Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni lvíčkové,letos bych chtěl poprvé pálit slivovičku,ale nevím co to všechno obnáší.Moc toho nebude,asi jen 50l soudek.Proto vás prosím o rady,jak se švestičkami naložit,aby byla slivovička co nejlepší.:potlesk:papa

Odesláno

Chtělo by to alespoň 100kg nebo ješt o maličko víc. 50l soudek je jako by nic a nevím jestli ti to samostatně někde vypálí. Jinak sliovička je sliovička:super

Odesláno

Zjisti si, kde budeš pálit, kolik je nejmenší dávka.

Nejlepší je jednodruhová, švestka, hruška, třešeň, jablko. Trochu horší je \"celá zahrádka\". V některých krajích dělají i směsku \"celá vesnice\", ale to je už opravdu ostuda.

Na švestkách není moc co zkazit. Nedávej shnilé. Pecky prý dodají trochu správné hořkosti. Jestli máš trpělivost, tak vypeckuj.

Hrušky je prý dobré začít trochou droždí v teplé vodě. Hrušky jsem mixoval, bylo to dobré.

Jablka se lisují - nejprve šťáva, ta kvasí a pak se pálí.

Chce to přiměřenou teplotu - ne moc teplo! pak to kvasí moc rychle.

Pálit prý raději pomalu, trpělivě. Můj známý vždy zjišťuje, kdy budou mít volno, aby měli celou noc klid.

Odesláno

Stačí je nasekat takovým \"S\" sekáčkem. Je lepší to udělat pořádně na drobno, ať to může pěkně prokvasit. Vylisovaná šťáva je lepší, ale není to podmínka. Odkud pocházím já ta se to všude seká.

Odesláno
Původně zaslal: Pata

jarda: nahodou na Seci jsem mel taky domaci a jak se po ni spalo :mrk:D

No to jsem nějak \"prospal\", protože jsme se tam sice viděli ale nic spolu nepopili:D

Odesláno

Jabka je nejlepší vymoštovat, neboť mezi slupkou se tvoří bakterie která kazí chuť.

Švestky klidně nepeckuj, ale před pálením ten kvas přeceď přes nějaký síto, a nedávej je do kotle. Má to stejný účinek jako když to vypeckuješ (a když budeš peckovat tak pár pecek (ne dvě!) tam nech).

Obecně ovoce by nemělo být nahnilý a už vůbec ne plesnivý.

Dávej pozor ať se ti nepropadne koláč a před pálením ho odstraň.

Jinak ať to teče :-)

Odesláno
Původně zaslal: jarajarda

Původně zaslal: Pata

jarda: nahodou na Seci jsem mel taky domaci a jak se po ni spalo :mrk:D

No to jsem nějak \"prospal\", protože jsme se tam sice viděli ale nic spolu nepopili:D

No... Vranov mi nevyjde, ale ten pristi uz snad jo ;)

Sice nebude domaci, ale ... tes se! :D:roker

Odesláno

jinak doporucuji sehnat si nekde bazmek, co se upina do vrtacky a micha se s nim malta v kyblu. krasne to udela hustou marmeladku, kde pecky padnou ke dnu. A jak rikam, nezapomen na cukr...

Odesláno

Na cukr jsou zcela zásadní a nesmiřitelné názory :bacha:bacha:bacha - jedni říkají že zásadně ano a druzí, že zásadně ne!!!:D:D:D Já nedávám.

Oslepnutí nehrozí, já pálím v oficiální palírně.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...