Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Hoši nevím kde žijete, ale i s lakem to je oprava okolo 20ky. Si vem natažení dozerem te šavle max 2tis kč k tomu světlo cca 1500 (nevi zdali nepotřebuješ obě), maska cca 500, naraznik cca 2tis kč, kapota 3500 takže si to spočtěte a zbytek nevím co vše je špatné. Já měl mého peugeota bouraneho na předek a to jsem měl obě šavle stahle na stranu a dělal jsem z toho komplet předek i s blatnikama atd a vyšlo mě to na 15 bez laku ! Zase ho tady nestrašte s těma cenama :) zajet na vrakáč a máš to :potlesk

Odesláno
Původně zaslal: Creams

chladič s vrtuli cca 4tis kč ale v polsku, ale určitě seženeš i u nás. Otevři kapotu a vyfoť to lépe fakt bych se té opravy nebál !

Díky ti za trochu zlepšení nálady...;)

Zítra pudem odstrojit rozsekaný díly a chci tu kapotu nějak otevřít aby sme viděli jestli je něco k.o. i vevnitř... pak to nafotim a fotky sem určitě dám.

Odesláno

Tak zítra se na auto přijede kouknout mekánik:-)

Takže uvidíme co a jak a já doufám že to pude sparvit za nějakej rozumnej peníz- nechci se 306ky jen tak vzdát-mám k ní citový pouto;):)

Odesláno

Ja by som isiel tiez do opravy. Podla toho, jak mas to auto rad. Pokial ano, tak urcite by som ho opravil.

Mozes ho predat, a mozes kupit ine co sa zacne kazit, a potom si budes plieskat hlavu. Toto mas overene, a pokial nechces nieco ine, tak ho oprav.

Kufor, blatnik, masku a naraznik mozes v pohode zohnat na vrakaci. Takisto tam mozes zohnat aj chladic a saharu...

Len som zvedavy na tie fotky ked otvoris kapotu. Motor by mohol byt ok ...

Odesláno

Tak dneska to mekánik okoukl a ve středu mi řekne přesnou cenu kolik to bude stát.Ale myslim že to bude v cajku-je to kluk šikovnej a díly poshání levně:-)

Strašně nerad bych se s 306tkou loučil páč jí mám fakt rád a sem s ní spokojenej takže doufám že to nenapočítá za nějakej přehnanej balík:super

Už se těšim až budem jezdit a hlavně budu líp čumět na cestu:D

Odesláno

no nosnik (savle) bude hnuty, ale zase zalezi jak tiptop to chces mit opravene, ale opravdu to z vrakace udelas levne, kdyz nakoupis dily ve sve barve , alespon kapotu , pokud to nemas na image ;-)

[upravil dne 23/6/08 ajsik]

Odesláno

jeste mi zustal chladic z 306tky ten vetsi, myslim ze si ho mel taky , je pres celou delku cela... nepasoval mi na to kabrio tak jsem kupoval novej a tenhle se nekde vali :-) kdyz tak je k dispozici

Odesláno

Hoši nevím kde žijete, ale i s lakem to je oprava okolo 20ky. Si vem natažení dozerem te šavle max 2tis kč k tomu světlo cca 1500 (nevi zdali nepotřebuješ obě), maska cca 500, naraznik cca 2tis kč, kapota 3500 takže si to spočtěte a zbytek nevím co vše je špatné. Já měl mého peugeota bouraneho na předek a to jsem měl obě šavle stahle na stranu a dělal jsem z toho komplet předek i s blatnikama atd a vyšlo mě to na 15 bez laku ! Zase ho tady nestrašte s těma cenama :) zajet na vrakáč a máš to :potlesk

Ano, jistě, jsou opravy a \"opravy\". O jedné takové \"levné\" opravě tu měl nedávno pěkný seriál MJ_sytič, doporučuji dohledat pro poučení... A koneckonců přesně takové \"levné\" opravy jsou důvodem, proč v českých bazarech a inzerci prakticky nelze koupit použitelné auto, protože 90% jsou šílené zmaštěnce. Hlavně že si pak na to stěžují i ti, co sami něco zmastí nebo nechávají zmastit :/

Odesláno
Původně zaslal: oddie

Ano, jistě, jsou opravy a \"opravy\". O jedné takové \"levné\" opravě tu měl nedávno pěkný seriál MJ_sytič, doporučuji dohledat pro poučení... A koneckonců přesně takové \"levné\" opravy jsou důvodem, proč v českých bazarech a inzerci prakticky nelze koupit použitelné auto, protože 90% jsou šílené zmaštěnce. Hlavně že si pak na to stěžují i ti, co sami něco zmastí nebo nechávají zmastit :/ [/quo

To máš sakra velkou pravdu, ale snad to nebude muj případ. Člověk kterej mi to bude dělat je šikovnej a věřim že by na mě neudělal žádnej voblož-už ho mám vyzkoušenýho:)

No u uvidíme zítra- to mi bude volat na kolik to vyjde tak jsem zvědavej:)

