Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Jak jsem přišel k bebinu-opraveno-nevyřešeno

Recommended Posts

Odesláno

Je tam opravdu trochu moc událostí, které ti nezajišťují dobrý závěr.... Ať už nemá POV, nebo má POV a nahlásila že jí nejdou brzdy, bude platit nejspíš ona. Jak píše OK, jakmile to dostane do ruky autorizák, suma za opravu bude min dvojnásobná, ne-li víc, než sis spočítal. Fakt bych to asap nahlásil na policii - kdyžtak bych zdůvodnil opožděné nahlášení tím, že jste se na místě domluvili, ale pak jsi zjistil, že je nejistota kolem pojistky viníka...

Odesláno
Původně zaslal: *jose_106*

Je tam opravdu trochu moc událostí, které ti nezajišťují dobrý závěr.... Ať už nemá POV, nebo má POV a nahlásila že jí nejdou brzdy, bude platit nejspíš ona. Jak píše OK, jakmile to dostane do ruky autorizák, suma za opravu bude min dvojnásobná, ne-li víc, než sis spočítal. Fakt bych to asap nahlásil na policii - kdyžtak bych zdůvodnil opožděné nahlášení tím, že jste se na místě domluvili, ale pak jsi zjistil, že je nejistota kolem pojistky viníka...

Nahlásit i opožděně!! K DN volat vždy PČR. Člověk nikdy neví!! A i kdyby to byla ,,maličkost\" !! :myslim

Odesláno
Původně zaslal: honza406

policie se má volat pokud je vyšší škoda než 100táců,jinak nemusíš pokud se dohodnete Tak mi to bylo sděleno nedávno samotným policajtem.Pokud to řeší policie dostaneš pokutu a ještě k tomu body.,Pokud je domluva tak pokuta a body nejsou.Tak mi to řekl .;)

Co je to domluva?? Pokud je jasně zákoně stanoveno, vniknou-li nějaké pochybosti či to má znaky, které jsou rozporu s §§ zněním daného zákona, tak hlásit. A zde nejméně jeden znak je splně. Domnívám se podle příspěvku, že i dva. Takže ohlásit. Dostane poučení, ale v žádném případě né pokutu a ještě přijít o body!! To je nesmysl!!! Zde je jasný úmysl, ale to nechci rozebírat zde !!!!

Odesláno

minimálně bych chtěl vyplněný formulář z místa nehody, kde přiznává svoji vinu, fotky, potvrzení o pojistce, kopii hlášení škodné události na pojišťovnu, kde udává svoji vinu a sám bych si to na pojišťovně ověřil.

honza406: jo, je to smutný. když to nahlásíš, způsobíš té paní velké problémy, pokutu, body, podle toho čím jezdí nemá peněz nazbyt (a kdo má:-))... ale když si přestavím, že jezdila - a ještě k tomu po dálnici, s nebrzdícím autem, mohla někoho zranit/zabít :(

Je to 307sw dva roky stará, z fotek to vidět není a nechci strašit, ale člověk nikdy neví, jestli to s prací v autorizáku nemůže lízat i těch 100 litrů (což snad ne, ale jestli si spočítal 40, tak + to co není vidět + práce může být 70-80...)

[upravil dne 19/9/08 *jose_106*]

Odesláno
Původně zaslal: vendi.stejskal

Původně zaslal: jirka639

no v pondělí stím jedu(mozna na odtahnu) do havlíčkova brodu ke Špinarovi. at to daj na stolici, proměří a opraví.

To máš trošku z neruky do Brodu,i když to neni zase tak daleko,necelejch 57km to tam u vás neni servis?:myslim

tady u nás sou servisy asi 4 nebo 5?:myslim

V Meziříčí taky musí nějakej servis bejt,nebo s nima nemáš dobrý zkušenosti?:myslim

No nejbližší servis je Třebíč - Šudoma , pak Bystřice - Šudoma, Jihlava - nevim, Havl. Brod - Špinar, Jindřichův Hradec - nevim.

