Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahoj všichni,

mám P 406 1.8 benzín (čtyřbod. vstřik), r.v. 1996 ... nějak se mi nezdá spotřeba, za cca 100 km si to vzalo zhruba čtvrt nádrže, je to vůbec možný? ... může být porouchán palivoměr? ...

Děkuji za všem za poznatky ...

Odesláno

No právě ... bohužel není v autě pal. PC, takže spotřebu můžu kontolovat jen dle palivoměru ...

Když se auto kupovalo, tak byla ručička palivoměru úplně vlevo v červeném poli a klasicky svítila žlutá mrcha (nesnáším když svítí ... a to je často :-) )...

tak jsme tankovali 20l (v 70l nádrži je to jako když plivne) ručička se pohla k 1/4 ... najeli jsme cca 150 km a ručička byla před červeným polem (mrcha nesvítila) ... tak jsme vzali 12l a ejhle ručička poskočila na polovinu ... po najetí cca 100 km je ručučka na 1/4 .... je to nějaké čudné ...

Odesláno

Palivoměr je věc velmi orientační ... já osobně mu moc nevěřim a tankuju jak mě napadne - převážně podle ujetých kilometrů :cool:

Odesláno

Jestli je tam takový palivoměr jako na mé 405 tak výraz \"orientační\" je ještě lichotka a nezbude ti nic jiného než dlouhodobější test (párkrát vyjet plnou).

Odesláno

heh palivomer :o)) to orientacne je fakt pravda...

ja od plnej nadrze prejdem cca 400 km a ukazuje 3/4, pri polovici mam okolo 650 az 700 km a potom zacne klesat daleko rychlejsie ked svieti je to tak 1100 az 1200 km ako sa kedy podari ... cize ono to podla mna vobec neukazuje linearne (alebo ako to mam povedat)

Kto vie, ci by mu pomohlo rozobrat a vycistit.... skusal niekto ???

Odesláno

Takovýhle najetý kilometry tu Martone radši ani nepiš, nebo se benálové zjevěj... :D:D:D

Mě ukazuje palivoměr kupodivu celkem lineárně a to sem měl kompletně rozebranou přístrojovku do mrtě... Průser bych hledal ve snímači hladiny, páč jaxem si všim, tak měřáky maj napě?ovou kompenzaci a sou dost precizně udělaný a fixlovat nebudou.

Odesláno

Jasně, ta nepřesnost bude spíš ve snímání, než ve zobrazování. Jestli je tam něco jako plovák+potenciometr, tak to ani moc přesně měřit nemůže - sklon, houpání, setrvačnost při brždění/akceleraci...

Odesláno

Hics, Ty snad nezavidis... :) ved to Tvoje \"ochudobnene turbo\" bude teraz naftu hadam aj vyrabat :o))

ale v 1.9D nie je co ochudobnit alebo hej ?

Odesláno

Hádam by to bolo naozaj dobré, ale by som potreboval naozaj vjac takých bazmekov. Taků malů rafinériju a nie jeden elektroventil. :D:D:D

Aj v 1,9 sa dá niečo ochudobit. Napríklad odšrůbova? 1 - 2 vstriky..:D:D:D

Motor by nevediel čo má robi? a celkom brzo by sa vyrůtil, ale lemtalo by to menej nafty...

Odesláno

Ja ked natankujem tak mi ukaze ako keby som nalial o 10 litrov viac , ale po par kilometroch sa to ustali/. Proti hupaniu a takych necnosti je ten ukazovatel trochu oneskoreny aby to v zatackach a na nerovnostiach neleitalo furt hore dole. Ked som meral plavak tak ukazovalo to nie linearne ale logaritmicky. takze v vo vrchnej polohe ked je nadrz plna tak tam ako keby sa zdalo ze ten benzin niekde tecie, cca od polovice uz je to tak ze jazdis stale a rucicka sa skoro nepohne. Tot moje meranie.

Odesláno

to Lenale: spotrebu rozhodne nemuzes urcovat podle rucicky palivomeru (to by mne to pak od plne 100km nic nezralo :P ale zato tech dalsich 100km by vysla spotreba na 20l...)

Chce to vzit do plne a odsledovat rucicku abys byl aspon trosku v obraze...

to Hics: z tech kilometru se asi fakt zjevim... nebo spis at se mi zjevi znovu 309 s 1.9D ale na 1.8 papirech :D

Odesláno

Ahoj všivhni: já jsem změřil spotřebu jednoduše. Vyjel jsem nádrž a v kufru jsem měl připravený kanystr do kterého jsem natankoval 15 litrů. Nalil jsem ho do nadrže. Vynuloval jsem tachák a zase jsem vyjel nádrž. Pak jsem to jednoduše vypočítal. Podle palivoměru jezdím orientačně. Při každém natankování vynuluji tachák a jedu. Takhle vím, že za 200 korun můžu najet 80 Km. A funguje to , rači už tankuju při 70 Km, kor teď v zimě když je spotřeba větší. Jinak mám 405 1,9 sri a spotřeba ve městě je kolem 10 l a na dlouhou vzdálenost těch 7 - 6 litrů ( když jedu těch 90 max 110 Km/h)

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...