AnotherOne Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: Petr Mazour Původně zaslal: AnotherOne Nezávisí to ani tak od km, ale od toho čo tam leješ. Jinak nevíš náhodou kolik stojí výměna jednoho vstřiku? Jsou tam 4, nebo kolik jich tam je? V autech se moc nevyznám. Cenu radšej nechci vedieť. Sú 4 ale nezvyknú byť všetky zlé. A ešte jedna dobrá správa - dajú sa repasovať, ale aj tak je to drahé. Inak ako hlboko si presvedčený o tých km keď auto nemáš od nova? Čo sa týka tankovania, ruskú naftu tam asi nedávaš? Lebo tuná je to bežné. Tiež nelej z bandasiek a pokiaľ možno vyhýbaj sa Hyper a Super marketovým. Inak by to mohlo byť v poriadku. Prípadne používaj aditívum do nafty. Ale to všetko za predpokladu, že to sú fakt vstreky čo cinká. Citovat
Guest servisman Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 co tak zkusit jinou lepší naftu je to třeba blbost Citovat
Petr Mazour Odesláno 11. srpen 2008 Autor Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Petr Mazour Původně zaslal: AnotherOne Nezávisí to ani tak od km, ale od toho čo tam leješ. Jinak nevíš náhodou kolik stojí výměna jednoho vstřiku? Jsou tam 4, nebo kolik jich tam je? V autech se moc nevyznám. Cenu radšej nechci vedieť. Sú 4 ale nezvyknú byť všetky zlé. A ešte jedna dobrá správa - dajú sa repasovať, ale aj tak je to drahé. Inak ako hlboko si presvedčený o tých km keď auto nemáš od nova? Čo sa týka tankovania, ruskú naftu tam asi nedávaš? Lebo tuná je to bežné. Tiež nelej z bandasiek a pokiaľ možno vyhýbaj sa Hyper a Super marketovým. Inak by to mohlo byť v poriadku. Prípadne používaj aditívum do nafty. Ale to všetko za predpokladu, že to sú fakt vstreky čo cinká. Co se týká Km, tak jsem si 100% jist, mám od toho servisní knížku a opravy v počtu Km tomu odpovídají, aspoň že tak. Co myslíš pod tím Super a Hyper marketovým? Jako že nemám tankovat v Hypernově atd. ? Citovat
AnotherOne Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: Petr Mazour Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Petr Mazour Původně zaslal: AnotherOne Nezávisí to ani tak od km, ale od toho čo tam leješ. Jinak nevíš náhodou kolik stojí výměna jednoho vstřiku? Jsou tam 4, nebo kolik jich tam je? V autech se moc nevyznám. Cenu radšej nechci vedieť. Sú 4 ale nezvyknú byť všetky zlé. A ešte jedna dobrá správa - dajú sa repasovať, ale aj tak je to drahé. Inak ako hlboko si presvedčený o tých km keď auto nemáš od nova? Čo sa týka tankovania, ruskú naftu tam asi nedávaš? Lebo tuná je to bežné. Tiež nelej z bandasiek a pokiaľ možno vyhýbaj sa Hyper a Super marketovým. Inak by to mohlo byť v poriadku. Prípadne používaj aditívum do nafty. Ale to všetko za predpokladu, že to sú fakt vstreky čo cinká. Co se týká Km, tak jsem si 100% jist, mám od toho servisní knížku a opravy v počtu Km tomu odpovídají, aspoň že tak. Co myslíš pod tím Super a Hyper marketovým? Jako že nemám tankovat v Hypernově atd. ? Presne tak. Raz za čas mu dopraj dačo lepšie ako Shell V-Power ap. Prípadne používaj aditívum do nafty. Popísané je tu toho dosť, stačí hľadať. Inak falošné servisné knižky nie je nič nezvyčajné. [upravil dne 11.8.2008 AnotherOne] Citovat
