Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Proč to pořád chcípá???

Recommended Posts

Odesláno

Asi před 2 měsícema jsem si koupila ojetou 206 v automatu r.v. 1999. Měsíc a půl krásně jezdila a nejdnou mi teď pořád chcípá :( Poprvé se to stalo při bouřce, venku byl šílenej slejvák a auto stálo venku na parkovišti. Když jsem se rozjela tak asi po 200m chcíplo, ale hned jsem zas v pohodě nastartovala. No a od tý doby mi to pořád chcípá. Většinou teda chcípne a pak zase nastartuju ale jednou se mi stalo , že jsem musela volat odtahovku. Myslím že je tam něco navlhlýho-ale co? V servisu mi nic nezjistili, diagnostika v pořádku a převodovka prý šlape jako beránek. Fakt už nevím, cca 50km to jede v pohodě a pak to zas začne blbnout a v servisu si prostě nevěděj rady... Jo a auto má taky nepravidelný otáčky a když jsem jednou startovala káplo mi na levou nohu - je možný že tam teče na nějakou elektroniku? Nevíte někdo co s tím??? Fakt sem v koncích , jsem ženská co tomu prd rozumí a ten servisní technik asi taky...

Odesláno

Podle mě to je krokáč. Nemám sice automat, ale po cca 2 měcících mě taky ojetina začala chcípat. Především když sem vyřadil na volnoběh nebo když při řazení tam padl na moment neutrál. Otáčky klesly pod 500 a tím pádem zhasne motor. Dělalo to hlavně za studena při prvních cca 5km jízdy. Po výměně krokáču za 1700,- nemám problém.

Pravda je, že toto by ale průměrnej mechanik měl poznat.......

Odesláno

Servisní technik je asi taky ženská :myslim:D

Vítej na fóru Kathreen ;)

Pověz nám o tom autě trochu víc. Je to nafta, nebo benzín? Kolik to má údajně najeto? Kde tankuješ? Kde si s tím byla v servisu?

Jeden čas sem s tím míval taky docela problémy, mě vcelku pomohla změna čerpací stanice. Po pár nádržích Shell V-Power se to zase srovnalo.

Ten nápad s krokáčem není vůbec špatnej, ale možná by se nemusel nutně měnit, třeba postačí pro začátek vyčistit.

Odesláno

Je to stříbrná 206 1.4 benzín. Byla jsem z něj nadšená ale teď stím chcípákem jsou akorád starosti... Ne servisní technik je chlap, jezdím do autoservis domanský na P9- je to autorizovaný servis peugeot...

Odesláno

pripadne co tam tankujes? peugeoty su dost haklive na kvalitu benzinu..

aspon moja 306, raz som tankoval na tesco pumpe a kapalo mi to pri dojazde k semaforom, startovat sa tomu nechcelo a tiez ked som jazdil a vypol motor tak uz nestartoval... az po chvilke

Skus tankovat na shell alebo na takej lepsej pumpe :) mne pomohlo

Odesláno

Toto isté sa mi stalo pred rokom na p405. Po dlhom hľadaní som zistil že pri tej búrke nestíhala odtekať voda z priestoru pred oknom a zaplavila riadiacu jednotku. Po vysušení a prestriekaní kontoxom zase pekne funguje. Ak má 206 riadiacu jednotku tiež v tom priestore medzi motorom a čelným sklom tak by to mohlo byť ono.

Odesláno

To si právě myslím taky, že tam někudy zatéká. Ptz auto stálo celý dopoledne na sídlišti když venu pršelo a když jsem s nim vyrazila do servisu , tak pořád chcípalo a když se v něm pak projížděl servisní technik , tak jelo jak beránek. Myslím že se to za těch 15 km stačilo vysušit.

Odesláno
Původně zaslal: Kathreen

Asi před 2 měsícema jsem si koupila ojetou 206 v automatu r.v. 1999. Měsíc a půl krásně jezdila a nejdnou mi teď pořád chcípá :( Poprvé se to stalo při bouřce, venku byl šílenej slejvák a auto stálo venku na parkovišti. Když jsem se rozjela tak asi po 200m chcíplo, ale hned jsem zas v pohodě nastartovala. No a od tý doby mi to pořád chcípá. Většinou teda chcípne a pak zase nastartuju ale jednou se mi stalo , že jsem musela volat odtahovku. Myslím že je tam něco navlhlýho-ale co? V servisu mi nic nezjistili, diagnostika v pořádku a převodovka prý šlape jako beránek. Fakt už nevím, cca 50km to jede v pohodě a pak to zas začne blbnout a v servisu si prostě nevěděj rady... Jo a auto má taky nepravidelný otáčky a když jsem jednou startovala káplo mi na levou nohu - je možný že tam teče na nějakou elektroniku? Nevíte někdo co s tím??? Fakt sem v koncích , jsem ženská co tomu prd rozumí a ten servisní technik asi taky...

Ahoj,

jen me tak napada...nemuze byt voda v nadrzi po tom slejvaku? Ja takhle jednou \"natankoval\" a chovalo se to podobne - cukani/chcipani. Nalil jsem do nadrze trochu CISTEHO (k dostani treba v lekarne) lihu a bylo po problemu. Netvrdim, ze je to ono...ale za pokus to stoji...naklady minimalni :)

Odesláno

Já jezdím do Domanskýho na českobrodskou na P9 , ale tam už si taky nevěděj rady, ptz jim se to nikdy neprojevilo. Jako naschvál totiž vůbec nepršelo, když jsem to tam měla :( Nebo to bude asi řidičem, asi neumim jezdit :ticho

Odesláno
Původně zaslal: Kathreen

A co když tam tu vodu v nádrži nemám? Neublíží tam ten líh nějak? :myslim

Ahoj,

pokud lihu neduverujes, zajdi treba do nejblizsiho supermarketu do oddeleni autopotreb a hledej pripravek na odstraneni vody v nadrzi ;) Cisty lih ma schopnost vazat na sebe vodu...

:papa

Odesláno

Tak jsem ve středu dostala novou startovací rampu a pažout zatím drží. Najela jsem cca 250km, jednou jsem vyrazila v tom největšim slejváku, dnes přes noc mi to solidně zmoklo a do práce jsem 30km dojela, tak uvidíme, co pažout vydrží...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...