MirasCC Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Měl jsem prasklou jednu žárovku pod displejem ovládácího panelu klimy. Doma mi jedna náhradní ležela, tak sem jí tam včera dal, ale ouha. Jak je jedna nová a druhá starší, už vysvícená, jedna půlka displeje je teď o kus jasnější jak druhá a vypadá to blbě. Tak si říkám, že aby to k něčemu vypadalo, musel bych vyměnit žárovky v podstatě všechny, ale jen v tom ovládacím panelu jich je asi 10. A vzhledem k tomu že jedna stojí v Peugeotu kolem 80 korun, byla by to celkem drahá sranda. Nemá někdo tip kde sehnat tyhle žárovičky levněji? Otázka č.2: Ztlumení podsvícení při zapnutí světel. Kterejže kabel musím vytáhnout, aby se to nedělo? Je to všude stejný (klima, hodiny, palPC/rádio)? Jakej nástroj používáte na rozebrání toho konektoru a vytažení káblíku? Vím že na 206 sem si s tím hrál fest dlouho, rozebírat to šroubovákem a špendlíkem není úplně ideální. A zas se mi nechce páchat takovou prasárnu, že bych to za konektorem cvaknul a zaizoloval, krom toho co když se netrefím. Citovat
Neon Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Mám jich doma asi 20navíc, kupoval jsem je v GME electronics na Sokolovský, jedna stojí asi 10Kč, ale nejsou s těma paticema ... Takže jestli nějaký chceš, tak se můžeš stavit, nebo Ti je vezmu na sraz, anebo mám dokonce i s paticema ve starejch budíkách. Jestli si je chceš koupit nový, tak doporučuju to GME... EDIT: a jsou všude stejný (jenom rádio nevim) [upravil dne 26/8/2008 Neon] Citovat
MirasCC Odesláno 26. srpen 2008 Autor Odesláno 26. srpen 2008 Bez patice je to korunová záležitost, to vím, ale nepřišel sem na to, jak rozumně vyměnit jen žárovku. Posledně když sem to zkoušel, celkem sem neuspěl, snad tam ty žárovky sou dokonce zapájený. Ale ještě mrknu jak je to tady, včera už sem to nezkoumal. Taky myslím že žárovky sou všude stejný, rádio mě nějak netrápí, displej nemá a tlačítka myslím svítí. Akorát pod tím malým displejem palubního PC sem si všimnul že je trochu jiná (menší) patice, ale žárovky snad budou taky stejný. Citovat
OK406 Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 MirasCC : když už budeš mít venku, tak se podívej na všechny žárovky, zda-li nejsou ,,zčernalé\". A taky přístrojovka. Citovat
MirasCC Odesláno 26. srpen 2008 Autor Odesláno 26. srpen 2008 OK406: Přesně to mám v plánu. Tak nějak bych je rád vyměnil v podstatě všechny při jednom, i v budíkách, ale hrubým odhadem je to tak 30 - 40 žárovek. A to kdybych měl kupovat v Peugeotu i s paticí, bude to dost nechutná částka. Tak hledám nějakou rozumnou cestu jak to pořešit. Citovat
Neon Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 S paticema je jinde neseženeš. Naletovaný jsem to měl jenom u displeje PP, jinak jsou jenom nacvaklý. Vyndat jsou, ale je to voser. Já osobně je vyndaval, že jsem chytnul kleštičkama za ten plíšek a vyrval jí... Občas pomoct šroubováčkem a ready. Ty u ovládání klimy jdou o poznání líp, než u budíků (ty jsou nejhorší) ... Citovat
