sana Odesláno 20. červenec 2008 Odesláno 20. červenec 2008 mam problem.po dvoch tyzdnoch,co mi auto stalo,som dnes sadol do auta a prisiel na to,ze mi nefunguje vetrak kurenia alias topeni :grr :grr .este som sice nepozeral poistky,ale podla vas,co by to mohlo byt? motorecek nemal preco zhoriet a popripade,ako sa dostanem do krytu k ovladaniu ? som to pozeral pred tim kvoli osvetleniu a je to celkom hlavolam :bojim Citovat
pastorek Odesláno 20. červenec 2008 Odesláno 20. červenec 2008 Skôr než to budeš rozoberať skontroluj poistky a ovládanie. Pri spolujazdcových nohách je motorček vetráka. Skontroluj či tam ide prúd. Malo by tam byť stále +. na telese kúrenia je umiestnený predradený odpor, tak zisti či tam pri otáčaní ovládačom prepína vstupy a výstup. Je to celé ovládané - pólom. Citovat
sana Odesláno 21. červenec 2008 Autor Odesláno 21. červenec 2008 je to na pikacu nejde tam rud motorcek je o.k Citovat
pastorek Odesláno 21. červenec 2008 Odesláno 21. červenec 2008 Původně zaslal: sana je to na pikacu nejde tam rud motorcek je o.k Napájanie ide od poistiek a blízko motorčeka sú konektory ktoré môžu byť prehriate a skorodované. Skús tam. Citovat
Jindras Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Jak jsem psal už ve foru 306,mě nejde taky od té doby co jsem to koupil a nevim absolutně co s tím,shánim radu kde se dá.Nefunguje mi osvětlení tlačítek či zapnu kteroukoliv rychlost a nic,měřil jsem proud ke konektoru k těm ovládacím tlačítkum,taky žádný,někdo se už koukal pod koberec krycí nad nohami spolujezdce,že byl odělaný,ale nic tam není dělaného,možná to dělá pojistkovka nevim,ale když nejde ani osvětlení tlačítek tak nevim!!! Citovat
Bartik333 Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Původně zaslal: pastorek Původně zaslal: sana je to na pikacu nejde tam rud motorcek je o.k Napájanie ide od poistiek a blízko motorčeka sú konektory ktoré môžu byť prehriate a skorodované. Skús tam. Ted me tak napda zkus vycistit konektory. Mel jsem to u spateckoveho svetla a u klaksonu. Stacilo jenom rozdelat konektory a ocistit smirkem a ted je vse O.K. Citovat
Jindras Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Vyčistit myslíš který,jestli rozumím u motorku,jinak nechápu proč mi nejde osvětlení tlačítek modulu na přístrojovce.... Citovat
pastorek Odesláno 28. červenec 2008 Odesláno 28. červenec 2008 Keď nejde osvetlenie môžu byť vadné žiarovky. Ak zároveň nejde ani kúrenie tak skontroluj či do ovládacieho panelu kúrenia ide kostra. Treba rozobrať celý stredový panel. Citovat
Jindras Odesláno 29. červenec 2008 Odesláno 29. červenec 2008 Díky,zkusím-rozebrat není problém,na kostru by to vypadalo!!! Citovat
trsek Odesláno 29. červenec 2008 Odesláno 29. červenec 2008 Stalo se mi kdysi něco podobného (měl jsem dvě 309 ). A byl jsem z toho pěkně v p...... Když jsem to měl celé venku (větrák a pro jistotu i ten \"obal\") , byla tam taková \"destička\" s nějakýma el. součástkama a \"knoflík\" se třemi fousy. Jeden měl okolo fousku (v místě letování) černý kroužek (myslím ,že tomu říkají studeňák) propájel jsem ho a to byl potom hukot!! Ale můžou to být i uhlíky a spostu dalších vějí- jsou to už stará auta a odchází na nich kde co. Držím ti palce bez větráku bych umřel jsem kuřák a proto běží pořád. Citovat
Jindras Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 Žárovky jsou vyměněné-svítí to,měřil jsem proud na pojistkovce,ale nevím jestli to byla správná pojistka-bral jsem to podle man. od roku 1998,žádný tam neprocházel,ještě to má někde relé ventilátoru atd-tak uvidím k čemu se dopracuju časem... Citovat
Jindras Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 Jo v poho-propájet myslíš asi pojiskovku-tištáky-dělal jsem to na jiných autech a O.K-tam šlo o světla vesměs,ten tranzistor,pokud to bude,tak budu rád,nikdy s žádným autem jsem tohle neřešil-tranzistor vůbec,někde to musím tady dohledat-abych věděl jak se k tomu dostat... Citovat
vix Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 Tohle už tu bylo milionkrát. V 85% je vadný ten tranzistor. trsek: jsi asi nejblíž - ono se to dá totiž propájet (neuraž se, myslím to zcela v dobrém, ale tomuhle se říká \"čím hloupější sedlák, tím větší brambory\") Ale třeba je blíž Pastorek. P.S.: stačí hledat Citovat
vix Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 Jindras - je to v tom příspěvku na který jsem dával odkaz. Ta deska je dole, u pedálů, v tělese topení. Pojistkovkou se nenech zmást !!! Ten tranzistor proměř, kdyžtak vyměň... stojí pár desetikorun. Tedy, jestli na 306 bude stejný systém topení jako na 205/309. [upravil dne 30/7/08 vix] Citovat
trsek Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 Nevím řeší se tu větrák z 309 nebo 306. Na 306 mi to udělalo taky. Tam jsem , ale nenašel kýžený kus hliníkové destičky a musel jsem do chytré knihy. 306 má \"cosi\" u sání větráku- nějakou krabičku s drátkama a tam se mi stále jeden upaloval (nebyl to drátek ,ale nějaký odpor) když jsem měnil třetí tak jsem tam naletoval 2,5 měd´a byl pokoj dokud se to opět nezastavilo. To jsem ale musel vyměnit celý větrák,protože byly v háji uhlíky a rotor v místě styku s uhlíky měl průměr asi 10 mm. Citovat
Jindras Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 To jsou předřadné odpory ventilátoru,někde ve forech to nedávno řešili,jestli je stejné topení 205/306 nevím-hlavně tu závadu zjistit... Citovat
pastorek Odesláno 30. červenec 2008 Odesláno 30. červenec 2008 Původně zaslal: Jindras To jsou předřadné odpory ventilátoru,někde ve forech to nedávno řešili,jestli je stejné topení 205/306 nevím-hlavně tu závadu zjistit... Nemal by to byť veľký problém. Od poistkovej skrinky ide kábel priamo na motorček. Pri zapnutom kľúčiku. Druhá vetva je - . Z kostry jeden kábel priamo na prepínač ventilátora, odťiaľ 4 káble na predradené odpory a z nich jeden na motorček. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.