Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Par krat sa mi stalo že aj pri nižšej rýchlosti aj pri vyšej cca 40km/h alebo aj 110km/h mi začne niečo pískať z ľavého kolesa..Myslim že je to asi brzdový kotúč bo neska som ho pozeral a ma približne 3mm ihlu na okraji...a ted otaźka...mam doma jazdene kotúče aj s platničkami z takeho isteho auta mam ich tam nahodiť??? alebo mam dať stary´kotúč na sustruh a kúpiť nove obloženie???:roll

Odesláno

Osobne by som na to kašlal, robím cca 60 000 km ročne.Asi by som to musel riešiť každý druhý mesiac,ono to prestane.To pískanie sposobujú drobné kamienky alebo iná nečistota medzi platničkou a kotúčom. Staré kotúče ano dobre stočené, ale len raz aby boli dostatočne hrubé a nepraskli (videl som čo narobia keď prasknú).Platničky nové ,alebo zfrézované.

Odesláno
Původně zaslal: Tosko

Par krat sa mi stalo že aj pri nižšej rýchlosti aj pri vyšej cca 40km/h alebo aj 110km/h mi začne niečo pískať z ľavého kolesa..Myslim že je to asi brzdový kotúč bo neska som ho pozeral a ma približne 3mm ihlu na okraji...a ted otaźka...mam doma jazdene kotúče aj s platničkami z takeho isteho auta mam ich tam nahodiť??? alebo mam dať stary´kotúč na sustruh a kúpiť nove obloženie???:roll

Ak má 3 mm ihlu tak je zrelý na výmenu. Doštičky materiál kotúča nevytlačia na okraj ale zoderú, takže ten tvoj má o cca 6 mm menšiu hrúbku.

Pískanie je spôsobené vybráciami doštičiek. Kvalitnejšie majú na sebe antivibračnú fóliu alebo náter. Na niektorých autách býva kovová podložka. Na chvíľu sa to dá odstrániť prešmirglovaním kotúča a zrazením hrán na doštičke. Ovšem je to len krátkodobé riešenie.

Ak chceš ušetriť a tie druhé kotúče sú hrubšie tak ich tam daj a na ne kvalitnejšie doštičky.

P.S. Prosím ťa oprav si to moto. \"krvi\", nie \"krvy\".

Odesláno

ooooooooooooook.....dam asi druhý kotúč.ale pokial viem na hrubke kotuča stim mam svoje skusenosti. na favorite som stačal kotúč 2x na hrúbku 8mm a popri tom pri 11,9mm by sa mali dávať nové tak si myslím že by ešte vydržal lebo z terajšieho kotúča nebolo brane ešte. P.P.S- Ja má, tvrdú krv:D

Odesláno

ale ešte aj tak jedna otázka nemôže to robiť nahodou náboj na kolesy keď mi to piii:myslimska len na jednej strane???

V náboji nemá čo pískať. Je tam len ložisko a to ak je voľné tak hučí. Ak je už poškodená klietka ložiska tak sa ozýva škrabot až drobné trhanie prenášané do volantu.

Odesláno

hej myslel som si takže kotúč.a čo by si robil ti na mojom mieste mam kupovať nove kotúče a platničky , alebo tam mám dať tie jazdene čo mám doma , tie su zo 405 tiez ale z 89 roku ja mam teraz 92 ale kotúče mi ostali aj som strmenmi tkže by som ich nemusel dať stáčať.teoreticky by som ušetril. poraď dačo ti máš vždy dobré rady:papa

Odesláno

já měl starý kotouče se starejma deskama a ty nepískaly.. akorát kotouče už byly slabý tak sem je vyměnil, koupil sem feroda i s deskama a od té doby mě brzdy pískaj :( takže jestli řešíš pískání tak je možný že si nepomůžeš, nicméně jestli máš ten kotouč už o tolik zeslabenej tak bych ho bez rozmyslu vyměnil, ideálně za novej

Odesláno

hej myslel som si takže kotúč.a čo by si robil ti na mojom mieste mam kupovať nove kotúče a platničky , alebo tam mám dať tie jazdene čo mám doma , tie su zo 405 tiez ale z 89 roku ja mam teraz 92 ale kotúče mi ostali aj som strmenmi tkže by som ich nemusel dať stáčať.teoreticky by som ušetril. poraď dačo ti máš vždy dobré rady:papa

Ako písal Martin.405 ale rozhodnúť sa musíš sám. Nové kotúče a doštičky ťa vídu cca 2500-3000 Sk. Brzdy sú pomerne dôležitá časť auta a predné duplom. Pozri tie staršie ako to víde po osústružení a ak by mali byť menej a ko 8 mm tak radšej nové. Budeš mať pár rokov pokoj. (ak sa nemýlim tak by si mal mať plné kotúče , nové 10 mm a minimálne , podľa výrobcu, by mali mať 9 mm)

[upravil dne 2/7/08 pastorek]

Odesláno

nooooo...pravda ale predné kotúče mám dvojité čo som pozeral, v strede je rozdelený.ale zas ako martin p´íše že vymením kotúč aj s doštičkami a pískať budú nanovo to je tiež sranda.fakt neviem ale asi najprv zhodim ten kotúč dole a porovnam stím čo amm doma a až by mal okolo 8 mm tak ho zahodím a kupim nový, len sa trocha bojím že ked je 2-jitý tak bude drahši:xvul

Odesláno

Môžeš mať i odvetrávané kotúče. V tom prípade je nový 20,4 mm a výrobca udáva minimálnu hrúbku 18 mm. ( medzi nami, je prijateľné do 16 mm ). Takýto stojí cca 2000 Sk.