Odesláno
Původně zaslal: ajsik

no nosnik (savle) bude hnuty, ale zase zalezi jak tiptop to chces mit opravene, ale opravdu to z vrakace udelas levne, kdyz nakoupis dily ve sve barve , alespon kapotu , pokud to nemas na image ;-)

[upravil dne 23/6/08 ajsik]

Chci to mít opravený co nejlíp:-) ale sám bych to akorát zprasil takže to bude dělat a díly shánět odborník:-)

S tim chladičem se kdyžtak ozvu:super

Odesláno

Dle mých špatných zkušeností (:bacha) - neopravovat a prodat! (viz Oddie:D)

Ono se to řekne, ale pokud neseženeš díly v barvě, tak jen lak tě vyjde na 8-10tisíc, pokud ti to nebude stříkat nějakej strejda ve stodole:nevim

Každopádně už si se rozhodnul opravovat, tak přeju hodně štěstí ;)

[upravil dne 25.6.08 MJSytic]

Odesláno

8 - 10 000 ??? Neni to nejak moc ?

Ve firme nam pri parkovani poriadne suchli 307 sku SW v metalize, Jedny dvere oskreli poriade, s tym ze aj odtrhli listu, a druhe len troska.

Zavezene do original peugeot servisu, a za 5800 SK vyklepane, vigitovane, nastriekane, nalakovane + nova lista. A to origo servis je najdrahsi.

znamy si dal na accentu striekat komplet zadni naraznik, a v origo servisu 1800 Sk i s pracou a tmelom.

Pokial najdes normalneho typka co pekne strieka, vyjde ta to ovela menej. Treba tam nastriekat len kapotu, 1 blatnik a predny naraznik + masku.

Na blatnik mine tak 2 - 3 Dcl farby, na naraznik 2-3 dcl farby (nakolko tam ma samotny naraznik plastovy bez farby) a na kufr dajme tomu ze 5 dcl farby. Ked som kupoval metalizu, tak ma 1dcl vysiel na 200SK , obycajna farba bez metalizi vysla na nejakych 150 SK. (to bolo konkretne namiesane v trnavskej firme). Pri najhorsom da za farbu 2400Sk keby kupoval 1.2 litra namiesanej metalizi.

A ked ma obycajnu farbu tak este menej. Lak stoji 120 Sk dcl, a je ho treba ovela menej. Cize podla mojho sa s farbou do 3 jky mesti. A ked to doneses nejakemu lakirnikovy rozobrane, tj ze kupis kufor, naraznik, blatnik na vrakaci, a rovno mu to zavezes, tak moc roboty mat nebude. On si to moze popripade aj prebrusit, a potom to uz len strekne. A za to by som mu viac ako 2 litre nedal ... Popripade 3. Ale to je max. Tj 6 litrov....

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

8 - 10 000 ??? Neni to nejak moc ?

Ve firme nam pri parkovani poriadne suchli 307 sku SW v metalize, Jedny dvere oskreli poriade, s tym ze aj odtrhli listu, a druhe len troska.

Zavezene do original peugeot servisu, a za 5800 SK vyklepane, vigitovane, nastriekane, nalakovane + nova lista. A to origo servis je najdrahsi.

znamy si dal na accentu striekat komplet zadni naraznik, a v origo servisu 1800 Sk i s pracou a tmelom.

Pokial najdes normalneho typka co pekne strieka, vyjde ta to ovela menej. Treba tam nastriekat len kapotu, 1 blatnik a predny naraznik + masku.

Na blatnik mine tak 2 - 3 Dcl farby, na naraznik 2-3 dcl farby (nakolko tam ma samotny naraznik plastovy bez farby) a na kufr dajme tomu ze 5 dcl farby. Ked som kupoval metalizu, tak ma 1dcl vysiel na 200SK , obycajna farba bez metalizi vysla na nejakych 150 SK. (to bolo konkretne namiesane v trnavskej firme). Pri najhorsom da za farbu 2400Sk keby kupoval 1.2 litra namiesanej metalizi.

A ked ma obycajnu farbu tak este menej. Lak stoji 120 Sk dcl, a je ho treba ovela menej. Cize podla mojho sa s farbou do 3 jky mesti. A ked to doneses nejakemu lakirnikovy rozobrane, tj ze kupis kufor, naraznik, blatnik na vrakaci, a rovno mu to zavezes, tak moc roboty mat nebude. On si to moze popripade aj prebrusit, a potom to uz len strekne. A za to by som mu viac ako 2 litre nedal ... Popripade 3. Ale to je max. Tj 6 litrov....

Hezký počty:D Možná by Dundee mohl hodit rozpočet, jako \"neautorizovaný\" lakýrník ;)

Odesláno

NO hele jemon lak mi napočítal že příde na 8.000 Kč hned jak to viděl takže nevim:-)

Ale cenu za opravu mi ještě neřekl-snad se jí dovim dneska nebo zejtra...už chvi jezdit ve svym autě...ted jezdim tchánovym fáčkem a stojí to za to:super Ale lepší než chodit pěšky:D

Odesláno

Jako jasne, jedna sa ale o to, jak to temu manikovi, co to bude strikat doneses.

