švejk Odesláno 31. červenec 2008 Autor Odesláno 31. červenec 2008 Původně zaslal: Tosko ahoj švejk. Mal som takí isti problém na 405 keď som otvoril predne dvere nerozsvietilo sa mi svetlo a ani mi nezačal pípať ked som nechal svetla zapaté. Vedel som že je tam poistka a niečo by bolo treba vymeniť ale ja som si to zjednodušil odporúčam aj tebe.Potiahni si elektrinu zo zadních dverí cez 2 kabliky a pripoj ich na spinače predních dverí.Je to fušerina ale funguje to a hlavne nemusíš riešiť žiadne diody:roker vicemene tohleto mi rikal i bagr, ale me se zrovna takovej zasah delat nechce z nejakyho duvodu to je delany tak jak to je. Ale zacinam uvazovat o tom, ze to nakonec tak udelam Citovat
Tosko Odesláno 1. srpen 2008 Odesláno 1. srpen 2008 to je na tebe...ale nič tím nepokazíš z princípu to bude to isté. Citovat
Mišák406 Odesláno 17. květen 2012 Odesláno 17. květen 2012 ahoj, trošku obnovím tohle starší téma. Dotaz se týká, auta co mám v podpisu. Když jsme koupili naši Pegi, tak při otevření řidičových dveří stropní lapmička jen žhnula, potom už přestala svítit úplně. Ještě podotknu, že je na autě dodělávaný neorigo alarm. Jak psal švejk, tak je dost nepříjemný, když zapomenete na rozsvícený světla, kvůli tomu, že nejde pípák. Tak mi to nedalo, hledal jsem, našel toto téma, pak jsem v autě našel i zmíněnou non-return diod of coded anti-start, která byla v docela bídném stavu - viz. foto. Nepochopím jak to mohlo tolik zoxidovat. Růžový drát (3084) je od stropního světla, když ho ukostřím - světlo svítí. Bílý drát (3050) se rozděluje pak na vedení ke spínači ve dveřích (305) a 3050, který vede do svazku pod palubní deskou a končí u nohou spolujezdce v prvku 8221 s názvem Přenašeč kontrolního modulu. Mělo by to být elektronické blokování startu. I když ale didodu vydělám, auto pořád jde nastartovat a vše je OK. Tak se chci zeptat, jestli by mělo na něco vliv, kdybych tam jinou diodu nedával a drát, který vstupoval do diody bych spojil s tím co z něj vystupoval. Omlouvám se, za dlouhý dotaz, ale bylo to nutné, abych nastínil problém. Citovat
Ferry Odesláno 17. květen 2012 Odesláno 17. květen 2012 pekne, nejspis tam natekl roztaty slany snih z bot presnou funkci ty diody neznam, myslim, ze by to melo fungovat tak, ze kdyz otevres ridicovy dvere, motor se zablokuje, na ostatni dvere to fungovat nema. Je tam myslim univerzalni dioda typu 1N4001 nebo neco takoveho Citovat
Mišák406 Odesláno 17. květen 2012 Odesláno 17. květen 2012 na tom drátu (3050) jsem naměřil napětí 11,9 V, ale že by se něco změnilo, když jsem ho zkušebně ukostřil, tak to zase ne. Jinak řečeno, nepřijde mi, že by to mělo na něco vliv. A jak jsi říkal, že by se měl motor bloknout - v jakém případě to tak je? Na té mé diodě je 1N4007. [upravil dne 17/5/12 22:25 od Mišák406] Citovat
Ferry Odesláno 17. květen 2012 Odesláno 17. květen 2012 to jsem prave nepochopil, kdy se to ma bloknout jo tak 4007, ono se to lisi akorat maximalnim napetim, co ta dioda snese, bohate staci 4001, ta je na 50V, 4007 je na 1000 Citovat
Mišák406 Odesláno 17. květen 2012 Odesláno 17. květen 2012 o trošku větší rezerva myslíš, že kdybych ji tam nedával vůbec, tak se něco stane? kdyžtak se mi to bude blokovat odevšech dveří. v úterý si koupím novou a dám to do původního stavu [upravil dne 17/5/12 22:55 od Mišák406] Citovat
antik Odesláno 26. leden 2013 Odesláno 26. leden 2013 mě by zajímalo jeslti tu diodu někdo vyřadil a dráty prostě propojil, aby to bylo zapojený jako u ostatních dveří. Dle plánku mi nedává smysl, k čemu tam vlastně je. Citovat