O tej hrúbke sa bavíme z hľadiska bezpečnosti. Príliš opotrebený kotúč je riziko. Na odstránenie pískania stačí vymeniť doštičky. Otázne je či má význam dávať nové doštičky na kotúč ktorý bude treba o chvíľu meniť.

Ak sa rozhodneš pre výmenu, tak daj vedieť a zistím ti presnú cenu.

Odesláno

nooooo pastorek si tu??? Včera večer som konečne rozobral koleso a vec vyzerá takto?? Kotúč je naozaj chladený má celkovú hrúbku presne 21 mm a zodraný nieje 3mm ako som hovril ale 1,2mm som ho meral ...Dobre netrefný odhad som mal že.Ko to vydíš??? Mám ho dať zosústružiť? Podľa mna nebol ešte stáčaný lebo nové kotúče majú povačine hrúbku 21mm a keď má zodraný len 1,2mm tak si myslím že na tich 16-17mm by sa dal stočiť nie??? Inak nové kotúče chladené sú neni zrovna najlacnejšie.č o myslýš dám ho na sústruh???:myslim

Odesláno

21 má novej kotouč, takže ten tvůj má možná ten krajovej rantl 21 a pak je slabší.. nicméně chlazenej je jak říkal pastorek do 16-17 ještě v pohodě, takže akorát odstraň ten rantl a kašli na to.... akorát bych skontroloval jestli nemáš zatuhlej třmen, to by ti to pak pořád přibržďovalo a to taky může pískat

Odesláno

Hloubka kotouče se měří na kotouči (činné ploše), nejlépe šuplerou přes nějaké podložky - které potom odečteš.

Ten rantl bych oklepal (lehce !!!) kladívkem, popř, nějak začistil (třeba pilníkem).

S povolenou tloušťkou kotouče bych si nehrál, přece jen je to bezpečnostně relevantní prvek a většinou vysazení brzd hodně bolí.

A brzdy zase tolik nestojej...

Odesláno

ja som napisal ze som meral celkovú hrúbku kotúča. zon zvedavosti . a opotebenie je 1,2mm to som meralô šublero tak jak si napisal.aj keď sú doležité brzdy tak si myslíým že je zbytočné ešte dávat nový kotúč.lebo ked si od 21 odrátaš 2x 1,2mm tak ti výjde 18,6mm a na tolko je teraz obdraný takže preto si myslím že jby to hadam mohlo byť len som to chcel potvrdiť

Odesláno

nevim presne jestli mas chlazene kotouce, ale podle typu motoru asi jo, minimalni povolena tloustka tehle kotoucu je 18.5mm, takze ty tvoje jsou zraly na vymenu a dle toho co mas v podpisu \" jazdim co to daaa \" tak bych nevahal a vymenil je, od Feroda vyjdou na 1000Kc a sada novych desticek na cca 800Kc, investice 2000Kc te nezabije, ale roztrhnutej kotouc v plny rychlosti to klidne zvladnout muze

osobne nechapu, proc nekdo ma nutkani delat neco jako staceni kotoucu na soustruhu a tvrdit ze kdyz je predepsana tloustka kotouce 18mm tak ze se klidne da jit na 16mm, takovi setrilci jsou na :bacha

[upravil dne 4/7/08 Ferry]

Odesláno
Původně zaslal: Ferry

nevim presne jestli mas chlazene kotouce, ale podle typu motoru asi jo, minimalni povolena tloustka tehle kotoucu je 18.5mm, takze ty tvoje jsou zraly na vymenu a dle toho co mas v podpisu \" jazdim co to daaa \" tak bych nevahal a vymenil je, od Feroda vyjdou na 1000Kc a sada novych desticek na cca 800Kc, investice 2000Kc te nezabije, ale roztrhnutej kotouc v plny rychlosti to klidne zvladnout muze

Pěkně napsáno :D

Odesláno

ja som napisal ze som meral celkovú hrúbku kotúča. zon zvedavosti . a opotebenie je 1,2mm to som meralô šublero tak jak si napisal.aj keď sú doležité brzdy tak si myslíým že je zbytočné ešte dávat nový kotúč.lebo ked si od 21 odrátaš 2x 1,2mm tak ti výjde 18,6mm a na tolko je teraz obdraný takže preto si myslím že jby to hadam mohlo byť len som to chcel potvrdiť

A jak víš, že nemáš sjetý okraj :grr ??? Heh !!!

Tvoje uvažování je více než nelogické.

Vůbec nemusíš mít činnou tloušťku kotouče 18,6 mm. Jakou ji máš, poznáš až když ji přes ty podložky změříš !!!

Hodinky jako holinky ... obojí se natahuje.

Odesláno

nieee niee nie....na to dojdem až keď ich dám stočiť a až bude hrúbka pod 18mm tak potom to budem riešiť...inak ohladom toho že 2000nieje veľká investícia má hadam každý iný nazor.j abudem mooooc rád keby ešte aspon nejaký čas dojazdily tieto...a ohľadom tej bezpečnosti na favorite som stáčal jedny kotúče 2krát nové mali mať 12,9 a pri 11,4 sa mali vyhodit a ja som jazdyl na 7,5mm mam 22 rokov čo myslýš jazdil som sviatočne alebo športovo...a kutúče mám do teraz odložené doma lebo sa mi deformovaly ale to pri 7,5mm takze 18mm si myslim nieje konec sveta.:bojim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...