Žampión Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Ahoj všichni lvíčkové,letos bych chtěl poprvé pálit slivovičku,ale nevím co to všechno obnáší.Moc toho nebude,asi jen 50l soudek.Proto vás prosím o rady,jak se švestičkami naložit,aby byla slivovička co nejlepší. Citovat
Guest M-A-X Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 vypeckovat a nesmi bejt nahnily a poradne hlidat Citovat
Mišak Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 ja nevím švestky hlídat?Těm je to jedno ne?Hrušky by se měli hlídat švestky vpoho:super Citovat
OK406 Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Nasbírej si 500kg švestek, jelikož jeden litr slivovice = deset kilo švestek. Citovat
brasil Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Chtělo by to alespoň 100kg nebo ješt o maličko víc. 50l soudek je jako by nic a nevím jestli ti to samostatně někde vypálí. Jinak sliovička je sliovička:super Citovat
P607Olda Odesláno 8. září 2008 Odesláno 8. září 2008 Zjisti si, kde budeš pálit, kolik je nejmenší dávka. Nejlepší je jednodruhová, švestka, hruška, třešeň, jablko. Trochu horší je \"celá zahrádka\". V některých krajích dělají i směsku \"celá vesnice\", ale to je už opravdu ostuda. Na švestkách není moc co zkazit. Nedávej shnilé. Pecky prý dodají trochu správné hořkosti. Jestli máš trpělivost, tak vypeckuj. Hrušky je prý dobré začít trochou droždí v teplé vodě. Hrušky jsem mixoval, bylo to dobré. Jablka se lisují - nejprve šťáva, ta kvasí a pak se pálí. Chce to přiměřenou teplotu - ne moc teplo! pak to kvasí moc rychle. Pálit prý raději pomalu, trpělivě. Můj známý vždy zjišťuje, kdy budou mít volno, aby měli celou noc klid. Citovat
Gargamell Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 vy jste tedy labužníci... z podobných nápojů je mi zle Citovat
urdemala Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 vypadá to, že bych měl začít schánět ten lis - myslel jsem, že ty jabka stačí pokrájet.. Citovat
brasil Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 Stačí je nasekat takovým \"S\" sekáčkem. Je lepší to udělat pořádně na drobno, ať to může pěkně prokvasit. Vylisovaná šťáva je lepší, ale není to podmínka. Odkud pocházím já ta se to všude seká. Citovat
jarajarda Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 Koukám buď se tu bodou rozdávat slepecký hole nebo pokuty:D Citovat
Pata Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 jarda: nahodou na Seci jsem mel taky domaci a jak se po ni spalo Citovat
jarajarda Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 Původně zaslal: Pata jarda: nahodou na Seci jsem mel taky domaci a jak se po ni spalo No to jsem nějak \"prospal\", protože jsme se tam sice viděli ale nic spolu nepopili:D Citovat
bigicek Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 Jabka je nejlepší vymoštovat, neboť mezi slupkou se tvoří bakterie která kazí chuť. Švestky klidně nepeckuj, ale před pálením ten kvas přeceď přes nějaký síto, a nedávej je do kotle. Má to stejný účinek jako když to vypeckuješ (a když budeš peckovat tak pár pecek (ne dvě!) tam nech). Obecně ovoce by nemělo být nahnilý a už vůbec ne plesnivý. Dávej pozor ať se ti nepropadne koláč a před pálením ho odstraň. Jinak ať to teče :-) Citovat
Pata Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 Původně zaslal: jarajarda Původně zaslal: Pata jarda: nahodou na Seci jsem mel taky domaci a jak se po ni spalo No to jsem nějak \"prospal\", protože jsme se tam sice viděli ale nic spolu nepopili:D No... Vranov mi nevyjde, ale ten pristi uz snad jo Sice nebude domaci, ale ... tes se! Citovat
Demo Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 hlavne neblbni, a na 50 litrovy soudek dej tak 1,5 kg cukru... jinak z toho budes mit hovno.... Citovat
Demo Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 jinak doporucuji sehnat si nekde bazmek, co se upina do vrtacky a micha se s nim malta v kyblu. krasne to udela hustou marmeladku, kde pecky padnou ke dnu. A jak rikam, nezapomen na cukr... Citovat
urdemala Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 když chceš KVANTITU, tak si tam cukr klidně dávej, ne? Citovat
Demo Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 at to tam nedava, pak bude plakat, ze z toho nic nema... ja vim svoje Citovat
P607Olda Odesláno 9. září 2008 Odesláno 9. září 2008 Na cukr jsou zcela zásadní a nesmiřitelné názory :bacha:bacha - jedni říkají že zásadně ano a druzí, že zásadně ne!!!:D:D Já nedávám. Oslepnutí nehrozí, já pálím v oficiální palírně. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.