hejnej Odesláno 24. červen 2008 Odesláno 24. červen 2008 Může někdo poradit? Na P306 Break mám plechové disky. Chystám se koupit starší Alu disky 14\". Budou potřeba jiné šrouby a jaké? Alu disky jsou original Peugeot. Citovat
Neon Odesláno 24. červen 2008 Odesláno 24. červen 2008 Na tyto kola potřebuješ šrouby s rovnou dosedací plochou ... Obecně jsou 3 druhy dosedací plochy (kuželová, kulová a rovná) + patřičné délky šroubů. Stoupání závitu je u Peugeotů 1,25... Citovat
SatuPeka Odesláno 24. červen 2008 Odesláno 24. červen 2008 Ahoj no záleží na hloubce \"dír\" u disků . Já mám 17\" a sou tam delší šrouby cca o 2cm. Citovat
Guest Scratch Odesláno 25. červen 2008 Odesláno 25. červen 2008 srouby M12, zavit 1,25 a delku musis nejak zmerit, obecne jsou na alu delsi srouby nez na plechace Citovat
hejnej Odesláno 25. červen 2008 Autor Odesláno 25. červen 2008 Bude se muset provádět zápis do velkého TP, když tam nejsou vysloveně uvedeny Alu disky? Citovat
ivanh Odesláno 25. červen 2008 Odesláno 25. červen 2008 Pokial sedia rozmery tak by to malo byt OK a neriešil by som to. Ale pre klud duse ( tvojej i automobilovej ) staci jeden telefon na \"kompetentnemu statnemu uradnikovi\" ( ved na to ich mame ) Citovat
ozzy56 Odesláno 25. červen 2008 Odesláno 25. červen 2008 Ve velkém TP nejsou uvedena ani PLECHOVA kola....jen rozměr Když bude sedět ROZMER,je jedno jestli plechová nebo hliníková.... Musí sedět samozřejmě všechny údaje na disku Citovat
Fusion Odesláno 25. červen 2008 Odesláno 25. červen 2008 No esi se správně dívám tak sou zapsaný R13 ale dotaz je na R14. Citovat
ozzy56 Odesláno 25. červen 2008 Odesláno 25. červen 2008 Ty 14 má ve vyjímce už zapsané v TP. Citovat
PeugeotHDi Odesláno 26. červen 2008 Odesláno 26. červen 2008 Původně zaslal: Scratch srouby M12, zavit 1,25 a delku musis nejak zmerit, obecne jsou na alu delsi srouby nez na plechace Ked som menil alu disky, tiez som si daval pozor na dlzku skrutiek. Vytiahol som rezervu (plech.disk), vybral som jednu skrutku z kolesa a zmeral som kolko \'trcia\', ked su \"akoze\" zaskrutkovane... Nameral som 2 cm +/-2mm. Ked som kupoval alu disky so skrutkami na alu disk, tak som si premeral kolko \"trci\" skrutka...nameral som cca. 2cm. Tak neviem preco by mala na alu diskoch skrutka trcat viac? Dalsie veci co som si vsimal bola hmotnost kupovanych alu diskov (original P. su totizto o cca. 2 kg tazsie ako plechace...) avsak treba ratat s puklicou ktora vazi cca. 0.4kg. Posledna vec je aky velky je krutiaci moment, ktorym su dotiahnute skrutky - plechovy/alu disk. Povodne som mal dotiahnute plechove disky na 90Nm....co je troska malo... Zistil som, ze 4 skrutky na roztec 108mm pri rozmere disku 15 palcov treba dotahovat: od: 100 do 120Nm v tejto tolerancii je jedno ci je to alu alebo plechovy disk... Citovat
Chosé Odesláno 30. červen 2008 Odesláno 30. červen 2008 Prosím o radu měl jsem auto v servisu a oni mi stratili klíč od bezpečnostních šroubu a ted nevědí jak je dostat ven nemá stím někdo skušenost? Citovat
AnotherOne Odesláno 30. červen 2008 Odesláno 30. červen 2008 Původně zaslal: Chosé Prosím o radu měl jsem auto v servisu a oni mi stratili klíč od bezpečnostních šroubu a ted nevědí jak je dostat ven nemá stím někdo skušenost? Citovat
Chosé Odesláno 30. červen 2008 Odesláno 30. červen 2008 Jen mi přehazovali gumy a ted takovej problém Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.