Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Omylem jsem natankoval do 307 hdi benzin,3 l nafty a 12 benzinu,s tim jsem jel 100km než motor ztratil výkon a po chvilce přestal jet uplně.Prosim o radu co s tim a jaké budou následky motor,čerpadlo apod.Děkuji

Odesláno

tak ty seš dobrej kaskadér ! no nachystej se na nejhorší čepradlo, vstřikovače. měl jsi to buď nechat vycucnout a nebo dotankovat plnou naftou

Odesláno

To jo ,ale ja to zjistil když už to nejelo,mame doma tu samou v benzinu a jak to strídam tam me to netrklo.Nevíš co stoji čerpadlo a vstřiky-starší.

Odesláno

V klidu, většinou se nestane nic, zcela vypusť nádrž, vymeň palivový filtr, povol vstřiky, čerpadlo, nalej naftu + aditiva a mělo by to jet. Hlavně to ale dovez do servisu, kvůli nádrži to určitě musí na hever, aby to šlo všechno ven.

Dotankovat, třeba na pumpě, když si to člověk uvědomí, je nesmysl, vždy vypustit!!

Odesláno

Zaprvé nechápu,jak může CHLAP natankovat do dýzlu benzín :xvul

A zadruhé ta směs v nádrži vždycky ven !!! A dál jak píše Rebik :myslim

Pochopím v mrazu dát na nádrž litr dva benzinu ,ale toto neé:o:bojim

Guest servisman
Odesláno

pokud jsou doma dvě stejná auta ,ale každý jiné palivo tak není se čemu divit :aut

Odesláno
Původně zaslal: honza406

pokud jsou doma dvě stejná auta ,ale každý jiné palivo tak není se čemu divit :aut

Dcera jezdila s dieselem (svým ),a v práci se vším možným.....

Poučil jsem ji,že na jaké palivo to které auto jezdí,je napsáno

na víčku nádrže--od té doby klid--měla z toho hrůzu,aby se nesple

tla.

Guest servisman
Odesláno

ne každý to tam má napsáno čili tam je ta nálepka,ale znáš to člověk někdy spěchá a nevěnuje tolik pozornosti a pak natankuje ani neví co

Odesláno
Původně zaslal: Rebik

V klidu, většinou se nestane nic, zcela vypusť nádrž, vymeň palivový filtr, povol vstřiky, čerpadlo, nalej naftu + aditiva a mělo by to jet. Hlavně to ale dovez do servisu, kvůli nádrži to určitě musí na hever, aby to šlo všechno ven.

Dotankovat, třeba na pumpě, když si to člověk uvědomí, je nesmysl, vždy vypustit!!

když jsem byl v Peugeotu tak mi to tam technik říkal jako příhodu zákazníka, většinou stačí dotankovat plnou naftou prý by se němělo nic stát :) Ikdyž samozřejmě vypuštění bude asi lepší :D
Odesláno

Jo chlapi taky jsem vždycky říkal že si to chlap nesplete ale jak vidíte tak to jsou jen chytrý řeči,když chvátáš tak to ani nepostřehneš.Dotankovat by slo ale už to ani nenastartuju,svítí kontrolka a najel jsem s tim 100 km,kdybych si nevzal učtenku tak ani nevim čim to je že to nejede.

Nevíte někdo kolik na to stojí čerpadlo a vstřikovací systém kdyby náhodou.Prej to po tolika km podpálí i ventily.Dík

Odesláno

Myslím si totéž co Řebík (ostatně mu jako bývalému technikovi v servisu ani nemám důvod nevěřit) - nejdřív auto odtáhni do servisu, vypusť bordel z nádrže (teď už se tomu palivo fakt říkat nedá) a zkus do nádrže nalít novou naftu. Pak vyměň naftový filtr, celou soustau odvzdušni a mělo byto fungovat - pokud je něco fakt v řiti, bude to raketa.

Odesláno

Musím se Matise zastat! Naprsto chápu, že se podobná věc může stát. Pokud má člověk v životě hdoně starostí, spoustu věcí dělá automaticky a ne zcela se soustředí. Mě se to naštěstí nikdy nestalo, že bych do auta natankoval špatné palivo, ale když jsem sednul z Audi (benzín) do Peugeota (ropák), u pumpy už jsem 2x držel v ruce pistoli V-Power. Naštěstí jsem si to včas uvědomil. Takže to chápu. Jen pro zasmání, mě se z přepracování stávají jiné věci. Naposledy jsem zvedl sluchátko od telefonu a číslo jsem vytáčel na numerické klávesnici od počítače :D Nebo jsem místo myši sáhl po telefonu, šoupal s ním po stole a rozčiloval jsem se, že se mi nehýbe kursor :D Vrcholem toho bylo, když jsem si telefonoval sám sobě! Na telefonu v kanceláři jsou nastavené předvolby na některé klienty a mimochodem i na můj mobil. Chtěl jsem volat klientovi a spletl jsem si předvolbu a zavolal si na svůj mobil. Držím sluchátko a čekám na tón. V tom mi začal zvonit mobil, tak jsem ho zvedl a jen řekl \"moment, mám druhý hovor\" a bylo mi divný, že se sám sebe slyším v druhém sluchátku :D :D :D Takže z přepracovanosti dělá člověk spoustu hovadin a záměna pistolí při tankování je asi jedna z těch nejmenších!

Odesláno

No, najviac by som sa asi bal o vstreky, cerpadlo by malo vydrzat, pretoze princip je tam ten isty ako v benzinovom. Nechcem vsak strasit ale niekde som tu cital, ze jeden vstrek stoji cca. 16 000,-Sk :bojim

Ale prajem ti nech to vsetko dobre dopadne. A daj vediet. :super

[upravil dne 29.6.08 DanculD]

Odesláno

2 DanculD: ano, máš pravdu s těmi vstřiky. Cena jednoho se pohybuje kolem 12.000,- CZK v origo Peugeot servisu i více. Už mám vyměněné na 307 tři kousky. Čtvrtý vstřik zatím drží. Je důležité vědět, jestli má vstřiky Bosch nebo Siemens. Cena je velmi podobná, ale Siemens se shánějí o dost huře z druhé ruky, protože jich moc nejezdí.

Odesláno

Ja už jsem taky par krat držel v ruce pistoli od benzinu,ale naštesti jsem si toho na posledni chvili všimnul.Takže chapu to,stane se kdyz clověk strida auta benzin nafta.

Odesláno

2 DanculD: Když jsem si pořídil Audi, chtěl jsem 307 prodat. jenže jsem neměl čas se tomu věnovat, tak mi auto půl roku stálo bez pohybu. Vyndal jsem z něj jen baterku. Bohužel dlouhodobé stání je prý pro vstřiky to nejhorší. Pak jsem se rozhodl, že si auto nechám, tak jsem ho dal našemu obchodnímu zástupci. Auto za nějaký čas ztratilo výkon a začalo samovolně zdechávat. Po připojení na diagnostiku vylezlo, že 3 ze 4 vstřiků jsou vadné. Oprava asi 42.000,- (jen vstřiky a práce). Vyměnilo se, udělali jsme rovnou i nové rozvody, dali nové brzdové destičky a auto zase šlape jako hodinky. Investice zhruba 50.000,-. :super

Odesláno
Původně zaslal: domena

Ja už jsem taky par krat držel v ruce pistoli od benzinu,ale naštesti jsem si toho na posledni chvili všimnul.Takže chapu to,stane se kdyz clověk strida auta benzin nafta.

a třeba ještě plyn :D:D

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...