zdenda405 Odesláno 29. červenec 2008 Odesláno 29. červenec 2008 mněl bych dotaz,,přehodil sem si motor 1,9 gri do 1,6koví kasle..a nějak sem zapomněl předat i zadní kotoučovou nápravu..tak bych se chtěl zeptat jestly by šlo vyhodit bubny a dát kotouče..popřípadě i nějakej návod jak na to..vimněňovat nápravu nebudu protože jí mam 5mněsíců po repasy.. jo a pka bych mněl dotaz č2 přemejšlel sem nad silnějšímy brzdami a napadla mně mi16 ale co jsem koukal tak má uplně stejný kotouče a asi i brzdiče ale to nevim jistě..pak mi řekl kamarád at se vás tu zeptam jestly nemá náhodou silnější posilovač či větší třmeny? budu moc v děčný za každou odpověď [upravil dne 30.7.2008 zdenda405] [upravil dne 30.7.2008 zdenda405] Citovat
Honza_jT Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Líp asi poradí zkušenější, ale pokud nemáš problém s těmi bubny, tak bych je tam nechal. U 405 jsou kotouče vzadu často spíš k zlosti: u zadních třmenů zarezá ruční brzda, zarezá i zátěžový regulátor na zadní nápravě ... Přijde mi to dost práce na to, že si tím pak přiděláš spíš další problémy. Citovat
Marcel505 Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 Pokud vím, tak se tu řešil podobný problém s 309... Použij hledání... A je pravda, jak píše Honza_jT že ty kotouče jsou sice pěkný, ale problémovější... Takže bych bubny fakt radši nechal. Citovat
zdenda405 Odesláno 2. srpen 2008 Autor Odesláno 2. srpen 2008 tak vám díky kluci za odpovědi.. a ještě jestly byste mi někdo vysvětlil rozdíl mezi předníma brzdama na MI16ce o proti mojí GRi Citovat
Pája Rybišár Odesláno 2. srpen 2008 Odesláno 2. srpen 2008 Ono to je tak,že zaleži na brzdovým systemu co mas na vozidle:mrk..1,9benziny maji vseci brzdovy system Girling ve předu s odvetravanymi kotouči a v zadu s plnými...v 1,6 tech provedení bylo více ale nejspiš tam budeš mít brzdy typu Bendix s plnými kotouči a vzadu bubny....Osobně bych se do toho vubec nepouštěl,pač straviš nad tim akorat zbytečne čas a jak psali kluci je to spiš na škodu než na užitek! Kdyby se ti nahodou to chtělo předělat tak počítej ve předu jiny třmeny,jine držáky třmenů a jine brzdove kotouče,vzadu pak držkaky na třmeny,třmeny:),kotouče,zatěžovy regulator-lepší mít než jezdit drifty:D:Djiné brzdové potrubi na zadní napravě-hadice a nakonec jiné lanovody ruční brzdy......Brzdový válec a podtlak.posilovač je u non ABS stejny.....good luck;) [upravil dne 2/8/2008 Pája Rybišár] Citovat
zdenda405 Odesláno 2. srpen 2008 Autor Odesláno 2. srpen 2008 no vepředu na třmenech mam Girling a pokud si to dobře pamatuju tak sme předndavaly ztlumiče i z nábojema kol....takže by to mnělo být komplet z 1,9 Citovat
Tosko Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 zdravim..ja mam 1,9d mam ho prerobeny z 1,9 bnzin a nemal som tam kotuce pri meneny zadnej napravy som ich tam dal a poviem vam ze bez abs je to sakra rozdiel nemenil by som naspat na bubny ani zadarmo.Je stim sice trosku roboty ale stoji to za to.Jediny problem co ted mám je zadreta rucna bzda na pravom, strmeni a to idem teraz riesit je to pomerne jednoduche .Skor by som este dodal ze rozoberat kotucove brzdy a starat sa o ne je menej narocnejsie ako bubny takze moj nazor je chod do toho je to fakt super a brzdenie je omnoho ucinejsie. Citovat
Martin.405 Odesláno 5. srpen 2008 Odesláno 5. srpen 2008 Původně zaslal: Tosko zdravim..ja mam 1,9d mam ho prerobeny z 1,9 bnzin a nemal som tam kotuce pri meneny zadnej napravy som ich tam dal a poviem vam ze bez abs je to sakra rozdiel nemenil by som naspat na bubny ani zadarmo.Je stim sice trosku roboty ale stoji to za to.Jediny problem co ted mám je zadreta rucna bzda na pravom, strmeni a to idem teraz riesit je to pomerne jednoduche .Skor by som este dodal ze rozoberat kotucove brzdy a starat sa o ne je menej narocnejsie ako bubny takze moj nazor je chod do toho je to fakt super a brzdenie je omnoho ucinejsie. se sériovejma gumama je to právě ta pneumatika co ti na 405tce limituje brzdnej účinek, pokud máš brzdy v pořádku.. mám nový kotouče + desky, v zadu nový prasata a obložení, mrtvej krok pedálu nulovej a abych šel do smyku tak moc sílu v noze nepotřebuju... krom toho většinu auta brzdí předek, zadek se ti odlehčuje takže toho moc neubrzdí... nebo si myslíš že když budeš mít v zadu kotouče tak zastavíš rychleji než s bubnama? Citovat
Sektor Odesláno 6. srpen 2008 Odesláno 6. srpen 2008 Jestli se najde někdo, kdo mi za slušné peníze přehodí komplet nápravu s kotoučema na moje auto, tak budu moc rád ) Kdyžtak ICQ 221170845 a Moravskoslezský kraj ... třeba dejte i typy Citovat
Tosko Odesláno 8. srpen 2008 Odesláno 8. srpen 2008 nemyslym že ti sastavy rychlejšie ale účinosť brzd je podľa mna vačšsia na kotučových v zadu ako na bubnových. Citovat
Martin.405 Odesláno 13. srpen 2008 Odesláno 13. srpen 2008 takže jediný co získáš je že budeš trochu míň šlapat na pedál.. stojí to za tu práci a peníze? Citovat
zdenda405 Odesláno 21. srpen 2008 Autor Odesláno 21. srpen 2008 no nestojí každym dnem bych mněl dostat vejplatu..tak si koupim desky od feroda nějaký DS2500 ty by mohly fungovat a přemejšlim nad kotoučema ATE Power disk máte snima někdo skušenosti? Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.