Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mám otázku ohledně technického řešení subwooferu do Peugeotu 206 CC. Vzhledem k mizernosti ozvučení v základu jsem si pořídil DVD Pioneer AVH-P5000, parádní stroj, k tomu set WF62 od Dexonu, ten mě hodně příjemně překvapil, hraje čistě, i basy docela umí, v raámci možností. Chtěl bych ale basy ještě posílit, rád bych subwoofer, libí se mi řešení z německých www.hub-car.com a jejich PS-box, ovšem cenově to vážně nejde. Nerad bych přišel o zadní sedačky nebo kufr, rád bych proto vymyslel něco podobného právě pod přední sedačky, nemáte s tím někdo zkušenost? Je pod nimi zoufale málo místa:nevim. Nemáte někdo výkres toho PS-boxu nebo vlastního podobného řešení? Děkuju moc za pomoc:mrk Martin

Odesláno

Hmm, ozvučit 206cc nebude jednoduchej úkol, místa je tam všude fakt tragicky málo. Něco se tu řešilo na jaře, tam to Capy vymyslel v 306 cabrio - třeba v tom najdeš inspiraci: LINK

S tím umísťováním čehokoliv pod sedačku mi to nepřijde jako nějak dobrej nápad. Kam to tam chceš dát? Zepředu? Bude ti to kolidovat s káblema bočních bagů a vyhřívání sedaček. Hlavně při odjezdu sedačky dopředu by to mohl bejt problém. Zezadu? Ještě víc tím zmenšíš už tak mizerný místo pro nohy cestujících vzadu. Navíc ti do toho budou kopat, či na to při nastupování šlapat. V ten okamžik to má prakticky stejnej efekt, jako zrušit zadní sedačky.

Nevím jak dlouho cc máš, jestli už si na to nepřišel, tak velmi rychle poznáš, že zadní sedačky sou opravdu jen nouzový a regulérně sedět se na nich prakticky nedá :) Jakž takž možná ještě za spolujezdcem, ale to se musí uskromnit. Za mě si při mejch 175cm zaručeně nikdo nesednul a to určitě za volantem neležím, spíš naopak. Takže když sem nad audiem přemejšlel, koketoval sem s myšlenkou buď zadní sedačky úplně zrušit. nebo to všechno nabouchat jen za řidiče. Ale zas mám jistý pochybnosti o tom, jak by to vypadalo, když to nebude symetrický.

Odesláno

ozvucovat CC se rozumne neda, kdyz to das do kufru tak ti bude poskakovat auto ale jakmile jde zvuk do volneho prostoru tak strasne rychle ztraci na sile. Uz jednou jsem ten problem resil a musis pouzit moooc kvalitni komponenty a relativne vysoky vykon na to aby to rozumne hralo. Asi ti nezbyde nic jineho nez udelat nejakou malou bedynku do kufru tak aby byla prilepena na jedne stene a presne kopirovala tvar kufru, jen tak dokazes aby nezabrala moc mista. Pak jeste musis nekam dat zesilovac.

Odesláno

Mno CC mam něco přes půl roku, občas využívam zadní sedačku za spolujezdcem, menší holčina se tam vejde;) Za sedačku řidiče by se už něco vešlo, zas by ale nešla položit a přišel bych o romantiku koukání na noční nebe někde v přírodě:) A kdyby se woofer vestavěl místo jedné zadní sedačky, zas by ta nesymetrie asi vypadala hrozně.... Takže buď dle rady Escapera bednu na míru místo části kufru, ten systém co vymyslel Capy v 306CC taky vypadá rozumně, mno uvidim, projdu si o víkednu možnosti. Zatim dík za postřehy a další nápady sem:)

Odesláno

Napad Capyho v 306 taky neni spatnej akorat nevim jak je na tom 206 s mistem v tomto prostru, myslim ze ho tam bude mit jeste mene a neco takoveho tam nacpat bude kumst.

Reseni je to ale pekne, repro mas vlastne primo u sebe takze neresis problem s tim ze ti mlati do kuftua ty z toho skoro nic neslysis.

Odesláno

já jsem s mojí bedýnkou velice spokojenej. původně jsem ještě přemýšlel nacpat repro do zadní bočnice u zadních sedaček ale nechtělo se mi dělat novej bord. to je taky řešení cabria tam mají docela místo.

