BlackVeil Odesláno 19. září 2008 Odesláno 19. září 2008 jo, a jeste bych se rad zeptal na nasledujici vec, kdyz otocim klickem na zhaveni (stupen pred startem) zacne se z mista od spolujezdce, nekde v palubovce ozyvat vrceni, jakoby se zacal tocit a vrcet vetrak, ale dela to i kdyz mam vetraky totalne na nule, takze by se tocit nemeli, uz me treba napadlo, ze to muze byt airbag spolujezdce, tak jsem ho zkousel klickem deaktivovat, ale dela to porad... ozyva se to vzdy, kdyz auto delsi dobu stalo, treba pres noc , ale i v lete, takze zimou to asi nebude , po nejake dobe, cca 2-3 minuty se to vrceni naprosto postupne ztisi... nemuze to byt treba nejake rele nebo co ??? nevite nekdo co by to mohlo byt ? dekuji za nazory. Citovat
genzer Odesláno 19. září 2008 Odesláno 19. září 2008 je to motorek klapky na vstup vzduchu do kabiny,zrejme mas klimosku Citovat
BlackVeil Odesláno 19. září 2008 Autor Odesláno 19. září 2008 jj, zapomnel jsem rict, ze mam digi kimosku, takze motorek klapky, a jak se k tomu leze a kolik to stoji asi nevis co ... Citovat
Miro369 Odesláno 19. září 2008 Odesláno 19. září 2008 Původně zaslal: BlackVeil jo, a jeste bych se rad zeptal na nasledujici vec, kdyz otocim klickem na zhaveni (stupen pred startem) zacne se z mista od spolujezdce, nekde v palubovce ozyvat vrceni, jakoby se zacal tocit a vrcet vetrak, ale dela to i kdyz mam vetraky totalne na nule, takze by se tocit nemeli, uz me treba napadlo, ze to muze byt airbag spolujezdce, tak jsem ho zkousel klickem deaktivovat, ale dela to porad... ozyva se to vzdy, kdyz auto delsi dobu stalo, treba pres noc , ale i v lete, takze zimou to asi nebude , po nejake dobe, cca 2-3 minuty se to vrceni naprosto postupne ztisi... nemuze to byt treba nejake rele nebo co ??? nevite nekdo co by to mohlo byt ? dekuji za nazory. Bud rad ze Ti to vrci, ak budes citat manual k autu, tak sa docitas, ze je to tak spravne (avsak pokial nemas manualne ovladanie klimatizacie) Citovat
BlackVeil Odesláno 19. září 2008 Autor Odesláno 19. září 2008 tak to ma tak vzdycky zkraje vrcet ? to se tedy musim podivat do manualu abych nevypadal jako idiot ... Citovat
AnotherOne Odesláno 19. září 2008 Odesláno 19. září 2008 Vrčanie je príznak toho, že už ochádzajú prevody, ale ešte kým vrčí je to vporiadku, keď to prestane vieš, že je problém. Citovat
Ferry Odesláno 19. září 2008 Odesláno 19. září 2008 Původně zaslal: Miro369 Původně zaslal: BlackVeil jo, a jeste bych se rad zeptal na nasledujici vec, kdyz otocim klickem na zhaveni (stupen pred startem) zacne se z mista od spolujezdce, nekde v palubovce ozyvat vrceni, jakoby se zacal tocit a vrcet vetrak, ale dela to i kdyz mam vetraky totalne na nule, takze by se tocit nemeli, uz me treba napadlo, ze to muze byt airbag spolujezdce, tak jsem ho zkousel klickem deaktivovat, ale dela to porad... ozyva se to vzdy, kdyz auto delsi dobu stalo, treba pres noc , ale i v lete, takze zimou to asi nebude , po nejake dobe, cca 2-3 minuty se to vrceni naprosto postupne ztisi... nemuze to byt treba nejake rele nebo co ??? nevite nekdo co by to mohlo byt ? dekuji za nazory. Bud rad ze Ti to vrci, ak budes citat manual k autu, tak sa docitas, ze je to tak spravne (avsak pokial nemas manualne ovladanie klimatizacie) spravne to vubec neni, naopak je to priznak toho ze ten moturek odesel, novy stoji asi 3500Kc, bohuzel druhovyroba se nedela, jedine original Valeo. Chtelo by to co nejdrive rozpojit konektor kterym je pripojen ( ma tri draty a je uchycen nekde u motoru ventilatoru pod tapecirunkem pod palubkou u spolujezdce ) a az bude cas, tak ho vyndat a da se opravit - na moturek se namontuji koncove spinace, ktere mechanicky odpoji privod proudu a moturek pak v koncovych polohach nepreskakuje ( o odpojeni se normalne stara elektronika uvnitr moturku, ale ta se casto spali a proto pak moturek stale bezi a preskakuje ) Citovat
