Jindras Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 Je jasný,že Mercedes dával naftové motory do osobáků jako první či jeden z prvních a má s tím velkou zkušenost celkově i se samotnou výrobou motorů.Někdo mi říkal pořekadlo HDI-hodně drahá investice-prý tam dochází k poruchám vstřikovačů atd,ale myslím si,že se to týká vozů s větším počtem najetých kilometrů,jsou zas lidi,kteří jezdí pořád bez problémů,poptám se někoho kdo do toho dělá,jinak TD mi říkali,že má nějaký problém s předkomůrkou-něco se tam uvolní a rozmlátí to hlavu,pokud v daném intervalu se to nevymění-je to prý i doporučení výrobce,ale to prý skoro nikdo neví-nevím co je na tom pravdy!!!Ale atmosféráka mám já a chtěl jsem ho bez turba 51KW a stačí mi to a je to prý nezničitelný....,akorát to tolik nejede!!! Citovat
mio Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 TD mi říkali,že má nějaký problém s předkomůrkou-něco se tam uvolní a rozmlátí to hlavu,pokud v daném intervalu se to nevymění-je to prý i doporučení výrobce,ale to prý skoro nikdo neví-nevím co je na tom pravdy!!! Tak to slyšim poprvé peugeot , problém s předkomůrkou.Slyšel jsem to ale o starších vw 1,6 td .Jinak ti nechci nijak radit ale mam 1,9 d v 306 a je to super ježdění ,pohodová jízda.Ale mam kombi xsara break 1,9 td a abych pravdu řekl tak ten motor je tak akorát a nejsem žádný závodník.Jaksi 1,9 d bez turba v kombi a z klimou, bude nic moc ale dnes se nevyplatí spěchat.Šťastný výběr [upravil dne 6.8.2008 mio] Citovat
marcelmartinek Odesláno 7. srpen 2008 Autor Odesláno 7. srpen 2008 Pochopte, másím prodat mercedesa abych měl nějaký peníze na zařízení bytu, za chvilku se stěhuji od rodičů a potřebuji každou korunu... Takže se vracím k docela oblíbenému autu 306 ale chci už kombíka a znovu v naftě, zajímalo by mi jaký máte ještě názor na starý GRDT nebo tak nějak byl to klasický diesel s turbem, byl jsem s tím docela spokojen, solidní spotřeba a klima taky byla ok. k Mercedesu se vrátím za nějaký čas, ale tuto chci pro starou na ježdění po městě. díky za příspěvky a rady... 406 je moc velká pro holku a prý jsou drahý díly, nechci to auto... 306 je hezká... stačí a za solidní prachy... můžu mít HDi od nějakých 2500euro, ale radši TD který stojí stejně... Citovat
ozzy56 Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 Původně zaslal: marcelmartinek Pochopte, másím prodat mercedesa abych měl nějaký peníze na zařízení bytu, za chvilku se stěhuji od rodičů a potřebuji každou korunu... Takže se vracím k docela oblíbenému autu 306 ale chci už kombíka a znovu v naftě, zajímalo by mi jaký máte ještě názor na starý GRDT nebo tak nějak byl to klasický diesel s turbem, byl jsem s tím docela spokojen, solidní spotřeba a klima taky byla ok. k Mercedesu se vrátím za nějaký čas, ale tuto chci pro starou na ježdění po městě. díky za příspěvky a rady... 406 je moc velká pro holku a prý jsou drahý díly, nechci to auto... 306 je hezká... stačí a za solidní prachy... můžu mít HDi od nějakých 2500euro, ale radši TD který stojí stejně... Tak pro koho ji chceš: pro starou nebo pro holku???:D Citovat
Jindras Odesláno 7. srpen 2008 Odesláno 7. srpen 2008 Jak se tady píše o těch 1.9 D/TD,co mi vždycky říkali,dovezem,ale počítej,že to bude mít minimálně 200000 za sebou,ale může se najít,já koupil se stavem tachometru 138000-bílý sedan z Holandska z roku 1997-3 měsíc-dvojková řada-první kusy,jestli ho stočili nevím,na něčem to vypadá,na něčem ne,mám to 3 měsíce,byl v tom nový alternátor,závěs,odřeniny laku,interiér více používaný-majitel tam prý vozil psa-poškrábané zadní dveře+nefunkční ventilátor topení,blik.kontrolka airbag a další,motor jede super,sundal jsem kryt ventilového víka,všiml jsem si stop po pracech na rozvodech-např.povolovaná matice ozub. kola pohonu čerpadla atd,kde bývá orig zabarvená,už to bylo otlačené,jinak řemen s čitelnými nápisy gates atd-neměnil jsem je zatím-nálepka na krytu servisu mi ten kdo to prodával smyl vapkou klasika,ale vypadá to na výměnu při 120000... Citovat
marcelmartinek Odesláno 8. srpen 2008 Autor Odesláno 8. srpen 2008 Vím našel jsem si ty TD za nějakých 2500euro a mají natočeno 200 000km s tím počítám... ale myslím si že to bez problému vydrží! jinak HDI - hodně drahou investici nechci, radši... Nějak se jí bojím... Citovat
marcelmartinek Odesláno 8. srpen 2008 Autor Odesláno 8. srpen 2008 ozzy1956: jednou říkám že je to moje stará podruhé že je to moje mladá... není to šumák??? Citovat
marisw Odesláno 8. srpen 2008 Odesláno 8. srpen 2008 vykonovo je tusim 1,9 TD rovnako ako 2,0 Hdi.. cize 66 kW ...a urcite ta TD bude lacnejsia. a motor nebude nachylny a citlivy na niektore veci ako TD.... Citovat
marcelmartinek Odesláno 8. srpen 2008 Autor Odesláno 8. srpen 2008 mě 66KW - 90 PS stačí, dřív jsem to měl a nebyl s tím žádný problém, až na to že se to trochu hřálo, ale to jsem koukal do fora a je supr vědět jak to udělat aby to bylo v pořádku takže asi skočín do toho TD spíše na 100%. V neděli přijede kupec asi na Mercedesa, tak v pondělí pojedu do německa pro 306. Uvidíme jestli se ozve a přijede... Citovat
Driver Odesláno 8. srpen 2008 Odesláno 8. srpen 2008 No jestli prodáš medvěda kolem 120tis a chceš koupit 306 od 97 výše tak ti moc peněz na zažízení bytu nezbyde. Tu 306ku koupíš tak kolem 70tis a více + nějaký prvotní servis 10-15tis. Není lepší si nechat auto,který už znáš a má vychytaný mouchy a na zařízení bytu si vzít úvěr? Citovat
marcelmartinek Odesláno 8. srpen 2008 Autor Odesláno 8. srpen 2008 Driver: tu 306 koupím kolem 70 máš pravdu max 10 do ní vrazím rozvody oil atd... a pak bude jen sloužit... holce se líbí a tak mě zbyde 50 na byt a pak si v klidu našetřím a koupím znovu mb ale novější... chtěl bych W203 a né už W202 koupím ale už asi benzín a dám si to do plynu... Tuto pak nechám holce. Jinak úver??? nikdy... Nebudu živit nějaký sv..., stačí když vidím na výplatní pásce jak dávám necelých 10 000 na cikány... a pak je vidím v Lidlu... To by mi trefilo... a ještě pak dotovat banku nebo nějaký provident??? Berte si půjčky, já to radši vyřeším takhle, rok se nezblázním a pak si koupím novějšího MB... Peugeot pak bude jezdit i nadále v rodině... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.