Petr Mazour Odesláno 11. srpen 2008 Autor Odesláno 11. srpen 2008 Je pravda, že jsem teď naposledy tankoval v Hypernově cca. 30L a od té doby to dělá. Dostal jsem za nákup slevu 2Kč na palivo, tak jsem tam šel natankovat. Jak tak vidím, tak poprvé a naposledy. :-( Zdá se mi, že to i od té doby i o něco méně táhne. Citovat
Petr Mazour Odesláno 11. srpen 2008 Autor Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Petr Mazour Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Petr Mazour Původně zaslal: AnotherOne Nezávisí to ani tak od km, ale od toho čo tam leješ. Jinak nevíš náhodou kolik stojí výměna jednoho vstřiku? Jsou tam 4, nebo kolik jich tam je? V autech se moc nevyznám. Cenu radšej nechci vedieť. Sú 4 ale nezvyknú byť všetky zlé. A ešte jedna dobrá správa - dajú sa repasovať, ale aj tak je to drahé. Inak ako hlboko si presvedčený o tých km keď auto nemáš od nova? Čo sa týka tankovania, ruskú naftu tam asi nedávaš? Lebo tuná je to bežné. Tiež nelej z bandasiek a pokiaľ možno vyhýbaj sa Hyper a Super marketovým. Inak by to mohlo byť v poriadku. Prípadne používaj aditívum do nafty. Ale to všetko za predpokladu, že to sú fakt vstreky čo cinká. Co se týká Km, tak jsem si 100% jist, mám od toho servisní knížku a opravy v počtu Km tomu odpovídají, aspoň že tak. Co myslíš pod tím Super a Hyper marketovým? Jako že nemám tankovat v Hypernově atd. ? Presne tak. Raz za čas mu dopraj dačo lepšie ako Shell V-Power ap. Prípadne používaj aditívum do nafty. Popísané je tu toho dosť, stačí hľadať. Inak falošné servisné knižky nie je nič nezvyčajné. [upravil dne 11.8.2008 AnotherOne] Myslíš si, že pokud tam teď naleju naftu např. od Shell, tak že to cinkání může zmiznout, když to dělá jen malinko? Raději už budu tankovat jen u Shell, raději si připlatím za naftu, než abych pak měnil vstřiky. Citovat
Petr Mazour Odesláno 11. srpen 2008 Autor Odesláno 11. srpen 2008 Co se týká těch falešních knížek, tak i to je zajisté možné, ale když jsem v tom byl v Peugeotu a nahlásil jim VIN, tak mi zjistili i poslední servisní prohlídky a Km tomu odpovídají. Tam už snad nepravdivé informace nepodávají. Citovat
AnotherOne Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: Petr Mazour Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Petr Mazour Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Petr Mazour Původně zaslal: AnotherOne Nezávisí to ani tak od km, ale od toho čo tam leješ. Jinak nevíš náhodou kolik stojí výměna jednoho vstřiku? Jsou tam 4, nebo kolik jich tam je? V autech se moc nevyznám. Cenu radšej nechci vedieť. Sú 4 ale nezvyknú byť všetky zlé. A ešte jedna dobrá správa - dajú sa repasovať, ale aj tak je to drahé. Inak ako hlboko si presvedčený o tých km keď auto nemáš od nova? Čo sa týka tankovania, ruskú naftu tam asi nedávaš? Lebo tuná je to bežné. Tiež nelej z bandasiek a pokiaľ možno vyhýbaj sa Hyper a Super marketovým. Inak by to mohlo byť v poriadku. Prípadne používaj aditívum do nafty. Ale to všetko za predpokladu, že to sú fakt vstreky čo cinká. Co se týká Km, tak jsem si 100% jist, mám od toho servisní knížku a opravy v počtu Km tomu odpovídají, aspoň že tak. Co myslíš pod tím Super a Hyper marketovým? Jako že nemám tankovat v Hypernově atd. ? Presne tak. Raz za čas mu dopraj dačo lepšie ako Shell V-Power ap. Prípadne používaj aditívum do nafty. Popísané je tu toho dosť, stačí hľadať. Inak falošné servisné knižky nie je nič nezvyčajné. [upravil dne 11.8.2008 AnotherOne] Myslíš si, že pokud tam teď naleju naftu např. od Shell, tak že to cinkání může zmiznout, když to dělá jen malinko? Raději už budu tankovat jen u Shell, raději si připlatím za naftu, než abych pak měnil vstřiky. Áno malo by sa to upraviť. Vyskúšať môžeš hneď, kúp to aditívum (stojí pár 100 korún a celé nepoužiješ naraz) a prilej do nádrže. Uvidíš, či sa to upraví. Citovat
