Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím lidi, mám takovej problém, teď jak je po ránu zima tak když nastartuju, tak jako by motor chviličku běžel na 3 válce, tak 5-6 sekund než se trošku ohřeje, potom je to OK. Napadá někoho čím by to mohlo být. Motor 2.1 TD, čerpadlo LUCAS

Odesláno
Původně zaslal: Radek Hurvajz

Voda ve ve válci, nebo špatný tlak ve válci, špatná žhavící svíčka, muže toho bejt víc;)

Tak tak,začal bych tou žhavičkou...:myslim

Odesláno

A nebo je to prostě normální:) Ja už tohle řešil loni, mam všechno vyměněné a stejnak, když je chladněj nebo mínus a nakopnu to, tak mi zakolísaj otáčky asi tak 3 sekundy, jak kdy, než se to ustálí. Mám zkontrolované vstřiky, žhaviče, nové ventily a vše co by to mohlo způsobyt. Takže jestli na něco příjdeš tak to sem pisni. Podle mě je to způsobeno konstrukcí motoru. Už sem mluvil s hodně lidma a děla jim to to stejny. No nevim, fakt.

Odesláno
Původně zaslal: gen.Migen

A nebo je to prostě normální:) Ja už tohle řešil loni, mam všechno vyměněné a stejnak, když je chladněj nebo mínus a nakopnu to, tak mi zakolísaj otáčky asi tak 3 sekundy, jak kdy, než se to ustálí. Mám zkontrolované vstřiky, žhaviče, nové ventily a vše co by to mohlo způsobyt. Takže jestli na něco příjdeš tak to sem pisni. Podle mě je to způsobeno konstrukcí motoru. Už sem mluvil s hodně lidma a děla jim to to stejny. No nevim, fakt.

Řekl bych,že když 4válcový motor nechytne na všechny 4 válce,

tak to normální není :).

Ale věřím tomu,že oprava tohoto miniproblému bude neúměrně

drahá...

Odesláno

Ale tam nejde o to že to nechytne na 4 válce, ono to chytne na 4 válce, ale řídící jednotka si s tím nedokáže tak rychle poradit, trvá jí dýl než nastaví potřebné vstříkování. Ale to je můj názor.

Odesláno

Taky si myslím, jestli to nebude normální, protože jak už je motor trošku teplej, tak to startuje jak fík ;), ale každopádně je to divný :myslim. co víckrát žhavit to asi nepomůže co ? :myslim:myslim

Odesláno

Vickrat žhavit pomuže, když je minus tak klidně 3x, no a ja to řešim tak, že točim starterem třeba i 2 sekundy po tom co motor naskočí. V manualu je přesně napsano, že se v zimě má startovat tak, že až má motor stálé otáčky, tak teprv pustit klíček (startér). Taky bych doporučil zimní aditivum VIF, to také pomáhá. Mě se totiž zdá, že ten motor jakoby chviličku jede bez oleje, tak sekudnu než se tam dostane a namaže to všechno tak to kolisa. Taky si myslím, že chyba je v tom, že když otočim kličkem tak mi to ihned naskočí, prostě do pul sekundy. Del mě by řídící jednotka měla v zimě stříknout palivo do válců až třeba po par protočeni valcu, aby se tam vytvořilo spravny prostředí pro vznícení nafty. ale to sou jen dohady:) už nekecam.

Odesláno

Každopadně ten motor je vybornej, až na toto, ale pokud si vzpomínáte, tak u dřívějších konstrukcí dieselových motorů to bylo v zimě normální. Třeba ve francii nejsou takový zimy:) a prostě to nezkoušely:-D Mě to zase tolik nevadí, ale je pravda že rano když je -10°C tak to kolisa klidně těch 6 sekund a je to takovy divny. Fakt nevim co s tim. A mužou sem všichni napsat nazor, nebo jak jim startuje stejnej motor. Je možny že je špatny třeba jen nějaky čidlo. Ale to se mi nezda, prototže jsem zkuošel, že sem to v zimě nakopl, nechal to běžet asi jen 10 sekund a vypl. Pak nechal 5 minut, takže motor nemohl byt vubec zahřatej. Nakopl a hned to jelo krasně.