Kdyz mu doneses uz diely, hotove, odmastene, prebrusene, uz len nastriekat a nalakovat, tak je to o niecom inom ako ked ich ma sam lakyrnik montovat s auta dole, cistit a podobne. Potom to uz je len ulozit v garazi a striknout par krat ...

Ale ako hovorim, cena tej 307 SW a toho narazniku na ACCENTA je s autorizovanych servisov, tu som nevymisla. A farba tolko stoji, teda aspom v tom obchode :) Pokial ju chces v spreyi, tak + 120 SK ...

Odesláno
Původně zaslal: Lubk0

Kdyz mu doneses uz diely, hotove, odmastene, prebrusene, uz len nastriekat a nalakovat, tak je to o niecom inom ako ked ich ma sam lakyrnik montovat s auta dole, cistit a podobne. Potom to uz je len ulozit v garazi a striknout par krat ...

Jo, tohle udělejte, a jsou pak tři možnosti:

a) vám lakýrník řekne, že jste spadli z višně, a vyrazí vás s tím. Příprava dílů na lak je totiž podstatně horší a náročnější práce než \"jen\" nastříkání, a navíc ne všechny materiály se navzájem snášejí. A kvalitní přípravu na lak dokáže udělat jen opravdu málokdo, a ne každý kutil.

b) lakýrník to vezme, tu přípravu po vás předělá, a bude to stát stejně jako když tu přípravu dělal sám, a nebo to bude stát dokonce o to víc, když po vás tu matlaninu musí srazit a začít znovu. Takto jsme to v lakovně dělali většinou my - dotyčného jsme sice neposlali do háje, ale měl to prostě dražší.

c) garážový patlal to od vás vezme a napere na to barvu, a je mu jedno, jak to bude vypadat. S tím, že budete mít hezké auto se ale leda rozlučte. Viz to, co jsem psal, že se dneska pomalu nedá koupit auto, co by vypadalo rozumně. Proč asi :/

Lubk0vy příspěvky doporučuji brát s hodně, hodně velkou rezervou, co tak koukám za poslední dobu - co rada, to perla.

Odesláno

Jo, tohle udělejte, a jsou pak tři možnosti:

a) vám lakýrník řekne, že jste spadli z višně, a vyrazí vás s tím. Příprava dílů na lak je totiž podstatně horší a náročnější práce než \"jen\" nastříkání, a navíc ne všechny materiály se navzájem snášejí. A kvalitní přípravu na lak dokáže udělat jen opravdu málokdo, a ne každý kutil.

b) lakýrník to vezme, tu přípravu po vás předělá, a bude to stát stejně jako když tu přípravu dělal sám, a nebo to bude stát dokonce o to víc, když po vás tu matlaninu musí srazit a začít znovu. Takto jsme to v lakovně dělali většinou my - dotyčného jsme sice neposlali do háje, ale měl to prostě dražší.

c) garážový patlal to od vás vezme a napere na to barvu, a je mu jedno, jak to bude vypadat. S tím, že budete mít hezké auto se ale leda rozlučte. Viz to, co jsem psal, že se dneska pomalu nedá koupit auto, co by vypadalo rozumně. Proč asi :/

Lubk0vy příspěvky doporučuji brát s hodně, hodně velkou rezervou, co tak koukám za poslední dobu - co rada, to perla.

S kyselým úsměvem na tváři musím souhlasit :nevim

Odesláno
Původně zaslal: Klabrdon

NO hele jemon lak mi napočítal že příde na 8.000 Kč hned jak to viděl takže nevim:-)

Ale cenu za opravu mi ještě neřekl-snad se jí dovim dneska nebo zejtra...už chvi jezdit ve svym autě...ted jezdim tchánovym fáčkem a stojí to za to:super Ale lepší než chodit pěšky:D

Samozřejmě, pokud to nechceš mít naštětkované Balakrylem, že to bude stát min. 8tis.

Cena barvy je v tom zavádějící, ta tvoří jen zlomek ceny lakovny, většina ceny je práce, jak už jsem psal výše, protože je to především o ní. Nicméně pro ilustraci, červená základní pastelka míchaná naposledy na garážové zaplácnutí starého krámu stála za 2 deci barvy + ředidlo + tužidlo 400,-Kč, s tím že to bylo PPG - Spies-Hecker nebo podobná značka je o třetinu až polovinu dražší (nejdražší značky ani nepočítaje). A to byla jen pastelka, a ne metalíza. Nicméně cena za barvu skutečně není určující, když jsem dělal v lakovně naposledy, celolak na auto stál 20tis a barva zo toho byla ani ne 3tis.

Odesláno
Původně zaslal: Klabrdon

Ale cenu za opravu mi ještě neřekl-snad se jí dovim dneska nebo zejtra...už chci jezdit ve svym autě...ted jezdim tchánovym fáčkem a stojí to za to:super Ale lepší než chodit pěšky:D

Hlavně, abys to neměl jako já. Do 25 se vejdu a nakonec jsem v tom byl za 40 :aut:bacha

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...