Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Myslým že by som sa priklonil k Martinovi.405 .

Ak je to tak ako píšeš, tak by mal mať cca 18,6. Ak nemá hlboké ryhy tak by som len zrovnal hranu na okraji a používal ďalej. Pískanie ( pôvodný problém ) môžeš odstrániť kvalitnejšími doštičkami a máš to bezpečné i pomerne lacné.

Odesláno
Původně zaslal: Martin.405

to by mě zajímalo jak mám pískání vyřešit já když mám kotouče i desky nový (najeto cca 2000km) oboje ferodo :D

:D non Ferodo :D

Žartujem. Ak máš nejaké staršie doštičky tak pozri či nemajú nalepenú fóliu a skús ju prelepiť.

[upravil dne 4/7/08 pastorek]

Odesláno

inak to piskanie nie je zle len ked to zaacne piskat vzdy ked idem okolo autobusovej zastavky tak je to divne???

cez vykend ich zhodim a pravim ich potomm sa ozvem.diki za pomoc zatim čaute

:papa

Odesláno
Původně zaslal: Tosko

nieee niee nie....na to dojdem až keď ich dám stočiť a až bude hrúbka pod 18mm tak potom to budem riešiť...inak ohladom toho že 2000nieje veľká investícia má hadam každý iný nazor.j abudem mooooc rád keby ešte aspon nejaký čas dojazdily tieto...a ohľadom tej bezpečnosti na favorite som stáčal jedny kotúče 2krát nové mali mať 12,9 a pri 11,4 sa mali vyhodit a ja som jazdyl na 7,5mm mam 22 rokov čo myslýš jazdil som sviatočne alebo športovo...a kutúče mám do teraz odložené doma lebo sa mi deformovaly ale to pri 7,5mm takze 18mm si myslim nieje konec sveta.:bojim

1) 2000,- je u 405 necelá nádrž. (je to velká nebo není velká investice ?)

2) Jsi poměrně odvážný sem napsat, jak mršíš brzdy ;) (bych tipoval, že máš roků míň)

3) Máš 22 roků a nemáš na brzdy - no comment, bylo řečeno vše :D ... auto odstav (prodej) a jezdi busem ! - bude to bezpečnější.

4) S tím, jak jezdíš po \"žiletkách\", znamená, že tam materiálu moc nemáš a zahříváš ho stejně jako bys ho tam měl - jedno, dvě prudší zabrždění - kotouče se zkroutí (zvlášť tyhle větrané) a je to o ústa - nehledě na to, že na tenčích kotoučích se ti o to víc viklají pístky a odcházejí třmeny. V extrému mohou pístky vypadnout !

5) Stále si myslíš, že máš tloušťku kotouče 18.6 mm, což tvou měřicí \"metodou\" není pravda. Máš míň ;)

Howgh !

Odesláno

nieee niee nie....na to dojdem až keď ich dám stočiť a až bude hrúbka pod 18mm tak potom to budem riešiť...inak ohladom toho že 2000nieje veľká investícia má hadam každý iný nazor.j abudem mooooc rád keby ešte aspon nejaký čas dojazdily tieto...a ohľadom tej bezpečnosti na favorite som stáčal jedny kotúče 2krát nové mali mať 12,9 a pri 11,4 sa mali vyhodit a ja som jazdyl na 7,5mm mam 22 rokov čo myslýš jazdil som sviatočne alebo športovo...a kutúče mám do teraz odložené doma lebo sa mi deformovaly ale to pri 7,5mm takze 18mm si myslim nieje konec sveta.:bojim

no comment, tim co jsi provadel na favoritu se vubec nechlub, neni to nic k obdivovani je to jen dukaz nebetycne blbosti. Jestli nemas na provoz auta, tak jak psal Vix, bud ho odstav a nasetri si na opravu a nebo rovnou prodej :myslim:roll

Odesláno

oooooook...takže kotúče boli v sobotu úspešne stočené terajšia hrúbka kotúča saha na 18,5mm...pískanie odišlo.

A brzdí to super.

A ohľadom tích vaších teorii:

1. keby nemám na prevádzku auta tak si ho nekupujem,

2: Vyzerá to tak 6e podla tich znalosti sa tu tecnicky povedané v autach vyzna tak : jannou , pastorek a martin405

podľa toho čo ste napísali vy v ostatných riadkoch nemáte o prevádzke auta ani šajnu. bez urážky ale keď ide dakto kupovať nový kotúč ktorý ma dovolené najazdiť 18mm a bežne sa jazdy na 16-17mm tak asi taško nazvať technickým tipom.

Bez urážky.:papa:papa

Odesláno

A pre zaujímavosť: stočenie ma vyšlo 120sk herúbka je tích 18,5mm a je to sakra rozdiel. a som rád bo teď mám z brzdami tak na 1 rok pokoj.A mám 2000sk vo vačku a môžem ich vraziť do niečoho iného. Len jeden malinký problém:

Keď som naspeť skladal kolesá mal som auto ešťe zdvyhnuté už som mal nahodený kotúč a nahadzoval som kolesa, tak som doťahoval skrutky a keď som ich dotiahol len inofrmatívne som pomykal koleso do boku a čo sa nestalo malo akúsi veľkú vôlu.Skúšal som ho dotiahnuť na fest! ale nepomohlo stále sa klepe trošku. Myslím že asi vybyté ložisko na naboji?? Mohlo by to takto byť???

