Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Šmarjápanno, kdes to sebral? Hele, já na to mám lepší ventilek...

David: no proč. To kvůli tomu, o čem jsme se naposled bavili - jak se ti nelíbí spotřeba u TD. Tak Hics dostal šílenej nápad - při běžném provozu blokovat zvýšenou dávku na čerpadle, a mít to vypínatelný, když na to chce šlápnout. To ho napadlo poté, co jsem jezdil s vyndanou tou hadičkou (zapomněl jsem ji vrátit), a všiml jsem si až za dva dny...

Akorát jsem netušil, že to zrealizuje tak rychle, a na svém autě...

Odesláno

Hele, ty sis stěžoval, že ti ten TD v 306-ce moc žere, a že tam chceš dát místo něj D.

Tak se Hics obětoval, a vymyslel ti jednodušší a efektnější řešení - přepínač D/TD :D;)

Odesláno

Hm, neco by na tom byt mohlo. A jaky ventil to tam mate? Asi bych si ho zapojin na pedal plynu-jak dam plny, tak pujde nafty co se vleze. A kdyz dam jen o trochu min, tak pojedu bez forsaze.Realizovat to asi nebude moc narocne.

Odesláno

No von tam, jak koukám, dal normální benzínovej ventil BRC.

Já bych tam asi lupnul takový ten od podtlakového ovládání EGR ventilu, ta jsou jinak k ničemu...

Spíš bych si udělal na samostatnej vypínač, ne pod pedál, tohle má smysl asi především při ustálené jízdě po dálnici, jinde asi moc ne.

Odesláno

Chlapci vy ste chytrýýýýýý! Je to přesně wono! A zkušenosti?

1.) čerpadlo na TD je nastavený jinak než na D, takže i při odpojenym přetlaku to jede lip než D. Turbo má měkčí nástup a až někde kolem 3200 rpm.

2.) myslim, že do města ideální, páč na 1, 2 a 3 motor až tolik neztratí výkon a úspora nafty je evidentní, páč to ani v nejmenším nezhulí.

3.) Jak tu někdo podotýkal - měkčí noha na plynu. Je to jistě řešení, ale jistě mi dáte za pravdu, že se docela blbě reguluje plyn tak, aby člověk naprosto jistě věděl, že se do válců nevalí víc nafty než která se stihne spálit a tohle je jistota, ža tomu tak nebude.

----------------------------------------------

Co se tejče ovládání ventilu, tak je to na manual a tak to asi zustane.

Jasně, že je to ten elektroventil od Oddieho na benál, ale když já jiney neměl a tenhle je takovej hezky maley a krásně se tam dal přidělat a ani to nevypadá jako bastl. Nechtěl sem ho dávat někam daleko kvůli dlouhejm hadičkám.

Schválně to nechám na jednu celou nádrž zapnutý a uvidim rozdíl ve spotřebě a dám vědět.

Odesláno

Nutně ho musim vidět! že bych to eště jednou přečutal? Je to koneckonců práce na půl hoďky....

To by asi v PSA čuměli, co se jim tu dělá s motorama. Voni si tam dávaj práci s turbem výpočtama kolem toho a tady jim to nějakej lulan udělá na vypínač :D:D:D

Odesláno

Jestli ho musíš vidět opravdu nutně, neodkladně a ihned, podívej se pod kapotu kolegovy 309D - nad brzdový válec. Tam by měl být - pokud jsem ho kdysi nevyndal...

Odesláno

Nojo čéče. Je tam! a je fakt menčí... Ale má tenčí hadičky, což by asi nevadilo. Hm...tak já to eště předělám no! Otázka je, jak se mu budou líbit y vybrace na čerpadle. Ten co tam mám je přeci jen bytelnější.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Tak první zkušenost...Sem skoro vyjezdil nádrž jen na \"spopro\" režim a oproti běžnýmu průměru o 150 km víc. takže to funguje sqěle!!!! Je to víceméně při jízdách po Práglu. Jedna jízda do Čáslavi - dálnice v rychlosti cca 140 - 150 km. :P:P:P Zajímavý je, že čerpadlo je fakt nastavený jinak než u atmosféry, páč to i na ekorežim docela jede, ale až při vyšších otáčkách.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...