Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím,

mám 2.0 HDi 66kw, r. v. 99. Poslední dobou mám problém, že auto během plynulé jízdy dvakrát cukne a prostě chcípne. Po opětovném nastartování zůstane svítit kontrolka diagnostiky, párkrát si po rozjetí škytne a zase valí dál. Pak v pohodě jezdí třeba dva týdny už se zhasnutou kontrolkou diagnostiky a pak zase chcípne. Motor nebyl studenej, ani předtím neztratil tah, prostě z ničeho nic.

Snažil jsem se najít téma s podobným problémem, ale nenašel. Prosím, pokud někde takové existuje, dejte vědět.

Pažout byl na diagnostice, ale nic nenašli. Může to být vstřik? Nebo bordel v nádrži? V servisu mi řekli, že to klidně může být i nekvalitní nafta, ale beru u OMV.

Za každou radu díky!!!

Odesláno

Tak na to se ti nikdo neozve. Mi to letos udělalo dvakrát v Chorvatsku--chcípne a za chvíli jakoby nic!!!!! Diagnostika

svítí,po nějaké době sama zhasne--v servisu není zaznamenáno nic.

Navíc se v servisu tak mile dívají,když jim to vysvětluješ,jako by sis vymýšlel....:roll:)

Odesláno

Ináč nechápem, prečo podľa tých technikov nič neukáže. Pokiaľ viem je tam predsa pamäť chybových stavov, čiže aj pokiaľ momentálne je všetko OK, malo by sa dať pozrieť čo mu bolo. Len neviem, či tá pamäť je limitovaná množstvom záznamov alebo časom ako dlho drží záznamy. Ale asi to prvé.

Odesláno

Tak to jsme už dva,co to nechápeme--technik říká,že v paměti není nic....takže ho zase chápu já.....že mi nemůže říct,

co to mu bylo (je???)

Takže se všichni chápeme navzájem :D, ale výsledek NULA

Odesláno

Na 406 mi to občas spravilo.Keď som bol na diagnostike chalani mi kontrolovali káble pod volantom a prestrekli kontoxom ,(asi vadný spoj na imobilizeri - ta cievka na volante) spravilo mi to pri vysokých teplotách za jazdy.

Odesláno

jestli se ti rozsvítí engine-motor(oranžová kontrolka) tak to na diagnostice musí být,pokut si předtím neodpojoval baterku a tím restartoval(vynuloval) řídící jednotku.

Odesláno
Původně zaslal: brutall

jestli se ti rozsvítí engine-motor(oranžová kontrolka) tak to na diagnostice musí být,pokut si předtím neodpojoval baterku a tím restartoval(vynuloval) řídící jednotku.

Tak jste na hlavu nebo co?? Divíte se stejně jako ti v servisu,

kontrolka sama zhasla a konec. Auto jede,v paměti je ho.no.

Pořád tomu nerozumíte???? Já taky ne.

[upravil dne 27/8/08 ozzy1956]

Odesláno

To nevím,měl jsem skoro plnou....jak to chcíplo,zkusil sem startovat--motor točil,ale ani neblafl. Po čtvrthodině jsem to

zkusil znovu--motor chytil okamžitě.....za hodinu se to opakovalo a od té doby nic

Odesláno

Tak to nic,já jsem si užíval chcípání od půl nádrže dolů.Navíc při otočení klíčku zavrčelo čerpadlo v nádrži a bylo slyšet jak bublá vzduch do nádrže. Po delší chvíli točení starterem to teprve chytlo.

Odesláno
Původně zaslal: brutall

řídící jednotka má pamětˇ a i když se kontrolka rozsvítí a pak sama zhasne v paměti to je dokut to nevynuluješ.

Už opravdu nevím,jak to napsat--po této události mi technik

řekl,že žádnou poruchu v paměti RJ nenašli--a tím pádem mi

nemůžou pomoct

Odesláno
Původně zaslal: robil

Tak to nic,já jsem si užíval chcípání od půl nádrže dolů.Navíc při otočení klíčku zavrčelo čerpadlo v nádrži a bylo slyšet jak bublá vzduch do nádrže. Po delší chvíli točení starterem to teprve chytlo.

Možná to bylo čerpadlo,taky mě to napadlo--ale to by se muselo

ukázat v paměti jako chyba néé???

V paměti RJ není vůbec nic

Odesláno

Když to začalo chcípat , tak jsem to nachal načíst a byla tam chyba něco ve smyslu- nízký tlak v přívodu paliva-zkontrolovat těsnost.Potom už jsem to nenačítal a kontrolka vždycky zhasla sama.

Odesláno

Já si taky myslel--přijedu domů,napíchnou to na diagnostiku,řeknou co to bylo,vymění se nějaké čidlo nebo něco a hotovo.

Když mi řekl,že v paměti není nic,hned sem věděl,že je zle :o

Teď na to kašlu, na dovolenou pojedu za rok a tady kolem komína to dojedu vlakem :D

[upravil dne 27/8/08 ozzy1956]

Odesláno

Jasná věc,připrav lano a natrénuj uzle.Já jsem ho měl taky navrchu,ale když to chcíplo na dálnici v levom pruhu při předjíždění kolony,tak už jsem hledal větev na kterou si to lano uvážu.:)

Odesláno

Diagnostika (original) si samozrejme pamatuje co se stalo a pri jakym prubehu. Vymazat lze jen diagnostikou. Odpojenim baterky se nevymeze jen kontolka zhasne a vymaze se stavajici pamet ale ne trvala !!

Odesláno
Původně zaslal: robil

Jasná věc,připrav lano a natrénuj uzle.Já jsem ho měl taky navrchu,ale když to chcíplo na dálnici v levom pruhu při předjíždění kolony,tak už jsem hledal větev na kterou si to lano uvážu.:)

Jojo,lano už mám a teď ty uzle....:D

Odesláno

já měl stejný problém a je vyřešený,ale kupoval jsem filtr 2x a platil zbytečně diagnostiku.byl to skroucený naftový filtr a všecek bordel mě procházel skrz a skončil v ucpaném sítku před čerpadlem.takže poučení pro mne,3x si ověřit co ti tam kdo dá za filtr,nebo jak ti ho dá a co a kde tankuješ.skus to pročistit a koukni na ten filtřík jestli tam nemáš taky nějaký svinstvo včetně z filtru do čerpadla.

PEUGEOT 406 80KW BREAK

Odesláno

Filtr je v pohodě. Je tam novej a ten původní byl celkem ok. Dneska ráno už mě Pažout nedovezl do práce. Zacukal, chcípnul a pak už u toho cukání zůstal. Pro servis je možná dobře, že je teď nepojízdnej, páč jim zase vysvětlovat \"jen tak ze srandy to chcípne a pak v poho jede dál...\" Před týdnem jsem nalil do nádrže jakejsi sajrajt na pročištění vstřiků a zdálo se mi, že to celkově jede o něco líp a motor je tišší. V servisu tvrdili, že by to ještě mohlo být čerpadlo v nádrži, ale vzhledem k tomu, že to blbne jen někdy a ne za studena, tak spíš ne. K*rvafix a já su do teho auta tak zamilovanééé...:mad:

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...