Petr Mazour Odesláno 11. srpen 2008 Autor Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Petr Mazour Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Petr Mazour Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: Petr Mazour Původně zaslal: AnotherOne Nezávisí to ani tak od km, ale od toho čo tam leješ. Jinak nevíš náhodou kolik stojí výměna jednoho vstřiku? Jsou tam 4, nebo kolik jich tam je? V autech se moc nevyznám. Cenu radšej nechci vedieť. Sú 4 ale nezvyknú byť všetky zlé. A ešte jedna dobrá správa - dajú sa repasovať, ale aj tak je to drahé. Inak ako hlboko si presvedčený o tých km keď auto nemáš od nova? Čo sa týka tankovania, ruskú naftu tam asi nedávaš? Lebo tuná je to bežné. Tiež nelej z bandasiek a pokiaľ možno vyhýbaj sa Hyper a Super marketovým. Inak by to mohlo byť v poriadku. Prípadne používaj aditívum do nafty. Ale to všetko za predpokladu, že to sú fakt vstreky čo cinká. Co se týká Km, tak jsem si 100% jist, mám od toho servisní knížku a opravy v počtu Km tomu odpovídají, aspoň že tak. Co myslíš pod tím Super a Hyper marketovým? Jako že nemám tankovat v Hypernově atd. ? Presne tak. Raz za čas mu dopraj dačo lepšie ako Shell V-Power ap. Prípadne používaj aditívum do nafty. Popísané je tu toho dosť, stačí hľadať. Inak falošné servisné knižky nie je nič nezvyčajné. [upravil dne 11.8.2008 AnotherOne] Myslíš si, že pokud tam teď naleju naftu např. od Shell, tak že to cinkání může zmiznout, když to dělá jen malinko? Raději už budu tankovat jen u Shell, raději si připlatím za naftu, než abych pak měnil vstřiky. Áno malo by sa to upraviť. Vyskúšať môžeš hneď, kúp to aditívum (stojí pár 100 korún a celé nepoužiješ naraz) a prilej do nádrže. Uvidíš, či sa to upraví. Velice Ti děkuji za Tvé rady. Moc jsi mi pomohl. A i když to nebudou vstřiky, kéž by tedy nebyly, tak aspoň vím, co mám mému mazlíkovi dopřávat za palivo. Citovat
Petr Mazour Odesláno 11. srpen 2008 Autor Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne : Citovat
pavloucha Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 kupuju si diesel aditiv od VIFu,existuje zimní i letní,byl to vítěz testu v časopisu Autodiesel,používám ho tak cca.3/4 roku a je to znát i na mým vyjetým motoru,můžu jen doporučit:super Citovat
Petr Mazour Odesláno 11. srpen 2008 Autor Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: pavloucha kupuju si diesel aditiv od VIFu,existuje zimní i letní,byl to vítěz testu v časopisu Autodiesel,používám ho tak cca.3/4 roku a je to znát i na mým vyjetým motoru,můžu jen doporučit:super Díky, dám na Tvoji radu. Citovat
AnotherOne Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Ináč, písal som ti v tom príspevku, kde si sa pýtal na históriu podľa VIN, zdá sa mi veľmi nepravdepodobné, aby sa na dízlaku v Taliansku za 4 roky urobilo necelých 70 tisíc km najmä keď si ho následne kúpil v AAA, čo sú známi týpci. Nech je k tomu akákoľvek servisná knižka. [upravil dne 11.8.2008 AnotherOne] Citovat
