Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

proboha jak to nekdo muze bastlit barvou na zrezavele ploty (hameride nebo jak se to pise:-) ktera pri vyssi teplote zacne zloutnout. Je to na specialni sprej asi ve 4 barvach (cervena, zluta, modra, zelena) napr. od MOTIP a 500ml stoji 230 kc. S tim udelas urcite 2 auta. Ja nic nerozebiral, zakral jsem kotouce a okoli, ocistil a strikl slabou vrstvu a pak druhou. Moc to nekryje zvlast kdyz to natiras, lepsi je strikat. Pak to ocistis redidlem kdyz to nekde ustrikne. Drzi to dobre, na detaily jako natirani malym steteckem se vykasli, ono to pak jak das kolo a trochu pojezdis tak je to cerne a myt to jde spatne ty zahyby a prolisy atd.

Odesláno

No, koukám na to tady, teda to se opravdu vyplatí, se matlat s odmaštěním, s natíráním, nebo stříkáním, když se pak párkrát zabrzdí a je to zase černý.

:o:o:o

Hlavně ten čas, to stojí za to.:cool:

• O 2 roky později...
Odesláno

Zase se zde řeší hovna... Kdo si zde koupí od foliatecu barvu za 1000 kč je u mě blbec nbo snobík. Sám se si je natřel štětečkem a obyčejnoučervenou barvou a drží 2 roky zima léto žádnej problém tak nechápu proč se tu zase rozepisujete o takych detailech.

Odesláno
Původně zaslal: peugeot 306

Zase se zde řeší hovna... Kdo si zde koupí od foliatecu barvu za 1000 kč je u mě blbec nbo snobík. Sám se si je natřel štětečkem a obyčejnoučervenou barvou a drží 2 roky zima léto žádnej problém tak nechápu proč se tu zase rozepisujete o takych detailech.

Všiml sis že odpovídáš na 2 a půl roku starej příspěvek?! :myslim
Odesláno

Taky jsem to po výměně kol chtěl nastříkat, koupil jsem si MOTIP spray na brzdy ale do srazu už to nestihnu, tak snad se k tomu dostanu pak. Sice nevím jak vydržím celý víkend bez auta ale snad to za to bude stát.

Odesláno

Natíral jsem to origo barvou na brzdové třmeny. Sehnal jsem ji v baumaxu v sadě s odmasťovačem, tužidlem, štětcem a vypalovací barvou asi za 650 kč.

Po rozbalení krabice byla uvnitř pouze malinká plechovka s barvou a po otevření v ní jen půlka plechovky obsahovala barvu. Tak jsem si říkal že to nemůže vyjít na celý auto, ale barva byla tak hodně hustá, že jsem ji musel naředit ředidlem S6005.

Nejdříve jsem ošmirgloval třmeny. A protože se mi nechtěli demontovat z auta, řešil jsem jak to natřít a nic nezašpinit. A tak se dostalo na malířskou oblepovací pásku, fakt dobrý nápad. Vše jsem s ní oblepil a pak přiloženým sprejem odmastil. No a nakonec natřel. Akorát jsem musel několikrát ředit barvu, protože často houstla.

Vše jsem natřel pro jistotu třikrát.

Protože bylo pěkně měl jsem to zaschlé do hodiny.

No a moje obava s malým množstvím barvy se taky nakonec vyvrátila. Ještě mi v té malinké plechovce zbylo možná i na dvě auta.

Tak si myslím že ta investice do dražší barvy se vyplatila.

Odesláno

Já jsem to natíral obyčejnou ( nevím, jestli je vypalovací) barvou a zatím to drží. Hlavní je mít čistí a odmaštění podklad! Fotky jsou v tomto příspěvku.

Odesláno

Já jsem to před dvěma lety pořádně očistil od rzi, pak odmastil, natřel základem a pak přestříkal nějakým sprejem za necelé kilo. Drží to, neloupe se..prostě bez problémů... A ty teploty tam při jízdě teda moc velké nejsou pokud máte hliníkové kola...Myslím že v interiéru jsou někdy větší teploty:D

Na škodovce jsem to dokonce natíral nějakou starou žlutou barvou a taky v poho...

Hammerite je moc tvrdá barva, ale když drží tak proč ne...jen je dost předražená..

A ty spešl spray jsou taky trochu přeceněné..

Důležitý je pořádně připravit ten povrch než na to šáhnete barvou, jinak tam dejte jakoukoliv na kterou máte peníze...Ve výsledku to stejně nikdo nerozezná ani po pár letech..moje zkušenost..

Přinejhorším vám to za jízdy chytne:D neee, sranda..

Guest Scratch
Odesláno

hammerite, ruda barva, bez sundavani brzd, 4 vrstvy, vysledek jako nadhera, nic vic, nic min, prezilo to leto i zimu bez uhon :-)

Odesláno

Je jedno jestli na brzdy použijete hammerite nebo cokoliv jiného, barva jako barva..nejdůležitější je ta příprava, hammerite ale zas není ve spreji, takže to musíte mastit štětcem pak vám tam ale zůstanou vidět tahy, ale jak už bylo řečeno, nikdo to tak zkoumat nebude, hlavně že jsou barevné - musí se pak ale častěji umývat aby nebyly zašpiněné, to pak taky nevypadá moc dobře..

Odesláno

Zakrytí ti zabere stejně tolik práce a času jako umývání štětce:super A když jsou dva tak stačí podržet kolem nějakou starší hadru a je to

Odesláno

Štětcem to líp drží, a za dnešní ceny štětečků bych si klidně koupil dva - tři a potom je vyhodil.. ale už mám spray :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...