Odesláno

oooooook...takže kotúče boli v sobotu úspešne stočené terajšia hrúbka kotúča saha na 18,5mm...pískanie odišlo.

A brzdí to super.

2: Vyzerá to tak 6e podla tich znalosti sa tu tecnicky povedané v autach vyzna tak : jannou , pastorek a martin405

podľa toho čo ste napísali vy v ostatných riadkoch nemáte o prevádzke auta ani šajnu. bez urážky ale keď ide dakto kupovať nový kotúč ktorý ma dovolené najazdiť 18mm a bežne sa jazdy na 16-17mm tak asi taško nazvať technickým tipom.

Hmno chlapče,to si vedle jak ta jedle!!

1)chlazené kotouče se nesmějí stáčet!

2)plácáš tady pěkný hlouposti,pač Ferry a Vix jsou opravdu lidi,kteří ví o čem se hovoří a mají 100%pravdu!

3)když si to tak pročítám jak škudlíš na nejduležitější části auta-na brzdách,tak si živě umím představit jak tvé auto bude asi vypadat!

Když na to nemám,tak to odstavím a radsi stim nejezdím!:bojim

Odesláno

A brzdí to super.

tys me pobavil, kdyz ti nekdo rekne abys to klidne stocil tak to vezmes jako vrchol technickeho povedomi a kdyz ti nekdo rekne ze to je kravina, ze kdyz je minimalni dovolena tloustka 18.5 a ze pod ni uz je to leda tak na rozbiti drzky tak ten clovek podle tebe nicemu nerozumi, zajimava logika, ale me to je jedno, jen doufam ze se ti ty kotouce nerozleti, ale prinejhorsim jen zkrouti a tu hubu si fakt nikde nenabijes, nebo jeste hur, hlavne abys nikoho nevinnyho nesestrelil, pac toho bude prd zajimat, ze jsi ochotnej na brzdach skudlit blby 2000

Odesláno

Myslým , že o tom rozhodnem sám či budem jazdiť alebo nie.Ja som poprosil o rau a pýtal som sa na riešenia a najviac sa mi pozdavalo riešenie od pastorka a martina lebo keď si pozreš forum tak kto najčastejšie dáva normálne rady???A podľa toho čo vravíš , že chladené kotúče sa nestáčajú tak asi o stroajrine moc netušíš.Na každom kotúči máš prípustnú hranicu opotrebenia čo dáva výrobca a keď ju prekroči´š mal by si ich vymeniť ...ale výrobca tie kotúče dymenzuje s rezervou...

p.s. Keby sa kotúče nesmely stáčať na sústruhu tak asi by sa nesmeli dávať ani na kolesá, lebo to je ten istý princíp...takže asi tolko.p.p.s.Moje auto je v dobrom stave.A keď sa mi dačo stane s brzdammi neboj dám vedet, keby to bolo nebezpečné , nejazdím

Odesláno

A pre zaujímavosť: stočenie ma vyšlo 120sk herúbka je tích 18,5mm a je to sakra rozdiel. a som rád bo teď mám z brzdami tak na 1 rok pokoj.A mám 2000sk vo vačku a môžem ich vraziť do niečoho iného. Len jeden malinký problém:

Keď som naspeť skladal kolesá mal som auto ešťe zdvyhnuté už som mal nahodený kotúč a nahadzoval som kolesa, tak som doťahoval skrutky a keď som ich dotiahol len inofrmatívne som pomykal koleso do boku a čo sa nestalo malo akúsi veľkú vôlu.Skúšal som ho dotiahnuť na fest! ale nepomohlo stále sa klepe trošku. Myslím že asi vybyté ložisko na naboji?? Mohlo by to takto byť???

Keď pri kývaní držíš koleso na bokoch tak to môže byť ložisko alebo čapy na spojovačke riadenia. Ak ho držíš hore a dole tak to môže byť ložisko alebo čapa ramena.

Čapy sú cca 300 - 400, ložisko 600 - 1000 Sk.

Odesláno

hmmmmmm...ok držal som ho nabokoch a pohekal som sním rocha aj som stim skusil odjazdiť pri nižšej rýchlosty to tak trošku lemuje a pri 90 sa to stratí ...pojdem to čím sôr vymeniť..tak díky moc:super

Odesláno

hmmmmmm...ok držal som ho nabokoch a pohekal som sním rocha aj som stim skusil odjazdiť pri nižšej rýchlosty to tak trošku lemuje a pri 90 sa to stratí ...pojdem to čím sôr vymeniť..tak díky moc:super

Popros niekoho aby ti zakýval volantom a ty pozeraj na tie čapy riadenia. Jeden je pri kolesi a druhý ako je spojovačka prichytená k tyči riadenia. Keď to dáš na zvihák tak sa zmení vzájomná poloha a môže to skreslovať. Najčastejšie býva zlý ten pri kolesi ale pri staršom aute to nemusí platiť.

Odesláno

ofkej..skúsim ..otázka ešťe netreba robiť geometriu po vymenení toho čapu že???

Po výmene čapu spojovačky by sa mala robiť geometria. Stačí zbiehavosť prednej nápravy.

Pri výmene ložiska alebo spodného čapu ramena sa nemusí.

[upravil dne 7/7/08 pastorek]

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...