pavloucha Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 jenom k tomu palivu-tedˇ když se přidává do nafty MEŘO tak přidávání aditiva jen dobře Citovat
pavloucha Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 jinak k tomu cinkání-já mám ještě klasický diesel,ale tvůj common rail(Hdi) je určitě náchylnější na naftu Citovat
P607Olda Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Může to být taky odpružená kladka na řemenici. Citovat
Petr Mazour Odesláno 11. srpen 2008 Autor Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: P607Olda Může to být taky odpružená kladka na řemenici. Kladka byla cca. před měsícem a půl měněná. Že by to mohlo být také? Citovat
Petr Mazour Odesláno 11. srpen 2008 Autor Odesláno 11. srpen 2008 Takže jsem dnes koupil Diesel Aditiv, celé jsem to nalil do nádrže, dotankoval cca 20l v Shell, jelikož to Aditium bylo na 50 - 60l nafty, ujel jsem pár km, cinkání najednou přestalo a autí začalo valit jako raketa. Netušil jsem, co ta kára dokáže. Asi jsem celou dobu tankoval špatnou naftu. Všem velice děkuji za rady. Od dnešního dne budu Aditium používat pořád, je to nehorázný rozdíl v výkonu. Citovat
Xantik Odesláno 12. srpen 2008 Odesláno 12. srpen 2008 To co tu někteří píšou je docela velkákravina. To že vstřiky cinkaj je normální jev, kamošovi cinkaj na autě už cca 200 tisíc km a furt je tam má a jezdí vesele dál. Důležitá je pro stav vstřiku korekce dávky paliva, tak jde poznat jak na tom vstřiky jsou doopravdy, udává to hodnotu v mm3 dávky paliva dodaného do válce, když jeden vstřik dává víc paliva, znamená to, že druhej to fláka ( ne druhej v pořadí, aby nedošlo k mílce). Co se týče dopřání kvalitní nafty, můžu se hodit fotku vstřiku jak dopadl i když bylo tankováno výhradně V-power, totálně zapečenej, a power má dělat přesně opačný jev, že má čistit, takže asi tak. Kamoš do té doby zanebřel na Shell v-power a takuje normální naftu. Já tankuji například normálně u Tesca a přidávám si tam VIF aditivum, rozdíl oproti tomu když jsem bral power nepocituju žádnej jak ve výkonu tak ani ve spotřebě. Důležité je spíš ani né tak značka pumpy, jak její nonstop provoz a hlavně její výčepnost. Ve firmě které dělám pravidelně odebíráme vzorky a za poslední dobu nebyla nai jedna pumpa, která by nesplnovalala normu EN590 nebo ji nějak porušovala. Zítra sem můžu hodit hodnoty korekce mých vstřiků měřeny před dovolenou cca před měsícem, všechny hodnoty jsou ale do 0,5 což je těžce v pohodě. Kolega z 307čkou má na jednom hodnotu 2,0 a ještě to neřeší, ten co měl zapečenej vstřik měl korekci na něm 4,5. Pokud nemáš v okolí levnou diag jako já za 200,-Kč, stačí odpojit přepady od vstřiků a dát vedle sebe 4 stejné nádobky a dfo nich přivést hadičku od přepadů a nakopnout motor než se z půlky naplní nádobky, pak hned vidíš rozdíl v přepouštěném palivu a podle toho si určích, kterej vstřik \"uchcává\" a pouští to víc na přepad než do válce. To že Ti pomohlo aditivum je krátkodobý jev, smiř se s tím, že jak vypneš rádio, že to časem prostě otáčkách při akceleraci budeš slýchávat. Mě to začalo cca při 135tisících teď mám 150 tisíc km. Korekce je naprosto v pořádku. Neřeším to... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.