Guest servisman Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 s paticemi v autodoplnkách škodovky jej používají,ale stačí sehnat jen tu skleněnou žárovku,vyndává se blbě malými kleštičkani či pomoci slebé hadičky nasadíž na žárovku a vytáhneš na to osvětlení vím že u hodin se odpojí drát z pinu 4 a pak stále stejně svítí jaký u displeje bych se musel podívat,schéma nemám ale někde jsem to popisoval v sekci pal.počítač.Dělal jsem to klukým však oni ví kteří ohledně toho káblíku k tlumení světla [upravil dne 26/8/08 honza406] Citovat
MirasCC Odesláno 26. srpen 2008 Autor Odesláno 26. srpen 2008 Tak jestli sou žárovičky z patice vyndavací/zas tam dací, není co řešit a velmi by mě to potěšilo. Páč dát dalších sedm pětek za kus plastu je vopruz. Odpo na to mrknu. A to ztlumování podsvícení bych ideálně nejradši pořešil při tom, ať to nemusím rozebírat na víckrát. Pokud si to někdo pamatuje z hlavy, či má potuchu kde se o tom psalo, budu vděčnej za každý info, vím že to tu někde je, ale nedaří se najít. Téma o pal PC má už přes padesát stránek Ještě jedna věc: Jak se vyndávaj u starýho modelu hodiny? //EDIT: Jo vida, Honza to zeditoval, než sem sepsal a poslal další příspěvek Díky, vidím tam dopovědi hned na několik mých otázek. [upravil dne 26/8/08 MirasCC] Citovat
Guest servisman Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 jj jde to pohodlně ven sic poprvé je to opruz . to víš hledal jsem abych dodal odkaz:) Citovat
MirasCC Odesláno 26. srpen 2008 Autor Odesláno 26. srpen 2008 Původně zaslal: honza406 to víš hledal jsem abych dodal odkaz:) Šikulka, děkuju Citovat
vojti26 Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 :xvuljo tak jen jak tu pisete ty desivy ceny za zarovicky tak ja vcera koupil normal v krame kus za 5kč coz mi prijde orpoti 80ti korunam vcelku vyhra:D;) lincujte me,az ted jsem si precet ze za ty prachy je to s patici....taky mam vcelku problemy je vyndavat...uz se mi stalo ze jsem jednu rozmack kombinackama a jednu rukou....ale nejni to nic nemoznyho...min mas jistotu,ze nevypadne:D [upravil dne 26.8.2008 vojti26] Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Původně zaslal: MirasCC Tak jestli sou žárovičky z patice vyndavací/zas tam dací, není co řešit a velmi by mě to potěšilo. Páč dát dalších sedm pětek za kus plastu je vopruz. Odpo na to mrknu. A to ztlumování podsvícení bych ideálně nejradši pořešil při tom, ať to nemusím rozebírat na víckrát. Pokud si to někdo pamatuje z hlavy, či má potuchu kde se o tom psalo, budu vděčnej za každý info, vím že to tu někde je, ale nedaří se najít. Téma o pal PC má už přes padesát stránek Ještě jedna věc: Jak se vyndávaj u starýho modelu hodiny? //EDIT: Jo vida, Honza to zeditoval, než sem sepsal a poslal další příspěvek Díky, vidím tam dopovědi hned na několik mých otázek. [upravil dne 26/8/08 MirasCC] Jen k tomu ztlumování, pokud budeš dělat automatické rozsvícení světel tak to neczh tak, ve dne pak při světlech palubka nesvítí a hodiny a pp svítí plným svitem, když je tma rozsvítíš páčkou světla i s palubkou a hodiny se ztlumí Já měl taky pérko z hodin vyndaný a pak jsem ho zase dával zpět, ještě že jsem ho nevyhodil Citovat
