Ticcino Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 Ahojda, Na zadních kotoučích jsem zjistil jasně viditelné rýhování podobně jako na gramodesce, s drážkami širokými 1-2mm a hloubkou řádově 0,2mm. Nic hrozného, ale nevypadalo to moc hezky. Před zimou to tam nebylo. V zimě jsem najel kolem 2000km, na plecháčích, tak to nešlo sledovat. Po zimě rýhy. Nezmizely až do léta. Teď (14 dnů) jsem nechal stočit kotouče a zbrousit destičky. Zadní brzdy brzdí obecně méně, to je jasné. Já nejezdím stylem brzda-plyn a nebrzdím na krev. Je vhodné čas od času při jízdě zatáhnout ručku a nechat to trošku ošubrovat? Děláto to? A jak jsou na tom vaše zadní kotouče? Řešíte? Neřešíte? Jak na to koukají třeba na STK? Citovat
ozzy56 Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 S ručkou nedělám nic.Rýhy jsou proto,že se tam dostanou kamínky (mezi desku a kotouč) a ty to vydřou. Na kotouči je stanovena minimal tloušťka,čím tenší,dá se říct, \'\'horší\'\' brzdí. Na STK na rýhy nemohou říkat nic.Zajímá je jen souměrnost brzd pravé a levé strany,aby vozidlo nestahovalo do smyku a do strany. [upravil dne 31/7/08 ozzy1956] Citovat
omegaalfa Odesláno 31. červenec 2008 Odesláno 31. červenec 2008 jsem na tom stejně u BK i HB - neřeším, brzdí pěkně a jsem přesvědčenej že když to stočím a obrousím budu to mít do půl roku to samé a akorát si s tím zkrátím životnost kotoučů a destiček, na STK se na to nekoukají - pouze kontrolují účinnost nikoli vzled. Jinak jezdím klidně a s HB jezdí žena ještě klidněji na tu ručku zapomeň Citovat
robozv Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 no parada nie som sam tiez som si toho vsimol na jar mam tiez obidva zadne kotuce orihovane nerozumiem tomu... mam na nich po dve asi 2x2mm siroke a hlboke rihy a predne su hladke bez akejkolvek strbinky nieco v tom asi bude alebo nie??? Citovat
Bohumil Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Taky je mám. Podstatné je, aby kotouče \"neorezly\". Řešil jsem tohle dve sezóny po zimě a nakonec mi bylo řečeno, že málo brzdím. Bylo mi doporučeno občas při dojezdu zatáhnout na chvíli ručku, ale pořádně, jinak to skoro nebrzdí. Od té doby mám kotouče furt \"vyblejskaný\". Citovat
robozv Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 pocujte bolo mi povedane ze to ryhovanie na zadnych kotucoch moze byt aj zevraj nejaka mierka pokial by sa mohli opotrebovat ?? ale na prednych to neni moze to byt pravda? ked to mame viacery?? Citovat
AnotherOne Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: robozv pocujte bolo mi povedane ze to ryhovanie na zadnych kotucoch moze byt aj zevraj nejaka mierka pokial by sa mohli opotrebovat ?? ale na prednych to neni moze to byt pravda? ked to mame viacery?? To určite nie. Tá mierka vyzerá ináč, najmä keď si to rýhovanie nemal odnova. Citovat
robozv Odesláno 11. srpen 2008 Odesláno 11. srpen 2008 Původně zaslal: AnotherOne Původně zaslal: robozv pocujte bolo mi povedane ze to ryhovanie na zadnych kotucoch moze byt aj zevraj nejaka mierka pokial by sa mohli opotrebovat ?? ale na prednych to neni moze to byt pravda? ked to mame viacery?? To určite nie. Tá mierka vyzerá ináč, najmä keď si to rýhovanie nemal odnova. od nova poviem pravdu neviem lebo auto som kupoval rocne a vsimol som si to ked som teraz prezuval na jar na elektrony myslel som si ze to bol nejaky kamienok na dostickach ale nic tam nebolo. No nevadi aj mne sa to zdala blbost Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.