Michal.x Odesláno 11. březen 2013 Odesláno 11. březen 2013 je tam pro to aby když zapomeneš světla tak to při otevření pískalo jen na řidičovy dveře Citovat
antik Odesláno 11. březen 2013 Odesláno 11. březen 2013 dle planku tam nema dioda vyznam..... nebo se pletu ? ja jsem koukal a nekdo mi natahl kablik od spinace rovnou do pipaku, na tu prostredni nohu. funguje to. [upravil dne 11/3/13 21:26 od antik] [upravil dne 11/3/13 22:12 od antik] Citovat
macho Odesláno 12. březen 2013 Odesláno 12. březen 2013 Mišák406: Kde přesně jsi tu diodu našel? Mám úplně stejný problém. Citovat
Guest servisman Odesláno 12. březen 2013 Odesláno 12. březen 2013 podle obr co dodává tak bude někde u řidiče jak je opěrka nohy je kabelový svazek Citovat
Mišák406 Odesláno 12. březen 2013 Odesláno 12. březen 2013 jj, je pod tím odkládacím plastem na nohu. Dioda je uložena v takovém plastovém pouzdře. Pouzdro je uloženo v molitanu a tohle všechno je myslím lepící páskou omotáno ke svazku co jde nahoru do palubky. Je to jen taková smyčka - neprochází to tudy, takže je to na první pohled patrné. Když odděláš ten plast na nohu tak potom musíš ještě odrhnout koberec od kastle a pod tím kobercem vede ten svazek a na tom svazku je to kousek nad podlahou. edit: jinak předtím než jsem tuhle diodu našel, tak jsem měl natažený drát od zadních dveří. [upravil dne 12/3/13 14:52 od Mišák406] Citovat
antik Odesláno 12. březen 2013 Odesláno 12. březen 2013 a nevsim jsi si jak dioda byla poskozena ? Napadlo me sebrat ze stary TV takovou tu obrdiodu co je u napajeni. zvladne hodne Amper a usmernuje uz 200V , takze tusim ze bude odolna, ale jen v pripade ze tam bude nutna. Zatim mi nikdo nevyvratil nazor ji tam vubec mit. Citovat
Mišák406 Odesláno 12. březen 2013 Odesláno 12. březen 2013 poškození bylo následující - viz moje foto na předchozí straně http://www.peugeot-club.com/forum/files.php?pid=1438297&aid=103326 nějak se tam dostala vlhkost, nasáklo to do toho molitanu a postupně oxidovalo, stropní světlo při otevřených dveřích postupně přestávalo svítit a bzučák přestával pípat. Když jsem to měl natažené ze zadních dveří, tak ta dioda byla vlastně vyřazená a šlo všechno. Jestli to opravdu nemělo souvislost ještě s klávesnicí, ale otázka je proč to mají i auta bez klávesnice, resp. já ji nemám. Jiná 406, ze které jsem si chtěl celé to pouzdro na diodu vytáhnout tak jsem zjistil, že tam to vypadá stejně, jak na tom obrázku. Další diodu jsem dal na proud 3 A, oproti té 1N4007 co tam byla. Dával jsem jí tam jen kvůli osvětlení prahu, které mám u řidiče, jinak bych jezdil i bez ní. [upravil dne 12/3/13 18:30 od Mišák406] Citovat
Guest servisman Odesláno 12. březen 2013 Odesláno 12. březen 2013 taky nemám klávesnici a co si pamatuji tak tu diodu jsem zatím taky nenašel na kabelech,či něco podobnýho,když jsem se v tom hrabal kdysy. Citovat
antik Odesláno 12. březen 2013 Odesláno 12. březen 2013 klavesnice ani motor s tim nema nic spolecneho. jen spojeni bzucaku a modul na rozsviceni a zhasinani stropniho osvetleni. nic vic. ta dioda je u P405, P205 a P309. osobne jsem je tam videl a osobne jsem je vyndaval z nich. a skutesne je to vsechno stejne jen na ten dverni spinac ridicovych dveri. jinak tady je videt smesna cena diody. gme.cz/univerzalni-a-rychle-diody-do-1-a/1n4007-p220-002/ [upravil dne 12/3/13 19:46 od antik] Citovat
mmartinkovic Odesláno 12. březen 2013 Odesláno 12. březen 2013 Mal som 605 a tiez lampa fungovala, no potom prestala. Svetla pipali, potom nie. Ale aj ked som otvoril dvere spolujazdca tak svetla pipali, svetlo nesvietilo. Nejako som to neriasil, ale chybalo mi to. No auto je uz davno prec. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.