MirasCC Odesláno 26. srpen 2008 Autor Odesláno 26. srpen 2008 Denní svícení snad ani ne, v 206 sem si na to odvyknul a teď už mi to nechybí. Nebo to má nějakou zvláštní výhodu, proč do toho jít? Spíš časem mrknu na tempomat, ale to je jiná kapitola. Furt čtu o nějakým pérku... Jaký pérko probůh? Jak ten konektor vypadá a jak se rozebírá? Je to jednoduchý a přijdu na to sám, nebo se s tím budu prát? Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Původně zaslal: MirasCC Denní svícení snad ani ne, v 206 sem si na to odvyknul a teď už mi to nechybí. Nebo to má nějakou zvláštní výhodu, proč do toho jít? Spíš časem mrknu na tempomat, ale to je jiná kapitola. Furt čtu o nějakým pérku... Jaký pérko probůh? Jak ten konektor vypadá a jak se rozebírá? Je to jednoduchý a přijdu na to sám, nebo se s tím budu prát? Když hodiny rozebereš, jsou jen zacvaknutý asi na 4 zámcích, tak jsou vzadu proti konektoru 4 pérka, to 4. vyndáš a je to;) Jinak výhoda toho denního svícení je, 1. nezapomeneš rozsvítit, 2. nevypalují se žárovičky v palubce [upravil dne 26/8/08 Radek Hurvajz] Citovat
Dave_k Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Hodiny nejlíp vyndáš až budeš mít přístrojovku venku. Pak se dostaneš prstama zezadu na hodiny a normálně je vycvakneš celý ven. Podle mne jednodušší než to páčit šroubovákem. Jinak k těm žárovičkám. Třebas v Náchodě (Hurvajz ví kde ;-) ) jsem kupoval i s paticí za 15,-/ks. A ktomu dennímu: Má to svoje výhody i nevýhody. Výhody: nemusíš si hlídat jestli svítíš nebo ne. Neztlumí se Ti podsvícení displejů (až když otočíš prstýnkem). Nevýhody: Snad jen že při nastartovaným motoru nezhasneš světla. Maximálně na parkovačky. Citovat
MirasCC Odesláno 26. srpen 2008 Autor Odesláno 26. srpen 2008 To denní svícení ještě zvážím. Co to obnáší? Citovat
Guest servisman Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Původně zaslal: MirasCC Denní svícení snad ani ne, v 206 sem si na to odvyknul a teď už mi to nechybí. Nebo to má nějakou zvláštní výhodu, proč do toho jít? Spíš časem mrknu na tempomat, ale to je jiná kapitola. Furt čtu o nějakým pérku... Jaký pérko probůh? Jak ten konektor vypadá a jak se rozebírá? Je to jednoduchý a přijdu na to sám, nebo se s tím budu prát? zde jsou rozebraný hodiny a jsou vidět 4 pružinky Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 26. srpen 2008 Odesláno 26. srpen 2008 Původně zaslal: MirasCC To denní svícení ještě zvážím. Co to obnáší? Kouknout pod tapec pod volantem jestli jsou tam dvě propojky a pak je vyměnit za dvě relé Návod - http://www.peugeot-club.com/index.php?co=novinky/clanek.php&id=299 Citovat
MirasCC Odesláno 27. srpen 2008 Autor Odesláno 27. srpen 2008 Hmm, tak s denním svícením dilema. Vypadá to vcelku jednoduše, až na ty relátka. Kdyby mě nějak samovolně přistály v klíně asi bych do toho šel, ale běhat po vrakáčích a shánět je, na to sem línej Včera sem zkoušel vytáhnou tu žárovičku z patice a šlo to kupodivu lehce, čímž jsem byl velmi potěšen Takže samotný žárovičky postačí. Neone, jestli se jich chceš zbavit, klidně ti od nich pomůžu, vem mi jich pár na sraz. Kdyby si vymyslel i nějakou tu patici, tak třeba dvě bych si do zásoby vzal, pro jistotu. Ale jinak věřím že žárovičky sehnat nebude problém, je koupím v prvním krámu kolem kterýho půjdu. Citovat
Guest servisman Odesláno 27. srpen 2008 Odesláno 27. srpen 2008 jsou to žárovky 12V 1,2W protože jsou i 2W Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.