Kathreen Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 Asi před 2 měsícema jsem si koupila ojetou 206 v automatu r.v. 1999. Měsíc a půl krásně jezdila a nejdnou mi teď pořád chcípá Poprvé se to stalo při bouřce, venku byl šílenej slejvák a auto stálo venku na parkovišti. Když jsem se rozjela tak asi po 200m chcíplo, ale hned jsem zas v pohodě nastartovala. No a od tý doby mi to pořád chcípá. Většinou teda chcípne a pak zase nastartuju ale jednou se mi stalo , že jsem musela volat odtahovku. Myslím že je tam něco navlhlýho-ale co? V servisu mi nic nezjistili, diagnostika v pořádku a převodovka prý šlape jako beránek. Fakt už nevím, cca 50km to jede v pohodě a pak to zas začne blbnout a v servisu si prostě nevěděj rady... Jo a auto má taky nepravidelný otáčky a když jsem jednou startovala káplo mi na levou nohu - je možný že tam teče na nějakou elektroniku? Nevíte někdo co s tím??? Fakt sem v koncích , jsem ženská co tomu prd rozumí a ten servisní technik asi taky... Citovat
alhanak Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 Podle mě to je krokáč. Nemám sice automat, ale po cca 2 měcících mě taky ojetina začala chcípat. Především když sem vyřadil na volnoběh nebo když při řazení tam padl na moment neutrál. Otáčky klesly pod 500 a tím pádem zhasne motor. Dělalo to hlavně za studena při prvních cca 5km jízdy. Po výměně krokáču za 1700,- nemám problém. Pravda je, že toto by ale průměrnej mechanik měl poznat....... Citovat
Kathreen Odesláno 15. červenec 2008 Autor Odesláno 15. červenec 2008 A ještě co je to krokáč? V servisu mi chtěj vyměnit startovací rampu... Fakt autum nerozumim... Citovat
MirasCC Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 Servisní technik je asi taky ženská Vítej na fóru Kathreen Pověz nám o tom autě trochu víc. Je to nafta, nebo benzín? Kolik to má údajně najeto? Kde tankuješ? Kde si s tím byla v servisu? Jeden čas sem s tím míval taky docela problémy, mě vcelku pomohla změna čerpací stanice. Po pár nádržích Shell V-Power se to zase srovnalo. Ten nápad s krokáčem není vůbec špatnej, ale možná by se nemusel nutně měnit, třeba postačí pro začátek vyčistit. Citovat
Kathreen Odesláno 15. červenec 2008 Autor Odesláno 15. červenec 2008 Je to stříbrná 206 1.4 benzín. Byla jsem z něj nadšená ale teď stím chcípákem jsou akorád starosti... Ne servisní technik je chlap, jezdím do autoservis domanský na P9- je to autorizovaný servis peugeot... Citovat
MirasCC Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 No, o autorizovaných servisech toho tu bylo napsáno už mnoho, zkušenosti jsou různé... Budeš to mít možná o kousek dál, ale co takhle zkusit zajet k Vašendovi - http://www.autovasenda.cz/? Věřím že se jim tam povede ti nadšení z vozu vrátit... Citovat
alhanak Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 Krokáč.... to je KROKOVACÍ MOTOREK. Je tuším zezadu na škrtící klapce. Citovat
PnR Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 pripadne co tam tankujes? peugeoty su dost haklive na kvalitu benzinu.. aspon moja 306, raz som tankoval na tesco pumpe a kapalo mi to pri dojazde k semaforom, startovat sa tomu nechcelo a tiez ked som jazdil a vypol motor tak uz nestartoval... az po chvilke Skus tankovat na shell alebo na takej lepsej pumpe mne pomohlo Citovat
