Freedom Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 Chlapi hledal jsem ale nenašel - zakoupil jsem sadu xenonů a přemýšlím kam přidělat trafíčka v motorovém prostoru. Vím že se to tu už řešilo ale jsem nenašel- jsem prd hledač. Dík za odpověď a jestli je to jen trochu možné poprosím o foto. Freedom Citovat
Freedom Odesláno 9. září 2008 Autor Odesláno 9. září 2008 problém vyřešen - levá strana tam jsem trafo dal zvenku na kryt baterie a pravá strana do kastlíku řídící jednotky. Teď se těším na večer až to vyzkouším jak to svítí. Jinak stála celá sada 2700,- i s dovozem. Citovat
Yantschi Odesláno 10. září 2008 Odesláno 10. září 2008 Ja mam pravu v kastliku pri BSI a lava sa mi vosla pri velke poistky, foto este nemam, ale ked je zaujem, tento tyzden dodam. Citovat
Guest Scratch Odesláno 10. září 2008 Odesláno 10. září 2008 ja na kasliku bsi, ale mozna predelam :-) cenovka luxusni od bedi 1500 :-) Citovat
Burisek Odesláno 10. září 2008 Odesláno 10. září 2008 já to provedl následovně.... [upravil dne 10/9/08 Burisek] Citovat
Burisek Odesláno 10. září 2008 Odesláno 10. září 2008 a druhá strana..... [upravil dne 10/9/08 Burisek] Citovat
Michal.B Odesláno 10. září 2008 Odesláno 10. září 2008 Nemáte s něma problemy?Jako policie a nebo třeba nějake zavady? Citovat
Yantschi Odesláno 11. září 2008 Odesláno 11. září 2008 Na STK si prehodis stare a chlpatym povies, ze si to tak kupil a nerozumies sa autam... kto sa boji, nech nechodi do lesa... Citovat
Burisek Odesláno 11. září 2008 Odesláno 11. září 2008 ale,ají technickou jsem prošel a bez problémů,takže to zase tak velkej problém není,a policajti mě zastavili kolikrát a nikdo mi nic neřekl.....,akorát je jasnější světlo,a nikde v zákoně není psaný ( teda aspoň si to myslím ) že musí bejt určitý druh resp.barva světla.Jak by to chlupatý na silnici zjišťovali ???? Citovat
Yantschi Odesláno 11. září 2008 Odesláno 11. září 2008 To je jasne, pokial chce, tak Ti pokutu da, lebo pokial to nemas od vyroby, mas to bez homologizacie a nemas to zapisane v TP, tak to na cestach nema co robit. Origos xenony maju byt spriahnute s napravou, koli nerovnostiam na ceste, aby to neoslnovalo oprotiiducich a ma byt aj ostrekovanie svetlometov. Ale toto neriesim, zatial problem nebol. Citovat
MJSytic Odesláno 11. září 2008 Odesláno 11. září 2008 Původně zaslal: Yantschi To je jasne, pokial chce, tak Ti pokutu da, lebo pokial to nemas od vyroby, mas to bez homologizacie a nemas to zapisane v TP, tak to na cestach nema co robit. Origos xenony maju byt spriahnute s napravou, koli nerovnostiam na ceste, aby to neoslnovalo oprotiiducich a ma byt aj ostrekovanie svetlometov. Ale toto neriesim, zatial problem nebol. Ale prdlajs s nerovností To je automatická regulace sklonu podle zatížení auta. Prostě to kolečko na \"ruční\" nastavení ti nahrazuje automatika:ticho Víš co by to bylo, kdyby to mělo reagovat na každou nerovnost:o:bojim By se z toho ta elektronika pos*. Zvlášť na našich cestách:roll Citovat
Guest servisman Odesláno 11. září 2008 Odesláno 11. září 2008 tak si přidělat to kolečko na zadní nápravu a bude taky automatická regulace:D ostřik světel se dá dodělat taky Citovat
Yantschi Odesláno 11. září 2008 Odesláno 11. září 2008 nie,nie, nie je to celkom tak, ciastocne mas pravdu, ide o gyroskopicke nastavovanie svetiel, le napr. vo fiatoch to maju spriahnute aj s napravou nejakym sposobom, vysvetloval mi to jeden technik od fiatu. Citovat