Se šudomou mame posledni dobou špatný zkušenosti, nuti do oprav který nejsou potřeba.

Práve by mě zajímalo kam zajet (pouze autorizovanej), kde mate nekdo dobry zkusenosti, aby vymenili vse co je potreba. tzn. aby vymenu nenapsali jen do papiru.

Odesláno

Původně zaslal: vendi.stejskal

no v pondělí stím jedu(mozna na odtahnu) do havlíčkova brodu ke Špinarovi. at to daj na stolici, proměří a opraví.

To máš trošku z neruky do Brodu,i když to neni zase tak daleko,necelejch 57km to tam u vás neni servis?:myslim

tady u nás sou servisy asi 4 nebo 5?:myslim

V Meziříčí taky musí nějakej servis bejt,nebo s nima nemáš dobrý zkušenosti?:myslim

No nejbližší servis je Třebíč - Šudoma , pak Bystřice - Šudoma, Jihlava - nevim, Havl. Brod - Špinar, Jindřichův Hradec - nevim.

Se šudomou mame posledni dobou špatný zkušenosti, nuti do oprav který nejsou potřeba.

Práve by mě zajímalo kam zajet (pouze autorizovanej), kde mate nekdo dobry zkusenosti, aby vymenili vse co je potreba. tzn. aby vymenu nenapsali jen do papiru.

tak zkus Humpolec,prodávaji funglovky,a servis tam maji taky

[upravil dne 19.9.2008 vendi.stejskal]

Odesláno

když už jsme u tý policie, tak jsem behem ty pulhodiny volal na policii ČR, zeptat se zda je k tomu kdyžtak můžu zavolat. Na DI ve ždáře nad sazavou to nikdo nebral, tak sem volal na Ředitelství do Brna.

Tam probihal rozhovor takto:

Já: dobry den, ve velkým meziříčí se mi stala DN, já sem poškozený, volal sem na DI do Zdaru, tam to nikdo nebere.

Spojovatelka: No a jako proc volate knam?

Ja: protože jste ředitelství. potřebuju přepojit na vaše DI a poradit, zda mam zavolat na pojištovnu nebo rovnou 158?

Spojovatelka: volat 158???:o jste snad v ohrozeni zivota???:bacha

pak me teda prepojila.

Ja: dobry den, bla bla bla...

Vysetrovatel DI: no ale ja vam nemuzu zavolat hlidku.

Ja: to ja ani nechci, ale potrebuju poradit, protoze pani co me trefila asi nema poviny ruceni

Vysetrovatel DI: no tak to okamzite zavolejte 158

Ja: Ale pani spojovatelka mi rekla ze 158 muzu volat jen v ohrozeni zivota.

Vysetrovatel DI: A koho by jste chtel asi tak volat k nehode? pekaře? Zavolejte 158 a nebo když teda nechcete volat 158 tak zavolejte 112 a operator 112 zavola na 158.

Ja: moc dekuji.

ja sem takovej duverivej, navic pani rikala ze to je jeji jediny auto..tak sem mel trpelivost cekat.

Jinak pred chvili byl na aute likvidator a rikal, že na Autocentrum Špinar jsou stižnosti co se tyče oprav, tak nevim. Je pravda ze pry likvidator je kamarad pana Šudomy.

No a podle toho co mi zdělil tak na vymenu zadnich dveri asi narok nemam, ze pry by muselo byt poskozeni nad 4 dm3.

