně. Na spoluzabírajícím kole/hřebenu apod. bude zase jeden zub chybět. Je to způsob jak zabránit špatné montáži. My ty kolečka vyrábíme (pro Peginu ne), dám sem pár fotek, jak to taktéž může vypadat... Výrobní vada je na 99% vyloučena. Navíc by to nefungovalo. Citovat
AnotherOne Odesláno 24. září 2008 Odesláno 24. září 2008 Tak to je niečo iné. Ale plní to ten istý účel. Citovat
Ferry Odesláno 24. září 2008 Odesláno 24. září 2008 Původně zaslal: Ticcino Pánové, je to schválně. Na spoluzabírajícím kole/hřebenu apod. bude zase jeden zub chybět. Je to způsob jak zabránit špatné montáži. My ty kolečka vyrábíme (pro Peginu ne), dám sem pár fotek, jak to taktéž může vypadat... Výrobní vada je na 99% vyloučena. Navíc by to nefungovalo. jako bych to nepsal ... tyy jo, kdyz vyrabite takovyhle kolecka, myslis ze by se daly udelat nahradni kolecka do tehle peugeotackej moturku ? ty vnitrni ozubeny, pripadne i tyhle vnejsi, kdyz by se udelal vykres s rozmery ... ? Citovat
Guest servisman Odesláno 24. září 2008 Odesláno 24. září 2008 to by bylo zde zájemců hned bych jedny bral Citovat
Ticcino Odesláno 24. září 2008 Odesláno 24. září 2008 kdyz vyrabite takovyhle kolecka, myslis ze by se daly udelat nahradni kolecka do tehle peugeotackej moturku ? ty vnitrni ozubeny, pripadne i tyhle vnejsi, kdyz by se udelal vykres s rozmery ... ? Všechno jde, ale takhle snadno ne. \"Kolečka\" se vyrábějí technologií vstřikování plastu. Čili je třeba mít formu. Forma na takováto kolečka = investice v řádu stovek tisíc. Jediné co můžu, je sehnat a poslat pár kousků toho, co vyrábíme, ale kompatibilita je dost málo pravděpodobná. (jiné rozměry, jiné úhly, jiné parametry ozubení, prostě něco zcela jiného) Druhá možnost je si to nechat vyrobit CNC obráběním. V tom případě by cena jednoho \"kolečka\" (které by pravděpodobně bylo kovové) byla řádově v tisících korun. To my ale neděláme. My vstřikujeme plasty - části klimatizačních jednotek Audi, VW, BMW. Citovat
AnotherOne Odesláno 24. září 2008 Odesláno 24. září 2008 Kedysi tu hnujpis ponúkal vyrezávanie laserom. [upravil dne 24.9.2008 AnotherOne] Citovat
Ferry Odesláno 24. září 2008 Odesláno 24. září 2008 Původně zaslal: Ticcino kdyz vyrabite takovyhle kolecka, myslis ze by se daly udelat nahradni kolecka do tehle peugeotackej moturku ? ty vnitrni ozubeny, pripadne i tyhle vnejsi, kdyz by se udelal vykres s rozmery ... ? Všechno jde, ale takhle snadno ne. \"Kolečka\" se vyrábějí technologií vstřikování plastu. Čili je třeba mít formu. Forma na takováto kolečka = investice v řádu stovek tisíc. Jediné co můžu, je sehnat a poslat pár kousků toho, co vyrábíme, ale kompatibilita je dost málo pravděpodobná. (jiné rozměry, jiné úhly, jiné parametry ozubení, prostě něco zcela jiného) Druhá možnost je si to nechat vyrobit CNC obráběním. V tom případě by cena jednoho \"kolečka\" (které by pravděpodobně bylo kovové) byla řádově v tisících korun. To my ale neděláme. My vstřikujeme plasty - části klimatizačních jednotek Audi, VW, BMW. jj jsem si to myslel, ze to budete delat vstrikovanim, to je jasny forma na to, to je rana tak jedine fakt zmerit tyhle peugeotacky a jestli by neco nebylo z tech co delate podobny, zkusim to pozjistovat- rozmery, pocty zubu atd. a pak se ozvu Citovat
Ticcino Odesláno 24. září 2008 Odesláno 24. září 2008 jj jsem si to myslel, ze to budete delat vstrikovanim, to je jasny forma na to, to je rana tak jedine fakt zmerit tyhle peugeotacky a jestli by neco nebylo z tech co delate podobny, zkusim to pozjistovat- rozmery, pocty zubu atd. a pak se ozvu OK. Bohužel tu neděláme žádná kompletní (myslím tím celokulatá) kolečka, ale jen takové výseče. No, uvidíš co zjistíš. Jináč naše ozubení mají převážně modul m=1. Snad jen v jednom případě jde o nějakej šílenej atyp m=1,8125. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.