smashing Odesláno 29. květen 2010 Odesláno 29. květen 2010 tak pozor na to zalezi co kupis a ako to spravis ... je jasne ze ked kupis sisku a hodis ju hoc kde do auta len aby tam bola je to bez ucinku ale ked sa stym trosku pohras a spravis dobry zvod na nasavanie vzduchu ako to tuna bolo pisane tak tie papierakymozes zahodit. A druha vec je co dam za pravdu neoplati sa to davat na male obsahy s malym vykonom leb j eto v tom pripade asi zbytocnost ... Citovat
Linkisek Odesláno 29. květen 2010 Odesláno 29. květen 2010 Otevřené sportovní vzduchové filtry mohu vřele doporučit ... http://www.youtube.com/watch?v=yNDFkK8zp0c&feature=related Citovat
rootsky Odesláno 29. květen 2010 Odesláno 29. květen 2010 Původně zaslal: smashing tak pozor na to zalezi co kupis a ako to spravis ... je jasne ze ked kupis sisku a hodis ju hoc kde do auta len aby tam bola je to bez ucinku ale ked sa stym trosku pohras a spravis dobry zvod na nasavanie vzduchu ako to tuna bolo pisane tak tie papierakymozes zahodit. A druha vec je co dam za pravdu neoplati sa to davat na male obsahy s malym vykonom leb j eto v tom pripade asi zbytocnost ... Redaktor tuningového časopisu by zatleskal:aut Citovat
kopr Odesláno 29. květen 2010 Odesláno 29. květen 2010 schrnul bych zkušenost asi po mesici co mam sportovni filtr i s odstinenim fotky o par stran zpet motor mam 1,4 55 kw ve 306ce spotřeba stejna pri klidny jizde o malinko menší. Pri jizde mimo vesnice po zastaveni trubka sani studena pri stani nebo poskakovani po meste nebo pomali jizde se trosku ohriva od motoru ale nic hroznyho po kilaku dvou mimo vesnici opet studeny mozna by chtela odstinit nak i trubka uvidim časem Dojmy z jizdy : 1 lepe se rozjizdi pri rozjezdu necuka (pri stejnym seslapnutim plynoveho pedalu se rozjede lip) jinak pak do 3 tisic bych rekl asi jako serie a nad 3 to mylim jde lip za plynem tod ma skušenost. Jinak myslim ze je jedno jestli je kuzel nebo original filtr na zivotnost motoru. origynal filtry co nekdo koupi za par korun a mysli ze ma vyhrano asi nebude to spravny orechovy jinak hned jsem koupil cistii sadu a filtr napustil olejem. cistit budu asi tak po 15 000 tod postřehy za mesic používání Citovat
winco Odesláno 29. květen 2010 Odesláno 29. květen 2010 kopr....silno dakujem za info......konečne niekto kto sem napísal niečo zmysluplne.....a chcel by som sa spýtať že či máš K&N filter alebo neaky noname uni filter??? a včom je rozdiel okrem ceny a značky v noname filtre alebo v green či K&N alebo neakom inom značkovom? Citovat
kopr Odesláno 29. květen 2010 Odesláno 29. květen 2010 nechtel jsem to psat hned jak jsme to udal nevedel jsme spotrebu atd jinak je to normalni filtr vod jomu ale z kn je to tezky srovnavat urcite maj vic zkusenoosti a mozna i lepsi filtry ale zase jsme slysel ze ty filtry jsou stejny ale nechci hanit kn jsou supr ale hold cenove jinde (mozna casem dam taky kn) ale libil se mi nazor co jsme nekde zaslech ze kn bez napusteni a udrzby je horsi nez jom o kterej se staras tak asi tak muj nazor Citovat