Odesláno

minimálně bych chtěl vyplněný formulář z místa nehody, kde přiznává svoji vinu, fotky, potvrzení o pojistce, kopii hlášení škodné události na pojišťovnu, kde udává svoji vinu a sám bych si to na pojišťovně ověřil.

honza406: jo, je to smutný. když to nahlásíš, způsobíš té paní velké problémy, pokutu, body, podle toho čím jezdí nemá peněz nazbyt (a kdo má:-))... ale když si přestavím, že jezdila - a ještě k tomu po dálnici, s nebrzdícím autem, mohla někoho zranit/zabít :(

Je to 307sw dva roky stará, z fotek to vidět není a nechci strašit, ale člověk nikdy neví, jestli to s prací v autorizáku nemůže lízat i těch 100 litrů (což snad ne, ale jestli si spočítal 40, tak + to co není vidět + práce může být 70-80...)

tohle jsem zase nepodcenil, ja vozim prohlaseni o vine DN, evropsky formular o DN, a fotak me donesl kamos od měštáků.

Prvne jsem to všechno nafotil i s pani v aute, aby bylo videt ze ridila ona. a nez jsme to odtahli podepsala me prohlaseni o vine. pak jsme hned sepsali protokol o DN a volali na pojistovnu. tam sme zjistili ze ma pojistku zrusenou.

za hodinu jsme volali na tu jeji novou pojistovnu ČSOB a oba soucasne sme to tam hlasili. dneska prijel likvidator, takze to uz asi muze tezko zrusit.navic kamos mi muze dosvědčit, že sme tam stali.

Odesláno

Nic proti, ale ze strany paní je jedná o pojistní podvod, pokud vozidlo přihlásila až po DN !! A ty by si měl k tč spoluvinu!!! Pokud máš toto vše, tak i tak bych to bez nějakých ohledů oznámil a dal fotky + prohlášení s iniciáli PČR k prošetření. Přece jen se jedná o cizí osobu a nemůžeš vědět, co je paní zač!!! Např. nemáli zákaz řízení či neřídila pod vliven AL či jiné návykové látky!! A nebo si to paní rozmyslí (někdo jí poradí( a najednou jí bude bolet břicho a pod.. A jak budeš pokračot dál???;):(

Guest servisman
Odesláno

formulář vozím taky a ne jeden,člověk nikdy neví

debata super až mne to připadá ...stalo se ,jako kdyby se to nemohlo člověku stát.Co byla paní za číslo to raději nem,á cenu psát.Jak píše OK406 ještě stačí napsat že se jedná o celostátně hledanou pachatelku a co pak.Dál se k tomu nemíním vyjadřovat.

Dotyčný poškozený udělal dostatek co bylo v jeho silách tak to nemá cenu rozebírat.Jako nedávno jedna dotyčná neubrzdila auto a smetla Forda.Taky neměla STK či podobně,nemíním hledati:aut:aut

Odesláno
...

Já: dobry den, ve velkým meziříčí se mi stala DN, já sem poškozený, volal sem na DI do Zdaru, tam to nikdo nebere.

Ja: protože jste ředitelství. potřebuju přepojit na vaše DI a poradit, zda mam zavolat na pojištovnu nebo rovnou 158?

pak me teda prepojila.

Ja: to ja ani nechci, ale potrebuju poradit, protoze pani co me trefila asi nema poviny ruceni

Vysetrovatel DI: A koho by jste chtel asi tak volat k nehode? pekaře? Zavolejte 158 a nebo když teda nechcete volat 158 tak zavolejte 112 a operator 112 zavola na 158.

Pěkný ;) to mi připomíná můj zážitek, když mi zaparkovali do mého zaparkovaného auta... ale nechci víc plevelit tohle vlákno. Už jen přeju ať vše dopadne ok pro obě strany.

K opravě: jestli ten Šudoma \"nutí do oprav, které třeba i nejsou potřeba\" a škoda bude hrazena z pojistky viníka, tak se to nevylučuje, ne ;)

Odesláno
Původně zaslal: OK406

Nic proti, ale ze strany paní je jedná o pojistní podvod, pokud vozidlo přihlásila až po DN !! A ty by si měl k tč spoluvinu!!! Pokud máš toto vše, tak i tak bych to bez nějakých ohledů oznámil a dal fotky + prohlášení s iniciáli PČR k prošetření. Přece jen se jedná o cizí osobu a nemůžeš vědět, co je paní zač!!! Např. nemáli zákaz řízení či neřídila pod vliven AL či jiné návykové látky!! A nebo si to paní rozmyslí (někdo jí poradí( a najednou jí bude bolet břicho a pod.. A jak budeš pokračot dál???;):(

ne pojištěný to bylo už asi týden, jen otom nevedela, že to manžel zařídil.