Jednou jsem viděl řešení bandpassovou bednu umístěnou v kufru a basreflex nataženej do intarieru a taky dobrý. Tušim že to bylo u MR2. u 206 ale asi nebude možno udělat průchod mezi kufrem a kabinou co

Odesláno

Pod sedačkama by mi nic s bagama nekolidovalo neboť boční bagy nemam:) Bohužel Capyho bedýnka se za tunel nevejde, je tam místo tak na výškáč:) Ještě jednou se podívám do dveří, je tam vzadu přihrádka, poměřně hluboká, nikdy sem jí na nic nepoužil, tak bych do ní možná udělal bednu z lamina, no uvidim, kolik se tam vejde

Odesláno

Ta přihrádka ve dveřích je docela malá. Já v ní vozil plechovku Red Bullu (ta se tam vejde akorát) :) Nejspíš by se tam něco nacpat dalo, ale zřejmě bys musel provést vcelku radikální úpravu tapecu. Krom toho se bojím, že cpát do dveří něco výkonnějšího není dobrej nápad, aby to nerezonovalo.

To spíš možná jak už Capy taky navrhoval, dozadu do boků vedle sedaček.

Guest Scratch
Odesláno

priklanim se k tomu, udelat to v bocnicich vzadu :-), nebo misto rezervy??

Kde ma 206CC rezervu?

Guest Scratch
Odesláno

to ma tu trapnou sadu na opravu pneu, ktera vetsinou nefunguje???

Odesláno
Původně zaslal: Martin85

Mám otázku ohledně technického řešení subwooferu do Peugeotu 206 CC. Vzhledem k mizernosti ozvučení v základu jsem si pořídil DVD Pioneer AVH-P5000, parádní stroj, k tomu set WF62 od Dexonu, ten mě hodně příjemně překvapil, hraje čistě, i basy docela umí, v raámci možností. Chtěl bych ale basy ještě posílit, rád bych subwoofer, libí se mi řešení z německých www.hub-car.com a jejich PS-box, ovšem cenově to vážně nejde. Nerad bych přišel o zadní sedačky nebo kufr, rád bych proto vymyslel něco podobného právě pod přední sedačky, nemáte s tím někdo zkušenost? Je pod nimi zoufale málo místa:nevim. Nemáte někdo výkres toho PS-boxu nebo vlastního podobného řešení? Děkuju moc za pomoc:mrk Martin

Mám 307cc a woofer jsem umístnil do kufru, ovšem 307 je podstatně větší než 206. Jen pro inspiraci woofer je vypočten snad přesně podle parametrů, odchylky určitě jsou, ale hraje to výborně. Dokonce borci v autohifi v Brně co to montují v Panasonicu se nestačili divit jak to v cc hraje. Mám tam Dexon WD120 a zesilovac monoblock ground zero 1x300Wrms. Bedna 300W urcite neudela, ale ty 2/3 výkonu určitě jo a ještě 5m od auta mě lechta břicho :-) Basy jsou krásné hluboké, žádné kopání, jak když kopeš doma do dveří. Jen inspirace :-)

Odesláno

jeste k tomu umisteni do dveri. Tam bych to 100% nedaval. Basak je vcelku tezkej reprak a uplmne na konci dveri je to uz docela paka na panty. Asi by se jim to moc nelibilo...

EDIT: jeste k tomu wooferu v 307 - WD120 je jeden z mala reproduktoru ktere se Dexonu povedly. Jeste meli dobre ty basaky s prusvitnou membranou v 10-ti palcovem provedeni a to je z basaku do auta tak vse co se povedlo...

[upravil dne 27-8-2008 Escaper]

Odesláno

Scratch: Bohudík sem neměl nikdy potřebu zkoušet jestli funguje nebo ne, ale je tam. V místech kde má klasická 206 rezervu jsou na CC vzpěry a na rezervu už nějak místo zkrátka nezbylo.

cybertronic: 307cc sice celkově je větší, ale kufr má kupodivu v podstatě stejně velkej (čti malej), jako 206. Nemohl bys hodit fotku svýho řešení? Jakej vliv má na zvukovej projev složená střecha?

• O 2 týdny později...
Odesláno

Mno takže sem zatim zvolil takový provizorní řešení, který ale možná zůstane nastálo:) Koupil sem za 2600 25cm tubu Fusion, žádnej zázrak, ale za ty prachy:) Mam jí na zadní sedačce, hraje to pěkně, nezkoušel sem to ještě bez střechy, na to je moc zima:nevim Každopádně pokud někdo máte nějaký vychytanější řešení, sem s ním:)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...