pastorek Odesláno 15. červenec 2008 Odesláno 15. červenec 2008 Toto isté sa mi stalo pred rokom na p405. Po dlhom hľadaní som zistil že pri tej búrke nestíhala odtekať voda z priestoru pred oknom a zaplavila riadiacu jednotku. Po vysušení a prestriekaní kontoxom zase pekne funguje. Ak má 206 riadiacu jednotku tiež v tom priestore medzi motorom a čelným sklom tak by to mohlo byť ono. Citovat
Kathreen Odesláno 16. červenec 2008 Autor Odesláno 16. červenec 2008 To si právě myslím taky, že tam někudy zatéká. Ptz auto stálo celý dopoledne na sídlišti když venu pršelo a když jsem s nim vyrazila do servisu , tak pořád chcípalo a když se v něm pak projížděl servisní technik , tak jelo jak beránek. Myslím že se to za těch 15 km stačilo vysušit. Citovat
iok Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 Původně zaslal: Kathreen Asi před 2 měsícema jsem si koupila ojetou 206 v automatu r.v. 1999. Měsíc a půl krásně jezdila a nejdnou mi teď pořád chcípá Poprvé se to stalo při bouřce, venku byl šílenej slejvák a auto stálo venku na parkovišti. Když jsem se rozjela tak asi po 200m chcíplo, ale hned jsem zas v pohodě nastartovala. No a od tý doby mi to pořád chcípá. Většinou teda chcípne a pak zase nastartuju ale jednou se mi stalo , že jsem musela volat odtahovku. Myslím že je tam něco navlhlýho-ale co? V servisu mi nic nezjistili, diagnostika v pořádku a převodovka prý šlape jako beránek. Fakt už nevím, cca 50km to jede v pohodě a pak to zas začne blbnout a v servisu si prostě nevěděj rady... Jo a auto má taky nepravidelný otáčky a když jsem jednou startovala káplo mi na levou nohu - je možný že tam teče na nějakou elektroniku? Nevíte někdo co s tím??? Fakt sem v koncích , jsem ženská co tomu prd rozumí a ten servisní technik asi taky... Ahoj, jen me tak napada...nemuze byt voda v nadrzi po tom slejvaku? Ja takhle jednou \"natankoval\" a chovalo se to podobne - cukani/chcipani. Nalil jsem do nadrze trochu CISTEHO (k dostani treba v lekarne) lihu a bylo po problemu. Netvrdim, ze je to ono...ale za pokus to stoji...naklady minimalni Citovat
Pe.Tr Odesláno 16. červenec 2008 Odesláno 16. červenec 2008 odvez to k Domanskymu do zdib je tam opravdu dobrý elektro-diagnostik , navic člen klubu a je to klassa! Citovat
Kathreen Odesláno 17. červenec 2008 Autor Odesláno 17. červenec 2008 A co když tam tu vodu v nádrži nemám? Neublíží tam ten líh nějak? Citovat
Kathreen Odesláno 17. červenec 2008 Autor Odesláno 17. červenec 2008 Já jezdím do Domanskýho na českobrodskou na P9 , ale tam už si taky nevěděj rady, ptz jim se to nikdy neprojevilo. Jako naschvál totiž vůbec nepršelo, když jsem to tam měla Nebo to bude asi řidičem, asi neumim jezdit Citovat
iok Odesláno 17. červenec 2008 Odesláno 17. červenec 2008 Původně zaslal: Kathreen A co když tam tu vodu v nádrži nemám? Neublíží tam ten líh nějak? Ahoj, pokud lihu neduverujes, zajdi treba do nejblizsiho supermarketu do oddeleni autopotreb a hledej pripravek na odstraneni vody v nadrzi Cisty lih ma schopnost vazat na sebe vodu... Citovat
Kathreen Odesláno 21. červenec 2008 Autor Odesláno 21. červenec 2008 Tak jsem ve středu dostala novou startovací rampu a pažout zatím drží. Najela jsem cca 250km, jednou jsem vyrazila v tom největšim slejváku, dnes přes noc mi to solidně zmoklo a do práce jsem 30km dojela, tak uvidíme, co pažout vydrží... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.