Stefius Odesláno 6. červen 2010 Odesláno 6. červen 2010 ahoj, chtěl jsem se zeptat jaký kdo má zkušenosti K&N filtry. Rozhoduju se jestli koupit jen vložku do airboxu nebo celý kit. http://www.tuningshop.cz/sportovni-vzduchove-filtry/typhoon-intake-kit-ca-k-n-peugeot-206-rc-2-0l-l4-f-i-2005-vsechny/ V autohitu by o tom článek a zrovna dvakrát to tam nevychvalovali. Prý to omezí životnost vzduch. váhy, protože nikdy už netrefíte správný poměr impregnace filtru jako když ho tam dáte nový od výrobce ( málo impegnace= riziko vstupu nečistot do mororu, hodne impregnace= zadušení filtru ). A když už teda sport. filtr tak prý raději ten do orig. boxu. ( ale ten mi připadne, že nebude mít zas takový efekt jako komplet kit ). Nemáte s tím někdo zkušenosti ? Take jsem se chtěl zeptat jestli už někdo měnil angel eyes ? Popraskali mi ty kroužky a nevim jestli se to dá vyměnit, nebo jestli budu muset kupovat celou lampu. Předem díky moc za rady a hezkej den Citovat
Mirrae24 Odesláno 8. červen 2010 Odesláno 8. červen 2010 U mé ojeté 307 1.6 16V mám tedy asi něco špatně. V boxu, kde mám vložku není navedené žádné potrubí, v podstatě je ze spodu jen díra a nasává to vzduch tedy z prostoru motoru hned za chladičem. Kdybych na to napojil nějaké potrubí k nasávání v nárazníku pomůže to autu? Citovat
winco Odesláno 8. červen 2010 Odesláno 8. červen 2010 ked tam enahš papierak tak si myslim že ti zrovna moc dlho nevydrži podla mňa by ho mohlo pretrhnuť ale to asi iba kecam....ale všeobecene by to malo pomôcť motoru a duplom ked tam daš KN vlošku alebo neaku inu sportovni vložku Citovat
Stefius Odesláno 8. červen 2010 Odesláno 8. červen 2010 Původně zaslal: Mirrae24 U mé ojeté 307 1.6 16V mám tedy asi něco špatně. V boxu, kde mám vložku není navedené žádné potrubí, v podstatě je ze spodu jen díra a nasává to vzduch tedy z prostoru motoru hned za chladičem. Kdybych na to napojil nějaké potrubí k nasávání v nárazníku pomůže to autu? no tak to je špatný to ti tam pravděpodobně část chybí a bere si to místo studenýho vzduchu teplej. Zkus se podívat co je to za ďuznu, jestli to tam nějakej prasák neudělal podomácku nebo jestli se to tváří jako originál pak by k tomu měla jít sehnat nějaká orig. koncová část aby to mohla brát studenej vzduch. Takhle díky tomu teplu od motoru přicházíš o výkon. Zkus se na netu podívat jak vypadá originál sání vzuchu pro třistasedmáka a uvidíš jestli je tam něco blbě. Citovat
Tunny Odesláno 9. červen 2010 Odesláno 9. červen 2010 Sportovni sani: - vyhodou je ze vzduch jde naprimo tzn motor si bere o par cm3 vic vzduchu = zlepseni vykonu cca 1-2kW max a to u motoru co maj zaklad kolem 130 kW - nevyhodou je ze vzduchovej primej filtr se musi porad cistit a starat se o nej, musi se na nej strikat ochranna vrstva co nesmi bejt moc silna ani moc slaba - filtr by mel nasavat pokud mozno vzduch o teplote + - 20stupnu to ze si nekdo fikne potrubi a napari tam naprimo kit kterej mu zene vzduch o teplote 80stupnu z motoru tim akorat dojebe motor pokud chce nekdo sportovni filtr doporucuju ( a nejen ja) vymenit pouze v originalnim sani vlozku za sportovni = efekt naprosto stejnej (zvuk) + odpadne moznost vykurveni vzduchovy pumy + hromadeni vzduchu ve slepacich vedeni ----------- podtrzeno secteno pokud ste lempl co se v tom absolutne nevyzna KUPTE SI JENOM SPORTOVNI VLOZKU FILTRU DO ORIGINALNI HO BOXU - NA 100% U AUTA STARYHO 5 LET NEZVEDNETE VYKON A JEDINY CEHO DOCILITE JE DRIVEJSI ODPALENI MOTORU DO VECNYCH LOVIST a jeste dodam ze opravdu kvalitni filtr i s trubkama aby to aspon zaneco stalo zacina kolem 4-5 000 kc a posledni vec je pokud muzete si vybrat volte filtry K&N - coz je naprosta spicka ve filtrech (osobni zkusenosti a nejen moje) [upravil dne 9.6.2010 Tunny] Citovat
