OK406 Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Edison: takže stačí doutnavku vyměnit a vše opět ,,funguje\" jak má?? Citovat
Guest Lubk0 Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Ja mám jednu otázku. Mám prepetovou ochranu - Belkin. Viem, ze to neni bohvieco, ale neni to ani no name ... Jedna sa o tie garancne zaruky, ktore prepetovky ponukaju. Na moju konretne je do skody 80 000 Eur ... Pokial nieco poskody, tak to maju preplacat. Do poskodeny je zahrnute, aj to, ked udrie blesk ... Ked to teda pred bleskom nedokaze ochranit, jak to potom ze na to davaji garanci ? Citovat
Edison Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Původně zaslal: OK406 Edison: takže stačí doutnavku vyměnit a vše opět ,,funguje\" jak má?? Jestli je problém v doutnavce, tak ano. Což mi ale nepřijde. Zničit doutnavku je opravdu vcelku problém. Citovat
Šalda Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Původně zaslal: Lubk0 Ja mám jednu otázku. Mám prepetovou ochranu - Belkin. Viem, ze to neni bohvieco, ale neni to ani no name ... Belkin si osobně myslím že je dobrá značka,rozhodně to není žádná z Globusu a pod. Citovat
Edison Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Původně zaslal: Lubk0 Ja mám jednu otázku. Mám prepetovou ochranu - Belkin. Viem, ze to neni bohvieco, ale neni to ani no name ... Jedna sa o tie garancne zaruky, ktore prepetovky ponukaju. Na moju konretne je do skody 80 000 Eur ... Pokial nieco poskody, tak to maju preplacat. Do poskodeny je zahrnute, aj to, ked udrie blesk ... Ked to teda pred bleskom nedokaze ochranit, jak to potom ze na to davaji garanci ? Mno... jak bych to... Pokud by došlo k přímému úderu blesku do vedení, což není zcela nereálné, tak pokud nejsou provedena především opatření vyšších tříd, tak Ti tohle opravdu nepomůže. Bez ohledu na to, jestli to je nějaká značka nebo ne. Výrobce se z toho dostane především tak, že snadno prokáže, že ta vyšší opatření zrealizována nebyla. To už ovšem výrobce pochopitelně nikde neuvede. Zkrátka.. ochrana před bleskem by měla být vždy řešena komplexně, jinak není a z principu ani nemůže být zcela funkční. Proto jsem popsal jednotlivé účinky a odlišnosti ochran. Z toho je snad vcelku jasně patrné, že vysoce energetické výboje, které se maří velkým jiskřištěm doutnavka s kondem spálit nemůže. To je prostě fyzika. Z těch zásuvkových přepěťovek by bez vyšších tříd ochrany zřejmě zůstala jen plastová vodivá koule. Citovat
Šalda Odesláno 30. červen 2009 Odesláno 30. červen 2009 Já používám už asi rok tuhle a sem spokojenej,je sice fakt že blesk je sviňa ale to by měl vyhořeli zásuvky v celým domě,takže bych ani nepřemýšlel nad tím že mě odešel kompl;) musel bych kupovat napřed takový věci jako sou lednička,pračka,sporák atd. přepěťová ochrana Belkin: http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=105140006000000IJS&Search=p%F8ep%EC%9Dov%E1&SearchType=1 [upravil dne 30/6/09 4000006] Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.