Miro369 Odesláno 19. září 2008 Odesláno 19. září 2008 Původně zaslal: AnotherOne Vrčanie je príznak toho, že už ochádzajú prevody, ale ešte kým vrčí je to vporiadku, keď to prestane vieš, že je problém. Neodchadzaju. Vsak priamo v manuali mas pisane ze je to priznak toho ze klima, posuv klapiek je funkcny. Nemam tu manual v el.forme. Inak by som zaslal. Citovat
AnotherOne Odesláno 19. září 2008 Odesláno 19. září 2008 Ak je to preskakovanie ako popisuje Ferry tak odchádzajú. Postupne sa to v krajnej polohe vydrie a klapka zostane v jednej polohe. Citovat
Ferry Odesláno 19. září 2008 Odesláno 19. září 2008 Původně zaslal: Miro369 Původně zaslal: AnotherOne Vrčanie je príznak toho, že už ochádzajú prevody, ale ešte kým vrčí je to vporiadku, keď to prestane vieš, že je problém. Neodchadzaju. Vsak priamo v manuali mas pisane ze je to priznak toho ze klima, posuv klapiek je funkcny. Nemam tu manual v el.forme. Inak by som zaslal. pokud je vse funkcni , vubec to nevrci a chodi vse tichounce, naopak pokud v moturku odesla koncova elektronika, preskakuje a cvaka, je to porucha, ne signalizace spravne funkce, pokud se takovy moturek odpoji vcas, nez se otrhaji ozubena kolecka uvnitr, je moznost opravy jak uz jsem psal pridanim mechanickych koncovych mikrospinacu. Pokud se necha cvakat dlouhodobe, kolecka se znici a moturek je na vyhozeni a da se shanet leda tak jiny na vrakaci ( zdravy moturek dost nedostatkovy zbozi ) a nebo uplne novy za 3500Kc Nedavno jsem to delal, nastesti jsem nemel ozubena kolecka jeste znicena uplne, takze jsem pridelal dva mikrospinace v cene 10Kc a moturek je zase provozuschopny [upravil dne 19/9/08 Ferry] Citovat
standa Odesláno 20. září 2008 Odesláno 20. září 2008 Mám 306,ne s digi klimou,ale s automatem.Myslím si ,že to není motorek klapky,ale ventilátor na snímači teploty ke klimce.Já ho mám na stropě vedle světla,ale kámoš má boxter a tam je v palubce.Je to zvuk jak to popisuješ-lehce vrčí po otočení klíčku a asi po půlminutě to přestane.Neřešil bych to. Citovat
BlackVeil Odesláno 22. září 2008 Autor Odesláno 22. září 2008 no, diky vsem za nazory... uvidim, jak dlouho to jeste bude vrcet , ale asi se na neho opravdu podivam, az budu mit cas, takze rikate za tapecirungem, pod palubkou spolujezdce... vyzkousim, uvidim... Citovat
BlackVeil Odesláno 22. září 2008 Autor Odesláno 22. září 2008 Původně zaslal: Miro369 Původně zaslal: AnotherOne Vrčanie je príznak toho, že už ochádzajú prevody, ale ešte kým vrčí je to vporiadku, keď to prestane vieš, že je problém. Neodchadzaju. Vsak priamo v manuali mas pisane ze je to priznak toho ze klima, posuv klapiek je funkcny. Nemam tu manual v el.forme. Inak by som zaslal. hele, jestli by se ti podarilo treba naskenovat tu informaci z manualu, zkus ji tady upnout, protoze ja to v manualu vubec nemam napsane... diky moc Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.