Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdar všichni!

Nijak extra to nehoří bo auto jede a klima klímí:-) ALe když stojim někde na volnoběh, občas , tak mi lehce kolísaj otáčky,tam a zpátky tak cca o 20-50 je to vidět na ručičce a hlavně jsem to cítil na vibracích motoru,páč jinak o něm na volnoběh ani nevím. Když vypnu klimu kolísání přestane.

Dík, pěknej den :-)

Odesláno

ALe. Mě se nezdá, nebývalo to normální. Jen pokles a úprava otáček když se zapne ale pak to kolísat nemá. Mě to ale kolísá furt. Třeba dojedu na křižovatku se zaplou klimou chvíli dělá vrmvrmvrmvrm až mě nasere a klimu vypnu pokad není extra hnusně. Nedělalo to, vážně :-) jen když se zapne,vypne ale ne v průběhu. Kolísá to jakoby se zapínala/vypínala furt

Odesláno

Nebo špatné množství (může ho být i víc než má, u tebe ale spíš - pokud ti to nedělalo - vypadá na menší množství) média a kompresor díky čidlům tlaku a teploty média spíná a rozepíná v krátkých intervalech a to se projeví i na houpavých otáčkách odporem kompresoru.

Odesláno

Nedělalo. A hodnota volnob otáček je stejná jak byla. Díky za typ. Není to moc dlouho(asi měsíc) co jsem dával novou nápln do klimy.

Takže vaše doporučení...nechat to udělat znova? Chjo zase peníze v kanálu.....

Odesláno
Původně zaslal: Volfino

Není to moc dlouho(asi měsíc) co jsem dával novou nápln do klimy.

Takže vaše doporučení...nechat to udělat znova? Chjo zase peníze v kanálu.....

A od té doby to pozoruješ?? Takže by to mohlo být i větším množstvím média. Pokud je v systému větší množství, tak se medium rychleji natlakuje a zahřeje, než při správném množství a čidla (buď tlakové, nebo teplotní) to vypnou. Pokud to chytne \"správnou\" frekvenci s dobou chladnutí a poklesu tlaku, aby čidlo zase seplo, tak může kompresor opravdu spínat pravidelně v rychlých intervalech a to se projeví na volnoběžných otáčkách motoru jejich houpáním. Při velkém přeplnění se dokonce klima nemusí ani spustit, protože už tlak za studena je vyšší, než čidlo dovolí.

Rada :myslim ?? Těžko říct, prostě je něco jinak, těžko určit bez otevření a odsání, jestli média je málo nebo hodně, ale asi by bylo nejlepší to udělat znovu. Odsát, vyvákuovat, zjistit, kolik přesně má média být a naplnit nově správné množství - třeba původní náplň, je-li nová. Tedy, jestli se to projevilo až v době po naplnění nové náplně, tak to může souviset.

Odesláno

No náplň je tam tak měsíc a pozoroval jsem to někdy před týdnem,dvěma poprvé...mám na štítku kolik tam toho dávali ale mohli to posr..t. Bylo to když jsem měl zapnuto a teplota okolí byla podobná nastavené....musím se zaměřit jestli to dělá i při větších rozdílech...ale myslim že jo...Nojo zajedu s tim někam ať to udělaj znova a uvidíme. Snad to budou větší odborníci...ale je to přesné jak to píšeš...houpehoupe a když vypnu klimu klídek :-)

Zatim dík

A se starou náplní se to nestalo

Odesláno

pozri volnobeh, ci je jak ma byt, pripadne ho trosku zdvihni a uvidis, ci to bude robit.

Ak ano, tak za to moze cerpadlo,ktore sa spina/vypina.

Staci dat zmerat tlak, ak je viac media, trosku vypustit, ak je menej, doplnit... nemala by to byt nejaka zavratna suma ;)

Odesláno

Tak se zdá že se problém vyřešil. Zakopanej pes byl jak jste tu dobře psali zřejmě v množství.

Podle štítku plnili borci 650g byl jsem tehdy u toho a vážně tam tolik cpali. No ale při odsání tedka v pátek u Vašendy se podařilo vytahnout 840g !!! A navíc podle tabulek co měli na místě tam patří pouze 600g. Už to nezlobí. Díky moc!

Zdar a sílu!:-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...