Odesláno

...

pak me teda prepojila.

Pěkný ;) to mi připomíná můj zážitek, když mi zaparkovali do mého zaparkovaného auta... ale nechci víc plevelit tohle vlákno. Už jen přeju ať vše dopadne ok pro obě strany.

K opravě: jestli ten Šudoma \"nutí do oprav, které třeba i nejsou potřeba\" a škoda bude hrazena z pojistky viníka, tak se to nevylučuje, ne ;)

No spíš nutí až potom co je to projednáno. resp. nas nutil az nam skoncila zarucni doba auta. s likvidaci nehody zkusenosti nemame.

Odesláno

Ještě bych Ti poradil se zeptat likvidátora, jakou Ti odečtou amortizaci po opravě. Lépe řečeno - kolik za opravu zaplatíš Ty! Protože něco podobného se stalo mě a pak jsem se nestačil divit... :(

[upravil dne 19/9/2008 Pavel T.]

Odesláno

Škoda auta ale ja tam furt nevídím tu škodu za 40tisc podle fotky tomu snad nic není:P Ale skutečnost je asi jiná co?

Odesláno

no amortizace pry uplatnena nebude, protoze je to nový auto(platí pro auta do 5 let). no ale jelikož poškození zadních dveří je co do plochy 3 dm3 a na vymenu za novy musi byt 4 dm3, tak mi dvere vrati a bude odectena urcita hodnota, kolik to nikdo nevime.

škoda viditelná: na tech dveřích je červenej lak, jsou poškrábaný, a proražený vtom zlomu vertikálně a pak je horizontální promáčklina asi do půl SPZ. Blatník ma díry od těch vstřikovacích křížku (temy tekla hmota při výrobě). druhy čidlo je promačkly a nefunguje.

takže když se podíváš na rozpis tady tech dílů, který už jsem s cenama napsal nekde předtím tak to dela okolo 40tis.

Odesláno

Původně zaslal: OK406

ne pojištěný to bylo už asi týden, jen otom nevedela, že to manžel zařídil.

Rozumím. Jen to nebylo zcela plně jasné z příspěvku. Jinak pozor na to, aby paní druhý den neřekla a to např. s advokátem, že vpo DN měla šok či trauma a a v té situaci podepsala a nepamatuje si, co říkala !! To je v dnešní době běžné. Proto volat na 158 a to bez ohledu zda je zranění a jaká je škoda. Jinak různé formuláře jsou pěkná věc ale protokol od nehodovky má větší váhu !!! A jak jsem psal, nikdo nikomu hlavu neutrhne, když zavolá na 158. I když v zákoně je jasně uvedeno v povinnostech, že účastníci DN jsou povinni se prokázat vlastními iniciály. Ale kde máte jistotu, že nejsou padělek např. OP, ŘP či ootp ??? Nikde !!! Taková je už doba!! A díky bodů, řidi ujíždějí od DN, kde je i zranění !! Příklady jsou jak v tv či v novinách!! Takže volat a dobré je míti svědky, ale ty jsou málo kdy !!:(

Odesláno

no amortizace pry uplatnena nebude, protoze je to nový auto(platí pro auta do 5 let). no ale jelikož poškození zadních dveří je co do plochy 3 dm3 a na vymenu za novy musi byt 4 dm3, tak mi dvere vrati a bude odectena urcita hodnota, kolik to nikdo nevime.

Tak to tam máte nejaké čudné. Ja som mal na nárazníku škrabanec 2cm a menili mi ho celý. Cena 23k. Nikto nešpekuloval aká plocha je poškodená.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...