Mirrae24 Odesláno 9. červen 2010 Odesláno 9. červen 2010 No a nemáte někdo foto 307 1.6 16V motoru, kde by bylo trochu vidět napojení filtru??? Citovat
Stefius Odesláno 10. červen 2010 Odesláno 10. červen 2010 Původně zaslal: Tunny Sportovni sani: - vyhodou je ze vzduch jde naprimo tzn motor si bere o par cm3 vic vzduchu = zlepseni vykonu cca 1-2kW max a to u motoru co maj zaklad kolem 130 kW - nevyhodou je ze vzduchovej primej filtr se musi porad cistit a starat se o nej, musi se na nej strikat ochranna vrstva co nesmi bejt moc silna ani moc slaba - filtr by mel nasavat pokud mozno vzduch o teplote + - 20stupnu to ze si nekdo fikne potrubi a napari tam naprimo kit kterej mu zene vzduch o teplote 80stupnu z motoru tim akorat dojebe motor pokud chce nekdo sportovni filtr doporucuju ( a nejen ja) vymenit pouze v originalnim sani vlozku za sportovni = efekt naprosto stejnej (zvuk) + odpadne moznost vykurveni vzduchovy pumy + hromadeni vzduchu ve slepacich vedeni ----------- podtrzeno secteno pokud ste lempl co se v tom absolutne nevyzna KUPTE SI JENOM SPORTOVNI VLOZKU FILTRU DO ORIGINALNI HO BOXU - NA 100% U AUTA STARYHO 5 LET NEZVEDNETE VYKON A JEDINY CEHO DOCILITE JE DRIVEJSI ODPALENI MOTORU DO VECNYCH LOVIST a jeste dodam ze opravdu kvalitni filtr i s trubkama aby to aspon zaneco stalo zacina kolem 4-5 000 kc a posledni vec je pokud muzete si vybrat volte filtry K&N - coz je naprosta spicka ve filtrech (osobni zkusenosti a nejen moje) [upravil dne 9.6.2010 Tunny] s tou vložkou do orig. boxu jsem tě moc nepochopil, to jako že ta vložka nemá cenu a akorát oddělá motor ? Jinak ta se taky musí impregnovat jako konickej fitl ne ? Takže pokud je někdo lempl tak ať radějí jezdí na papírák Ty tam máš komplet kit ? Já o něm přemýslím ( od K&N ) , ale bojím se toho jak je ten filt vyvedenej hodně u země. Hlavně teda v zimě když fakt nasněží tak nevím nevim, aby se to neutrhlo. Jezdnídím hodně po okrskách a někteří autobusáci neznaj bratra takže tě klidně nacpou skoro až za krajnici. Citovat
Fakir Odesláno 11. červen 2010 Odesláno 11. červen 2010 Původně zaslal: Stefius s tou vložkou do orig. boxu jsem tě moc nepochopil, to jako že ta vložka nemá cenu a akorát oddělá motor ? Ne, vložka je OK, blbě udělanej konus není. Původně zaslal: Stefius Jinak ta se taky musí impregnovat jako konickej fitl ne ? Ano, musí. Ale nic na tom není. Původně zaslal: Stefius Takže pokud je někdo lempl tak ať radějí jezdí na papírák Ne, pokud je někdo lempl, tak se nemá co šťourat v motoru a má bejt rád, že mu to jezdí. Původně zaslal: StefiusTy tam máš komplet kit ? Já o něm přemýslím ( od K&N ) , ale bojím se toho jak je ten filt vyvedenej hodně u země. Hlavně teda v zimě když fakt nasněží tak nevím nevim, aby se to neutrhlo. Jezdnídím hodně po okrskách a někteří autobusáci neznaj bratra takže tě klidně nacpou skoro až za krajnici. Teď mluvím za sebe, nicméně kit od K&N nekupuj, je neskutečně předraženej. Pokud chceš sportovní filtr, musíš pro něj najít správné místo, tj. někde, kde nebude sát horkej vzduch z motoru a nebude na něj cákat voda. To může obnášet i výrobu ochranné přepážky (i více přepážek) na míru. Pak kup nerezové trubky odpovídajícího průměru, pár silikonových kolen a spojek a doveď to ke klapce. Je možné, že trubky budou potřebovat ještě tepelně izolovat. Od K&N si pak kup samotný kvalitní filtr a když to všechno uděláš dobře, budeš mít dobře fungující sání za čtvrtinu ceny kitu od K&N, kterej sám o sobě zdaleka nebude fungovat tak dobře. Teď koukám, že máš RCčko... pokud ho nechceš nijak extra ladit (což nechceš, páč RCčko se ladí blbě ) po stránce motoru, tak bych na tvém místě bral kvalitní vložku do airboxu. [upravil dne 11/6/10 Fakir] Citovat
