Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: sucram®

nene nevěřím tomu jen se ptám na vaše názory ... uviděl jsem to poprvé, hledal jsem nějaké doplňky na 106tku ...

V podstatě to nahání vzduch do sání, ale ten tlak tam je minimální takže učinek je skoro nula, je to zase tah na zakazniky, něco jako magnety na benzinové hadici kvuli spotřebě
Odesláno

staci si troska precitat co maju dalej v info..

nie je to na baterky a ani to nie je nijak pohanane, pisu tam ze tie lopatky sa roztocia vdaka vzduchu co si motor taha sam tj nema to ziaden efekt, skor opacne kedze to je len prekazka dalsia

este vescia somarina ako ten co tu bol kedysi na elektrinu spominany

Odesláno
Původně zaslal: PnR

nie je to na baterky a ani to nie je nijak pohanane, pisu tam ze tie lopatky sa roztocia vdaka vzduchu co si motor taha sam tj nema to ziaden efekt, skor opacne kedze to je len prekazka dalsia

já jsem si to přečetl ... jen jsem se zeptal co na to říkáte, zda mi někdo k tomu řekne něco víc ... udělal jsem si o tom svůj obrázek a položil dotaz

Odesláno
Původně zaslal: PnR

Jo no tak to už vubec, ja jen to viděl tak jsem si to spojil s tim elektroventilatorkem. Tohle je fakt jen překážka v sání
Odesláno

nechcel som ta nijak urazit ;)

len ma stale zaraza ako maju nejaky vyorobok a hned tam aj pastnu feedback aky je skvely a uzasny..

zabava citat vobec take inzeraty :D

Odesláno

uz se to tu resilo nekolikrat, tahle a podobne kraviny jsou jen na to, aby z lidi vytahli penize... Nakonec to stejne kazdy vyhodi do popelnice...

Odesláno

ta to pekna hovadina :blicismajlik:blicismajlik

Původně zaslal: f3Rd@

uz se to tu resilo nekolikrat, tahle a podobne kraviny jsou jen na to, aby z lidi vytahli penize... Nakonec to stejne kazdy vyhodi do popelnice...

Odesláno

:D:D:D Tohle je teda frajeřinka, prodává se to u nás pod označením \"turbonátor\" (nepochopil jsem význam toho slova). Zkusím se nad tím trochu zamyslet:

Roztáčí se to proudem vzduchu v sání (tedy píst v sacím taktu musí kromě práce potřebné k nasátí směsi do válce ještě vykonat další práci k roztočení vrtule), s čímž mi poněkud koliduje ten úžasnej feedback \"Better THROTTLE RESPONSE\". Zlepšení odezvy plynu po instalaci této vrtule není fyzikálně možné. :) Dále, už od pohledu má ta vrtule aerodynamiku pouťového větrníku. Problém je, že na pouťový větrník jsou kladené mnohem menší provozní nároky, než na něco, co se vkládá do sacího potrubí moderního motoru. I za předpokladu, že by byla ta vrtule aerodynamicky čistá, byla by stále úzkým hrdlem v sání kvůli nutnosti pohonu (byť nepřímého) samotným motorem. Reálný výrobek má však k aerodynamicky čistému řešení velmi daleko. Jak dlouho asi vydrží ložiska v tom výmyslu, co myslíte? Píšou, že se to točí až 65 000 otáček za minutu. To bych jim věřil, ty listy mají stoupání poměrně velké. Tyhle otáčky ale vyžadují kvalitní ložiska, což je při ceně v přepočtu necelého pětikila realistické, až to mlátí dveřma. Píšou, že to má prodloužit životnost motoru. To bych jim taky věřil, protože motor je tímto výrobkem trvale přiškrcen a není schopen podat plný výkon, což mu ale neublíží. :) Dokud z toho neupadne lopatka a motor jí nevdechne. Mimochodem, vrtule je umístěná před klapkou plynu. Pokud se vrtule točí a já pustím plyn (při přeřazení), zázračná vrtule si naživo vyzkouší princip turbodíry u turbomotorů a bude se po sešlápnutí plynu muset roztáčet znova.

Všimněte si jedné věci - autoři uvádějí, že to nezvyšuje tlak v sání (jak by taky mohlo), ale zvyšuje efektivitu proudění vzduchu do válců. WTF? :) Co to je za kravinu? Celý text je absolutní plácání o ničem s vymyšlenými hodnotami a nesmyslným grafem, čímž nápadně připomíná volební kampaně všech našich parlamentních stran. Není tam jediný argument, který by mi řekl, CO to vlastně dělá (resp. co to MÁ dělat, co to dělá ve skutečnosti si dokážu představit). Nebo dokonce JAK to dělá (má dělat). To i Horst Fuchs vám řekne o jeho novém WS kráječi na zeleninu mnohem víc informací. Na tohle může nalítnout fakt jen blbec.

Odesláno

:myslim Nechci se zastavat picovin ale BMW ma v sani navarene kusy hliniku na \"rozvírení vzduchu\" , samozrejme co u toho pisou je nesmysl :myslim

[upravil dne 10.9.08 PP205]

Odesláno

How! A já jen dodám starý známý oprášený. Nejsem takovej technickej popisovač jako Fakir. :super Kdyby to bylo tak zázračný za takový náklady, tak se automobilky přetrhnou, aby to tam daly.

Odesláno

Automobilky to resit nebudou, ikdyby to bylo zazracne. Nedavaj tocici veci ktere se daji spolknout sanim :-)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...