Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Caute,

po drobne bouracce mam problem s ventilatorem chlazeni. Kdyz vypnu motor, ventilator zustane jeste cca 5 minut bezet, potom se vypne. I v pripade ze nebezi pri nastartovanem motoru, po vypnuti se rozbehne na onech 5 minut, Pri jednom ze sta pokusu se vypne korektne s motorem. Kontrolka prehrati sviti porad ( rucicku nemam :-( ). V Peugeotu sem vyplazl 1400 za diagnostiku s zadnym vysledkem, pry je potreba zkomat podrobneji za cca 5 litru :-( Cidlo je pry v poradku. Co si o tom myslite ?

Jeste jedna vec, pri rozjedu se vzdy ozve klepnuti nekde od predniho levyho kola, kdyz sem byl v servisu, jako naschval to nedelalo.

Pomoooc !

[Editován dne 23/3/04 kou]

Odesláno

Saharu sepne teplotní čidlo v blízkosti chladiče. Toto čidlo stačí jen odpojit a jestli to přestane, tak je závada v něm. Jinak moje 1.1i má ještě čidlo snímání teploty chladící kapaliny u termostatu a je tam vedle něj jestě jedno a to by mělo rozsvěcet kontrolku na palubní desce. Jedno z čidel je dvoupólové (níže) a druhé má jen jeden pól ... chce si to jen prohrát.

Odesláno

Mne to zopne pri teplote nieco cez 90 st. (mozno 92 st.).

Ja mam zasa opacny problem s ventilatorom. Ked po prehriati motora a spusteni ventilatora vypnem motor a vytiahnem klucik, ventilator sa automaticky vypina a vobec sa nesnazi znizit teplotu. Nemalo by to bezat aj po vypnuti motora, kym sa teplota naznizi???

Odesláno

Ja s tim mam taky problem.

Spina se mi uz pri 80st. a rovnou naplno takze to zacne hucet jak swina ...

nejak tam chybi ten pomaly rezim (doufam tedy ze by tam mel byt)

Odesláno
Originally posted by kou

Caute,

po drobne bouracce mam problem s ventilatorem chlazeni. Kdyz vypnu motor, ventilator zustane jeste cca 5 minut bezet, potom se vypne. I v pripade ze nebezi pri nastartovanem motoru, po vypnuti se rozbehne na onech 5 minut, Pri jednom ze sta pokusu se vypne korektne s motorem. Kontrolka prehrati sviti porad ( rucicku nemam :-( ). V Peugeotu sem vyplazl 1400 za diagnostiku s zadnym vysledkem, pry je potreba zkomat podrobneji za cca 5 litru :-( Cidlo je pry v poradku. Co si o tom myslite ?

Jeste jedna vec, pri rozjedu se vzdy ozve klepnuti nekde od predniho levyho kola, kdyz sem byl v servisu, jako naschval to nedelalo.

Pomoooc !

[Editován dne 23/3/04 kou]

Caues ..

Klepnuti od levyho kola zazivam obcas taky, hlavne teda v zime. Tedka uz moc ne.

Mimochodem - moje sahary spousti az nekdy na 100 stupnich (podle ciferniku by to tak teda melo byt), coz me docela rozciluje. Premyslim, ze necham vymenit termostat, nebo se poptam v servisu, jestli to tak ma opravdu byt.

Odesláno

Mě to taky běžně dělá, ale jenom pokud jedu trochu svižněji a při vyšších venkovních teplotách. Jednou mi říkaly, že to je v pořádku a má to tak dělat. Dělalo mi to i na Opelu. Tak od té doby to neřeším

Odesláno
Napsán autorem Petano

Ja s tim mam taky problem.

Spina se mi uz pri 80st. a rovnou naplno takze to zacne hucet jak swina ...

nejak tam chybi ten pomaly rezim (doufam tedy ze by tam mel byt)

ME TO DELA TO SAMI ZAPINASEMI PRI 90 STUPNICH A METE HNED NAPLNO POMALEJ REZIM NEMAM.

PO DOJETI KDYZ MAM PRES 90 TAK CHLADI AZ TO SCHLADI:D

[Editován dne 23/3/04 JEHLIX]

Odesláno

Tak jsem zkusil odpojit jedno,druhe i obe cidla, ventilator i kontrolka beze zmeny :-( Ze by problem v instalaci ?

Klepani odeslo se zimou, auto mam od leta, takze jsem nevedel .... nicmene moc normalni mi to nepripada ....

[Editován dne 30/3/04 kou]

• O 4 týdny později...
Odesláno

Tak sem vcera sedl do auta, nastartuju a co nevidim - kontrolka zhasla a ventilator v klidu. Po 4 mesicich ho to zrejme prestalo bavit ;-) Ted jenom cekam, kdy se to zas posere, zrejme problem nekde v instalaci, i tak diky za pomoc !

Odesláno

Budík teploty, a čidlo přehřátí motoru jsou na hliníkovým nádstavci na motoru, před termostatem. Čidlo spouštění ventilátoru (rů) na chladiči.

cidla.jpg

Starší a novější provedení. Liší se pak verzí, 2 nožky pro jednostupňové chlazení, 3 nožky na dvoustupňové. Pokud se podělá to dvoust. tak to často nahradí ze škodárny, na jeden stupeň (cena). Pak už je tam armáda 3 relátek. Zapojení už tu bylo na foru zmiňováno.

Tam bych řekl, že bude chybka, pokud to nechladí , nebo zase točí, když jsou klíče venku. Ventilátory jso napojený přez pojistky přímo z baterky.

Co jsem já vysledoval, tak jsou to nezávislé okruhy. Teda, pokud si původní majitel nehrál s elektrikou. Pokud se rožnulo přehřátí motoru, tak to s ventilátorama ani nehlo. Čidlo v chladiči a relátka musí být OK, aby to začalo chladit.

Taky je třeba mít na paměti, že termostat musí otevírat a to i dostatečně, protože pak se trochu oteplí a v koloně se za chvilku na mně mrká oko přehřátí. Na čidle pro přehřátí mám hodnotu 105. Chci se zeptat, je to pak 105 °C kdy to spíná? Zkoušel ho někdo vařit v brzdovce? Na šporheltu jsem dosáhnul 97 °C. Staré čidlo mi spínalo na 94 °C (experimentálně odzkoušeno). Takže to jakoby přehřát, nebyl problém.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...