ne3x Odesláno 15. září 2008 Autor Odesláno 15. září 2008 za normalnych okolnosti, teda ked ich spustim funguju uplne normalne aj pri auto stierani, len pri otvarani auta obcas zblbnu a zotru okno, len som si vsimol ze prvy ide hore spolujazdcov ktory je pod vodicovym a ked sa spoja tak sa potom zdvihnu. len mi teraz nebolo jasne ci je to chyba software motorceka stieraca u vodica alebo spolujazdca. Uz som bol rozhodnuty ze kupim novy vodicov ale toto ma trosku zbrzdilo, asi pojdem skusit dat auto na diagnostiku ale nepredpokladam ze to vyhodi ako zavadu a urcite ako naschval to v servise neurobi. Citovat
hnusoba Odesláno 15. září 2008 Odesláno 15. září 2008 Původně zaslal: ne3x za normalnych okolnosti, teda ked ich spustim funguju uplne normalne aj pri auto stierani, len pri otvarani auta obcas zblbnu a zotru okno, len som si vsimol ze prvy ide hore spolujazdcov ktory je pod vodicovym a ked sa spoja tak sa potom zdvihnu. len mi teraz nebolo jasne ci je to chyba software motorceka stieraca u vodica alebo spolujazdca. Uz som bol rozhodnuty ze kupim novy vodicov ale toto ma trosku zbrzdilo, asi pojdem skusit dat auto na diagnostiku ale nepredpokladam ze to vyhodi ako zavadu a urcite ako naschval to v servise neurobi. Aha taaak, tak potom motorček stieračov na vodičovej strane...Diagnostika Ti neukáže nič.... Citovat
ne3x Odesláno 15. září 2008 Autor Odesláno 15. září 2008 tak vdaka, tak to teda risknem, dam vediet ako to dopadlo Citovat
hnusoba Odesláno 16. září 2008 Odesláno 16. září 2008 Původně zaslal: ne3x tak vdaka, tak to teda risknem, dam vediet ako to dopadlo Ale pozor, po výmene treba nakonfigurovať riadenie (ľavo alebo pravostranné) v počítači stieračov inak Ti nepôjdu stierače !!!! Odkiaľ si? Citovat
ne3x Odesláno 16. září 2008 Autor Odesláno 16. září 2008 No takze dalsia komplikacia, bez servisu sa neobidem . Som z Trnavy Citovat
Matuska Odesláno 16. září 2008 Odesláno 16. září 2008 Nezoufej, ještě to je dobrý! Brzy bude nutný nakonfigurovat i koberečky! [upravil dne 16.9.2008 Matuska] Citovat
AnotherOne Odesláno 16. září 2008 Odesláno 16. září 2008 Původně zaslal: Matuska Nezoufej, ještě to je dobrý! Brzy bude nutný nakonfigurovat i koberečky! [upravil dne 16.9.2008 Matuska] Hmm, mne sa nejak špinia, žeby to bolo tým? Citovat
HonzaZ Odesláno 16. září 2008 Odesláno 16. září 2008 2 ne3x: toto se mi stalo také. Nejdříve šel nahoru stěrač spolujezdce, zakopnul o stěrač řidiče, vyskočil nahoru a potom šel teprve stěrač řidiče. Bylo to super, nemůžeš s tím nic udělat, protože jsem otevřel jenom kufr. Tak jsem zkusil toto: odpojil jsem baterii a nechal jsem to odpojené asi 2-3 hodiny. Je to zajímavé, ale od té doby (cca 2 týdny) mě stěrače nepozdravily. Citovat
AnotherOne Odesláno 16. září 2008 Odesláno 16. září 2008 Ja som si všimol, že to možno súvisí v akej polohe máš páčku stieračov. Teraz si nie som istý, ale keď som to po dlhšom čase prepol na auto (alebo vypol?) tak sa mi to stalo aj 2x za deň. Citovat
ne3x Odesláno 16. září 2008 Autor Odesláno 16. září 2008 Skusal som z toho co pisete vsetko, baterku som odpojil na viac ako 2 hodiny a auto ma den na to pozdravilo pri odomykani, packu stieracov z auto na nulovu polohu som skusal ako prvu a robilo to, nechapem to, ale mam pocit ze to robi ked je spinave sklo alebo je na nom nieco napadane, lebo vacsinou ten bordel schytam ja ked prechadzam okolo . Niekedy je pokoj niekolko dni, inokedy to zblbne aj dva krat za den. Ale to sme znova na zaciatku, idealne by bolo keby to riesil niekto kto ma auto v zaruke nech mame 100% istotu ale ako to vidim budem musiet to risknut, len cakam ci sa mi podari zohnat motorcek za lepsiu cenu a najst nejakeho sikulu co to nakonfiguruje Citovat