Guest servisman Odesláno 11. září 2008 Odesláno 11. září 2008 vím o čem je řeč funguje to podobně jako regulátor brzd ,ale místo síly brzdění reguluje sklon Citovat
Edison Odesláno 11. září 2008 Odesláno 11. září 2008 Takže: Systémy naklápění světlometů (LWR): 1. Manuální - klasické kolečko 2. Automatické - jedno čidlo, většinou na zadní nápravě: Naklopení podle zatížení vozidla. 3. Dynamické - čidla na přední i zadní nápravě: Zpracovává údaje o režimu vozidla jízda/brzda, zařazený rychlostní stupeň, aktuální rychlost, aktuální zatížení vozidla, aktuální polohu vozidla vůči vozovce... něco z čidel, neco z řídícího systému vozidla. To všechno ŘJ světlomenů propočítává a DYNAMICKY mění naklonění světlometů. Dokument o tom mám v kompu, stáhl jsem jej někde na škodováckých stránkách Jsou tam i grafy sklonu světlometů podle katuálních podmínek, moc doporučuji... není to ani dlouhé, ani složité. A snad už se nebude nikdo moc hádat, jestli se to nastaví jen jednou při nastartování, nebo jestli se to šteluje průběžně za jízdy. :-) Citovat
AnotherOne Odesláno 11. září 2008 Odesláno 11. září 2008 Ten dymanický je aký rýchly? Dokáže aj roletu na križovatke? Citovat
MJSytic Odesláno 11. září 2008 Odesláno 11. září 2008 Původně zaslal: Edison Takže: Systémy naklápění světlometů (LWR): 1. Manuální - klasické kolečko 2. Automatické - jedno čidlo, většinou na zadní nápravě: Naklopení podle zatížení vozidla. 3. Dynamické - čidla na přední i zadní nápravě: Zpracovává údaje o režimu vozidla jízda/brzda, zařazený rychlostní stupeň, aktuální rychlost, aktuální zatížení vozidla, aktuální polohu vozidla vůči vozovce... něco z čidel, neco z řídícího systému vozidla. To všechno ŘJ světlomenů propočítává a DYNAMICKY mění naklonění světlometů. Dokument o tom mám v kompu, stáhl jsem jej někde na škodováckých stránkách Jsou tam i grafy sklonu světlometů podle katuálních podmínek, moc doporučuji... není to ani dlouhé, ani složité. A snad už se nebude nikdo moc hádat, jestli se to nastaví jen jednou při nastartování, nebo jestli se to šteluje průběžně za jízdy. :-) Tak tu verzi 3 jsem ještě na žádným autě neviděl Takže sorry za pruzení, jdu si to hodit:mad: Každopádně nevěřím tomu, že to ele na to dokáže regovat:bojim Na takový silnici mezi Měšo a Novou Vsí, tam by to shořelo jak papír Citovat
Edison Odesláno 11. září 2008 Odesláno 11. září 2008 Já neříkám, že jsem to viděl. Jen co je v tom dokumentu a celkem pěkně zpracováno. Je z minulého roku a veřejný, tak to asi někde už montovat budou. Já jsem o tom už slyšel i jinde. Fak to chce si to přečíst... Já bych tomu i věřil. Ty křivky tam jsou dost dobrý. Jistě, že tam je nějaké zpomalení reakcí, aby se to nezbláznilo. Ale vcelku nevidím důvod, aby to nefungovalo. Jinak by se to dalo říct i o ABS a dalších systémech, že to nemůže fungovat... A víme, že to funguje. [upravil dne 11.9.2008 Edison] Citovat
Blizzard Odesláno 11. září 2008 Odesláno 11. září 2008 já to jednou to automatický naklápění viděl ca C5 z pozice spolujezdce a musim říct že to je divný. Přejel se s tim hrbol (auto se zhouplo) a prakticky ty světla na to zareagovaly až s cca 0,5 vteřinovým zpožděním. Na malé nerovnosti to nemá šanci zareagovat vůbec (díra a tak) Citovat
Edison Odesláno 11. září 2008 Odesláno 11. září 2008 Nevím co používaj citróni. Tady je popsaný algoritmus nějaký naší vejšky, jestli se nepletu. A je doložený grafy výpočtů, přímo názorně i s nerovnostma a k tomu grafy naměřených náklonů. Nechce se mi to tu opisovat celý a link na to už nemám... Chceto jen hledat a číst. ;-) Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.