Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Může někdo poradit? Na P306 Break mám plechové disky.

Chystám se koupit starší Alu disky 14\". Budou potřeba jiné šrouby a jaké? Alu disky jsou original Peugeot.

post-0-14109601133991_thumb.jpg

Odesláno

Na tyto kola potřebuješ šrouby s rovnou dosedací plochou ...

Obecně jsou 3 druhy dosedací plochy (kuželová, kulová a rovná) + patřičné délky šroubů. Stoupání závitu je u Peugeotů 1,25...

Odesláno

srouby M12, zavit 1,25 a delku musis nejak zmerit, obecne jsou na alu delsi srouby nez na plechace

Odesláno

Pokial sedia rozmery tak by to malo byt OK a neriešil by som to. Ale pre klud duse ( tvojej i automobilovej :) ) staci jeden telefon na \"kompetentnemu statnemu uradnikovi\" ( ved na to ich mame )

Odesláno

Ve velkém TP nejsou uvedena ani PLECHOVA kola....jen rozměr

Když bude sedět ROZMER,je jedno jestli plechová nebo hliníková....

Musí sedět samozřejmě všechny údaje na disku

Odesláno
Původně zaslal: Scratch

srouby M12, zavit 1,25 a delku musis nejak zmerit, obecne jsou na alu delsi srouby nez na plechace

Ked som menil alu disky, tiez som si daval pozor na dlzku skrutiek.

Vytiahol som rezervu (plech.disk), vybral som jednu skrutku z kolesa a zmeral som kolko \'trcia\', ked su \"akoze\" zaskrutkovane... Nameral som 2 cm +/-2mm.

Ked som kupoval alu disky so skrutkami na alu disk, tak som si premeral kolko \"trci\" skrutka...nameral som cca. 2cm.

Tak neviem preco by mala na alu diskoch skrutka trcat viac?

Dalsie veci co som si vsimal bola hmotnost kupovanych alu diskov (original P. su totizto o cca. 2 kg tazsie ako plechace...) avsak treba ratat s puklicou ktora vazi cca. 0.4kg.

Posledna vec je aky velky je krutiaci moment, ktorym su dotiahnute skrutky - plechovy/alu disk. Povodne som mal dotiahnute plechove disky na 90Nm....co je troska malo...

Zistil som, ze 4 skrutky na roztec 108mm pri rozmere disku 15 palcov treba dotahovat: od: 100 do 120Nm v tejto tolerancii je jedno ci je to alu alebo plechovy disk...

Odesláno

Prosím o radu měl jsem auto v servisu a oni mi stratili klíč od bezpečnostních šroubu a ted nevědí jak je dostat ven nemá stím někdo skušenost?

Odesláno
Původně zaslal: Chosé

Prosím o radu měl jsem auto v servisu a oni mi stratili klíč od bezpečnostních šroubu a ted nevědí jak je dostat ven nemá stím někdo skušenost?

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...