Odesláno

Zdravim vas vcera som si cital tento prispevok a dnes rano bolo pekne chaldnucko tak som si vypocul motor a ja by som sa vobec nestrachoval robi to aj moje a robila to aj 309 aj 405 tak ze je to v pohode trva to asi tak 2-4s. a potom je to vpohode to by som ani neriesil

Odesláno
Původně zaslal: comm

Zdravim vas vcera som si cital tento prispevok a dnes rano bolo pekne chaldnucko tak som si vypocul motor a ja by som sa vobec nestrachoval robi to aj moje a robila to aj 309 aj 405 tak ze je to v pohode trva to asi tak 2-4s. a potom je to vpohode to by som ani neriesil

Ale je to pěkně otravný, to nechci vidět co to bude dělat v -20°C. :nevim

Guest servisman
Odesláno

třeba vyměníš žhavičky,tchánovi to dělalo podobně 3 občas 4 a měl je nové,pak jsme zjistili že jedna blbne tak koupil novou a pak dobrý.Jestli ji reklamoval to nevím .Když žhavky tak všechny nové

Odesláno

No jo, je možny že žhavičkama to bejt muže, ja kupoval jen jednu novou, ta nežhavila vubec, ale jinak všechny zkontrolovány. A je pravda že někdy mi to udělá víc, někdy mín. Možna by to chtělo preventivně všechny žhavičky. Dnes třeba u nás 6 stupnu a uplně krasný start, zakolisalo to snad jen jednou tak 0.5 sekundy. Panove, taky to nechci vidět v - 20, auto mám 2 roky a takovej mrazík ještě nebyl:) Ale třeba se to tolik znorošvat nebude. Uvidime

Guest servisman
Odesláno

nevím kolik stojí žhavky ale 4 není snad tolik .Co pamatuji do mé Laguny stála jedna 680 Kč pžed 6 lety .

Odesláno

Nechcem sa do toho moc starať ja mám HDI ale robilo mi to tiež a trvalo to tak tri sekundy. Tak som vymenil žhaviče, kúpil novú baterku a dal som si to celé skontrolovať v servise.Nakoniec keď nič nepomáhalo dal som prečistiť a skontrolovať štartér a to pomohlo. Niečo ale bude pravdy na tom, že tá riadiaca jednotka chvílu vyhodnocuje informácie a preto prvé dve sekundy to kolíše. Ja som sa s tým zmieril že nemám nové auto a preto ráno naštartujem a nechám ho dve minúty bežať a používam VIF. Robí mi to stále ale oveľa menej. Na Tvojom mieste by som skúsil ešte ten štartér, že vraj keď nie je v poriadku sťahuje veľa prúdu a to robí neplechu s riadiacou jednotkou.

[upravil dne 23.9.2008 Utrecht]

[upravil dne 23.9.2008 Utrecht]

Odesláno

No jo, ale jak se tu popisuje, motor ma nekonstantní otáčky i přezto, když netočí startér, prostě po nastartování třeba ještě 4 sekundy nebo i víc. Dle mě je to nakonec normalni u motoru 2.1 TD. Když se nad tim zamyslime, tak žhavičky jsou jen proto, aby se pod tlakem líp vznítila nafta. Pokud mi motor hned naskočí na 4 válce, tak to nemůže být žhavičkama, protože jak už jednou ve válci navta vybuchne, tak už to musí valit. Takže pak je už jen na řidici jednotce aby nastavila zprávné množstí nafty atd...Panove je to zapeklité:)

Odesláno

No jo, ale jak se tu popisuje, motor ma nekonstantní otáčky i přezto, když netočí startér, prostě po nastartování třeba ještě 4 sekundy nebo i víc. Dle mě je to nakonec normalni u motoru 2.1 TD. Když se nad tim zamyslime, tak žhavičky jsou jen proto, aby se pod tlakem líp vznítila nafta. Pokud mi motor hned naskočí na 4 válce, tak to nemůže být žhavičkama, protože jak už jednou ve válci navta vybuchne, tak už to musí valit. Takže pak je už jen na řidici jednotce aby nastavila zprávné množstí nafty atd...Panove je to zapeklité:)

Zhavice idu este kratko po nastartovani a tym podporuju vznietenie palivovej zmesi, ak je jeden slabsi, moze to mat vplyv. Tiez mam taku skusenost, ze mi v chladnom obdobi nastartoval motor len na 3 valce a po vymene kompletnej sady zhavicov isiel bez problemov aj v mrazoch.

Odesláno

Hmm, tak pak to asi stojí zato, ja to mam docela vpohodě, ale komu to tedy takto startuje tak by to mohl zkusit, investovat a vyměnit všechny a pak napsat jestli to opravdu pomohlo:) Myslim, že kvalitni žhaviče se daji sehnat už kolem 280 kč / kus..

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...