Stefius Odesláno 11. červen 2010 Odesláno 11. červen 2010 Ok dík moc za vyčerpávající odpověď tak teda jdu do K&N do orig boxu. A za ušetřený prachy co bych narval do kitu ( ty blázni za něj chtěj osmičku ) vyrazím na dovču a nebo něco přihodím a nechám si udělat komplet svody Jinak s tím motorem už asi moc nehnu co když je to obyč atmoška nebo máš nějakou radu jak tam nacpat o pár koníku navíc ? Citovat
Fakir Odesláno 11. červen 2010 Odesláno 11. červen 2010 Ale tak dá se všechno. Nicméně ten dvoulitr je už z výroby celkem dost výkonově vyhnanej, takže ti zbývá dát tak maximálně přímé sání (čtyřklapka), což moc nemá smysl, pokud nestavíš auto na rallye, nebo přeplňování turbem či kompresorem. To už smysl celkem má, protože nárůst výkonu je výrazný, ale je to zase vyvážené cenou - pod 150 tisíc Kč se za kvalitně oturbené RCčko nedostaneš (kvalitní komponenty, profesionální montáž a naladění). Otázka je, zda-li má smysl u RCčka zvyšovat výkon, protože to auto ho má podle mě dostatek na to, aby se s ním člověk dokázal na klikatých technických silničkách bez problémů zabavit. Zaměřil bych se na udržování motoru v perfektním technickém stavu (viděl jsem pár RCček, se kterýma se pár let normálně jezdilo a na brzdě jim naměřili mezi 150 - 160 koňmi) a pak na ovladatelnost. Čili upgrade podvozku (nemusí být výškově ani tuhostně stavitelnej, to je pro frikulíny s kšiltovkama, jinak je k ničemu) za nějakou osvědčenou kombinaci pružin a tlumičů a upgrade brzd. RCčkové brzdy nejsou špatné, ale pokud to trochu honíš, tak jsou výborné k mojí šestnáctistovce (tam jsou téměř neutahatelný), ale pro rozdivočelý RCčko mi přijdou málo. Viděl bych tam jako optimum 300 mm kotouče a čtyřpístky. Převodovku bych určitě vylepšil o samosvor od Quaife (koukal bys, co to udělá za rozdíl ). Pak z toho máš celkem zajímavé sportovní náčiní a dokud nezačneš lézt na okruh (což při dostupnosti českých okruhů veřejnosti moc nehrozí), tak bude výkon motoru to poslední, co by tě nějak omezovalo. [upravil dne 11/6/10 Fakir] Citovat
Tunny Odesláno 14. červen 2010 Odesláno 14. červen 2010 proste kdyz uz nekdo mermomoci potrebuje SPORTOVNI FILTR = at si vymeni vlozku do origo vedeni a je to Citovat
Stefius Odesláno 19. červen 2010 Odesláno 19. červen 2010 Dunlop sport nejlepší ale mám ten samej profil co ty a sakra to hučí Citovat
Bloodeye Odesláno 17. leden 2012 Odesláno 17. leden 2012 Co hovorite na toto riesenie u P206 2.0? Tieneny Green twister a hadica nasavania ide priamo do otvoru v narazniku, kde je tahokov Citovat
winco Odesláno 17. leden 2012 Odesláno 17. leden 2012 može byť budeš mať vzduch naporom len do nedavaj priamo v smere jazdy trošku zo šikma.....kôli tomu aby si pri daždi nenasaval vodu aj ked ten maly rozprašok neuškody, skôr pomôže ale može sa stať že nieto pred tebou prejde cez kaluž alebo niečo a nasaješ tým padom viacej vody a to už je zle napad je to celkom dobry, len vyriešiť ešte ako presne zabraniš nasatiu velkemu množstvu vody ja bych al par napadov len to takto vysvetlovať je ťažke Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.