Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojda,

Na zadních kotoučích jsem zjistil jasně viditelné rýhování podobně jako na gramodesce, s drážkami širokými 1-2mm a hloubkou řádově 0,2mm. Nic hrozného, ale nevypadalo to moc hezky. Před zimou to tam nebylo. V zimě jsem najel kolem 2000km, na plecháčích, tak to nešlo sledovat. Po zimě rýhy. Nezmizely až do léta. Teď (14 dnů) jsem nechal stočit kotouče a zbrousit destičky.

Zadní brzdy brzdí obecně méně, to je jasné. Já nejezdím stylem brzda-plyn a nebrzdím na krev. Je vhodné čas od času při jízdě zatáhnout ručku a nechat to trošku ošubrovat? Děláto to? A jak jsou na tom vaše zadní kotouče? Řešíte? Neřešíte? Jak na to koukají třeba na STK?

Odesláno

S ručkou nedělám nic.Rýhy jsou proto,že se tam dostanou kamínky (mezi desku a kotouč) a ty

to vydřou.

Na kotouči je stanovena minimal tloušťka,čím tenší,dá se říct, \'\'horší\'\' brzdí.

Na STK na rýhy nemohou říkat nic.Zajímá je jen souměrnost brzd pravé a levé

strany,aby vozidlo nestahovalo do smyku a do strany.:)

[upravil dne 31/7/08 ozzy1956]

Odesláno

jsem na tom stejně u BK i HB - neřeším, brzdí pěkně a jsem přesvědčenej že když to stočím a obrousím budu to mít do půl roku to samé a akorát si s tím zkrátím životnost kotoučů a destiček, na STK se na to nekoukají - pouze kontrolují účinnost nikoli vzled. Jinak jezdím klidně a s HB jezdí žena ještě klidněji

na tu ručku zapomeň:roll

Odesláno

no parada nie som sam tiez som si toho vsimol na jar mam tiez obidva zadne kotuce orihovane nerozumiem tomu... mam na nich po dve asi 2x2mm siroke a hlboke rihy a predne su hladke bez akejkolvek strbinky nieco v tom asi bude alebo nie???:o

Odesláno

Taky je mám. Podstatné je, aby kotouče \"neorezly\". Řešil jsem tohle dve sezóny po zimě a nakonec mi bylo řečeno, že málo brzdím. Bylo mi doporučeno občas při dojezdu zatáhnout na chvíli ručku, ale pořádně, jinak to skoro nebrzdí. Od té doby mám kotouče furt \"vyblejskaný\".

• O 2 týdny později...
Odesláno

pocujte bolo mi povedane ze to ryhovanie na zadnych kotucoch moze byt aj zevraj nejaka mierka pokial by sa mohli opotrebovat ?? ale na prednych to neni moze to byt pravda? ked to mame viacery??:myslim

Odesláno
Původně zaslal: robozv

pocujte bolo mi povedane ze to ryhovanie na zadnych kotucoch moze byt aj zevraj nejaka mierka pokial by sa mohli opotrebovat ?? ale na prednych to neni moze to byt pravda? ked to mame viacery??:myslim

To určite nie. Tá mierka vyzerá ináč, najmä keď si to rýhovanie nemal odnova.

Odesláno
Původně zaslal: AnotherOne

Původně zaslal: robozv

To určite nie. Tá mierka vyzerá ináč, najmä keď si to rýhovanie nemal odnova.

od nova poviem pravdu neviem lebo auto som kupoval rocne a vsimol som si to ked som teraz prezuval na jar na elektrony myslel som si ze to bol nejaky kamienok na dostickach ale nic tam nebolo. No nevadi aj mne sa to zdala blbost :papa

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...