Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Původně zaslal: Dave_k

Původně zaslal: Lubk0

No aj tak, jazdu musis mat nepohodlnu. Zimne pneu ty musia hucat, maju vecsi odpor, musis mat vecsiu spotrebu, kludne aj o pol litra.

A este k tomu ides na nejaku dlhsiu cestu, hod tam letne a nespekuluj nad dojizdenim zimaku.

O zimních pneu v létě se toho tady už napsalo dost. Pokud je dojíždíš (4mm a míň) tak mají skoro stejný vlastnosti jako letňáky a pokud nejezdíš jako prase tak i spotřeba je stejná. To už podle mne se víc na spotřebě a hluku podepíšou nosiče nebo příčníky který je řidič línej sundat.

P.S. Minulej týden jsem byl na otočku ve Vídni. Všichni tam svítěj (i když to není povinný) a míjel jsem minimálně 2 kontroly a ani si mne nevšimli i když mám v parkovačkách zelený ledky. Toť moje zkušenosti.

[upravil dne 1/8/08 Dave_k]

Tak neviem, mozno som nejak zvlastny, ale ked som na punte dojazdieval zimne pneu ktore mali nieco medzi 3,5 - 4 mm, tak to hucalo viacej, a aj spotreba bola vyssia o nieco. Po vymene za letne Dunlop SP10 ktore mali 8 mm dezen se auto znatelne stisilo, a spotreba sla trochu dolu.

A to jazdim stale rovnako...

A tym ze zmensis dezen na zimnej pneumatike, aj na nulu, nikdy sa nevyrovnas vlastnostiam letnej... Predsa len je to s trocha ineho materialu... .

A cele to bolo mierene skorej na to, ze zimaky by som dochadzal skorej na jar alebo na jesen, ale v lete v najvecsich horucavach kedy sa s autom najviac cestuje, by som ich nedojizdel...

Ale to uz je kazdeho osobna vec...

Odesláno

Lubk0: Psal jsem \"skoro\" stejný vlastnosti a taky záleží na výrobci pneu. Aluška jezdila na zimácích (Michelin) minimálně rok a půl nonstop a po přezutí na letní spotřeba beze změny. Já se nehádám jen píšu jako Ty ze zkušenosti. Jinak přezouvání slabejch zimáků před zimou a po zimě jen kvůli dojetí vyjde docela draho pokud nemáš 3 sady disků a jen přehazuješ.

A jak píšeš je to každého věc.

Odesláno

No znacka tych mojich byvalich zimakov bola BARUM ... Takze moze to byt aj tym, predsalen sa prezuvalo na Dunlop.

A s poplatkami za pneuservis som akosi nepocital :mad: :mad: :mad: ospravedlnujem sa, ja ho mam zdarma ... :)

• O 4 týdny později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...