ozzy56 Odesláno 3. srpen 2008 Odesláno 3. srpen 2008 Jezdím do A často.Pokud se chováš na cestě jako ČLOVĚK--nikdo si tě nevšimne. Citovat
Fusion Odesláno 3. srpen 2008 Odesláno 3. srpen 2008 Denní svícení zrušili protože straně zelených to přpadalo ekologičtější nesvítit. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 4. srpen 2008 Odesláno 4. srpen 2008 Původně zaslal: Dave_k Původně zaslal: Lubk0 No aj tak, jazdu musis mat nepohodlnu. Zimne pneu ty musia hucat, maju vecsi odpor, musis mat vecsiu spotrebu, kludne aj o pol litra. A este k tomu ides na nejaku dlhsiu cestu, hod tam letne a nespekuluj nad dojizdenim zimaku. O zimních pneu v létě se toho tady už napsalo dost. Pokud je dojíždíš (4mm a míň) tak mají skoro stejný vlastnosti jako letňáky a pokud nejezdíš jako prase tak i spotřeba je stejná. To už podle mne se víc na spotřebě a hluku podepíšou nosiče nebo příčníky který je řidič línej sundat. P.S. Minulej týden jsem byl na otočku ve Vídni. Všichni tam svítěj (i když to není povinný) a míjel jsem minimálně 2 kontroly a ani si mne nevšimli i když mám v parkovačkách zelený ledky. Toť moje zkušenosti. [upravil dne 1/8/08 Dave_k] Tak neviem, mozno som nejak zvlastny, ale ked som na punte dojazdieval zimne pneu ktore mali nieco medzi 3,5 - 4 mm, tak to hucalo viacej, a aj spotreba bola vyssia o nieco. Po vymene za letne Dunlop SP10 ktore mali 8 mm dezen se auto znatelne stisilo, a spotreba sla trochu dolu. A to jazdim stale rovnako... A tym ze zmensis dezen na zimnej pneumatike, aj na nulu, nikdy sa nevyrovnas vlastnostiam letnej... Predsa len je to s trocha ineho materialu... . A cele to bolo mierene skorej na to, ze zimaky by som dochadzal skorej na jar alebo na jesen, ale v lete v najvecsich horucavach kedy sa s autom najviac cestuje, by som ich nedojizdel... Ale to uz je kazdeho osobna vec... Citovat
Fusion Odesláno 4. srpen 2008 Odesláno 4. srpen 2008 Kdybych tě posadil do 605 když sem dojížděl zímní v létě tak se vsadím o boty že bys to nepoznal. Citovat
Dave_k Odesláno 4. srpen 2008 Odesláno 4. srpen 2008 Lubk0: Psal jsem \"skoro\" stejný vlastnosti a taky záleží na výrobci pneu. Aluška jezdila na zimácích (Michelin) minimálně rok a půl nonstop a po přezutí na letní spotřeba beze změny. Já se nehádám jen píšu jako Ty ze zkušenosti. Jinak přezouvání slabejch zimáků před zimou a po zimě jen kvůli dojetí vyjde docela draho pokud nemáš 3 sady disků a jen přehazuješ. A jak píšeš je to každého věc. Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 No znacka tych mojich byvalich zimakov bola BARUM ... Takze moze to byt aj tym, predsalen sa prezuvalo na Dunlop. A s poplatkami za pneuservis som akosi nepocital :mad: ospravedlnujem sa, ja ho mam zdarma ... Citovat
Francouz_407 Odesláno 31. srpen 2008 Autor Odesláno 31. srpen 2008 Ještě se zeptám, jestli v německu je nějaká zvláštní povinná výbava než u nás. Dle tohoto článku nemusí být ani vesta http://news.auto.cz/bezpecnost/reflexni-vesta-v-aute-vsude-povinna.html Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.