AnotherOne Odesláno 16. září 2008 Odesláno 16. září 2008 Je to možné, že to súvisí aj s tou špinou. Ja si držím sklo pomerne čisté, vkuse ho ostrekujem a stane sa mi to asi raz za mesiac, len vtedy keď som po dlhšom čase zmenil polohu páčky tak sa mi to stalo 2x za deň. Možno blbá náhoda. Hnusobovi by som veril, je to odborník. Ale nejak sa mi to nezdá \"chyba v je v softwari počítača stieračov, konkrétne vodičovho\". To mi hlava neberie. Každý stierač má svoj počítač? A len vo vodičovom je problém v softvéri? A preto treba meniť motorček? Citovat
ne3x Odesláno 16. září 2008 Autor Odesláno 16. září 2008 Mas pravdu je to divne a ktovie co este nam na tom aute nebude davat logiku. Ale premakana elektronika nie je len tu ale aj skodovky treba pochvalit napr. sa mi niekedy rozsvieti porucha elektroniky motora a po natankovani zhasne . A tiez mi to moc logiku nedava . Citovat
Milhaus65 Odesláno 16. září 2008 Odesláno 16. září 2008 Nutná výměna motorku levého stěrače + nový soft a konfigurace v BSI Citovat
hnusoba Odesláno 16. září 2008 Odesláno 16. září 2008 Původně zaslal: AnotherOne Je to možné, že to súvisí aj s tou špinou. Ja si držím sklo pomerne čisté, vkuse ho ostrekujem a stane sa mi to asi raz za mesiac, len vtedy keď som po dlhšom čase zmenil polohu páčky tak sa mi to stalo 2x za deň. Možno blbá náhoda. Hnusobovi by som veril, je to odborník. Ale nejak sa mi to nezdá \"chyba v je v softwari počítača stieračov, konkrétne vodičovho\". To mi hlava neberie. Každý stierač má svoj počítač? A len vo vodičovom je problém v softvéri? A preto treba meniť motorček? Presne ako si to povedal...vodičov aj spolujazdcov motorček majú počítač a komunikujú medzi sebou po multiplexnej sieti aby sa zosynchronizovali. Vodičov je nadriadený, ten zblbne po zobudení sieti CAN a vydá povel aj spolujazdcovmu na jedno zotretie. Tu je k tomuto prípadu aj Blesková informácia (snáď sa inkvizícia nenahnevá ) Do č. DAM 10633 CJ : Nevhodná činnost stěračů čelního skla, bez působení na ovladač ( 1 cyklus(cykly) stírání) Stěrače provádějí jedno setření po probuzení sítí CAN při otevření jedněch z dveří nebo při odemknutí vozidla 1. PÙVOD Motorek stěrače. 2. OPRAVA V ZÁRUÈNÍ DOBÌ 1. Potřebné díly Motorek pravého stěrače čelního skla ( Ref. čislo nd 6405.AY) . nebo . Motorek levého stěrače čelního skla ( Ref. čislo nd 6405.AZ) . 2. Zásah Vyměnit nadřízený motorek stírání čelního skla za motorek s novým programem : Ref. čislo nd 6405.AZ : řízení vlevo Ref. čislo nd 6405.AY : řízení vpravo Provést konfiguraci ( Pomocí diagnostického přístroje ) . 3. SÉRIOVÉ ØEŠENÍ Od č. DAM 10634 CJ : Montáž motorků stěračů s novým programem . Citovat
Milhaus65 Odesláno 16. září 2008 Odesláno 16. září 2008 to Hnusoba: \"Inkvizice\" nebude ráda ..... já už jsem se zpovídal ..... Netušíte ,kdo to tady čte, Ty máš výhodu ..... Citovat
AnotherOne Odesláno 16. září 2008 Odesláno 16. září 2008 Inkvizícia? Sú to nejaké tajné info? Citovat
Matuska Odesláno 17. září 2008 Odesláno 17. září 2008 Není moc košér, když se nedostatky v programu motoru stěračů \"léčí\" za nemalé peníze majitele auta. Je to nepříjemná pravda, kterou inkvizice nikdy nechtěla slyšet. Citovat
HonzaZ Odesláno 14. říjen 2008 Odesláno 14. říjen 2008 Tak se mi v poslední době stává, že při odemknutí dálkou vyjede nejdříve pravý stěrač, zakopne o levý a až je nahoře, tak vyjede levý a pak se vrátí oba. Prvně se mi to stalo asi před měsícem, tak jsem nechal auto asi čtvrt hodiny v klidu a pak odpojil baterii. Nechal jsem jí odpojenou asi 2 hodiny. Pak jsem jí připojil a nechal asi čtvrt hodiny v klidu, potom otočil klíček do polohy kde vše svítí a nechal jsem to asi dvě minuty a pak nastartoval. Po této akci mi asi dva týdny stěrače neudělaly žádnou lumpárnu. Minulý týden zase setřely a dnes se zase praly mezi sebou. Vidím, že asi budu muset udělat tu výměnu levého motoru stěrače. [upravil dne 14.10.2008 HonzaZ] Citovat
ne3x Odesláno 5. duben 2009 Autor Odesláno 5. duben 2009 Neviem ako vam ale uz mi to nespravilo dost dlho, bol som v servise a dali mi novy soft, tak neviem ci to pomohlo ale musim si zaklopat celu zimu az doteraz ani raz. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.