denoo Odesláno 12. prosinec 2009 Autor Odesláno 12. prosinec 2009 mne najprv povedal ze to otestuju a povedia ci bude to ten pripad ked staci iba cerpadlo, nastastie bol. Tak asi by ti tiez mali povedat skor ci to bude teda cerpadlo alebo cele riadenie. Este teda pred objednanim suciastky. Ale v podstate pokial ti nemizne servo kvapalina (teda pokial mizne iba tym penenim a ta kvape do pod auto to) tak by to malo byt to servo cerpadlo. HOrsie by bolo keby ti mizla kvapalina nevedno kam, uz sa to tu riesilo tam sa naplnia samizda manzety na riadeni a casom to pukne potom nove riadenie. Pokial teda nedolievas servo kvapalinu, iba tolko co vypeni dolejes, malo by to byt ok. aj ked ok ako ok, aj 20 000 je hodne. Citovat
honzza407sw Odesláno 12. prosinec 2009 Odesláno 12. prosinec 2009 No mizí nemizí. Když jsem piškota koupil, tak servokapalina byla na minimu. Nechal jsem ji doplnit tak 2-3cm nad risku, po dolití to pak vždy klesne o ten 1-2cm a drží se. Jak jsem psal v teplém počasí mě to ani nepěnilo, ale teď co se teplota drží kolem 0 spíš na -1 stupně to začalo pěnit. Dnes jsem to jel projet, trhání již nenastalo, ale je cítí když točim do leva, že to jde trochu ztuha. Po příjezdu jsem si odšrouboval víčko serva a bylo to spěněný tak 2cm pod hrdlo víčka. Citovat
King81 Odesláno 12. prosinec 2009 Odesláno 12. prosinec 2009 Původně zaslal: denoo cakal som na prve prispevky ohladom serva, hned ako zacne zima, a je to tu, asi sa to zacne kopit pekne presne moj pripad, mne v peugeote vymenili servo cerpadlo za 10 000sk nastastie aj s pracou, plus ako si pisal doporucuju tu vysokotlaku trubicku ci co to je co ide od servo cerpadla, ta stala 3000sk mam pocit, takze tak.Pokial zacne vacsia zima dost mozne ze sa ti bude zasekavat smerom do lava ked budes zatacat. Nic nepomoze len kupit nove servo cerpadlo, plus tu trubicu. Ja som to riesil minulu zimu , odvtedy uz mam pokoj, ani raz som nedolieval servo kvapalinu, a riadenie ide ok ako ma. Za odvzdusnenie vyhodis zbytocne peniaze a pomoze to mozno iba na par dni alebo vobec. Sak odvzdusnuje sa to plnym zatacanim do stran asi 10 krat po sebe. Ja to vtedy skusal a nepomohlo. Horsie ze tieto cerpadla sa daju kupit iba v peugeote, co povazujem za pekne svinstvo kedze sa jedna o vadne kusy od peugeotu priamo od vyroby a oni na to nahadzu na to take sumy parchanti. Vymena trva mozno 2-3 hodiny bohvie presne kolko, ale do jedneho dna to mas urcite. Cerpadlo nove stoji 23 000sk s dph mam pocit. Teda pokial mas tento pripad, este bud rad, lebo su pripady ked museli menit cele riadenie a to potom sa uz blizilo k 100 000sk , presnejsie sa mi zda 75000sk cele riadenie. SU pripady ked vymenili iba servo cerpadlo a nepomohlo, nakoniec bol problem v riadeni samotnom. Neviem nad cim sudruhovia rozmyslali ked vyrabali toto servo riadnie. Ahoj, mam taky mensi problem s autom. Som z TN. Len by som chcel vediet, do ktoreho servisu Peugeot chodievas? Ci do TN alebo niekde inde. A ci si s ich pracou spokojny. Pristup.... Diky Citovat
denoo Odesláno 12. prosinec 2009 Autor Odesláno 12. prosinec 2009 to honzza407sw: no moze byt , vzdy ti klesne olej na tolko, kolko sa napeni a vytece cez vicko von. Mam pocit, ze by bolo horsie keby ti nepenil servo olej, ale len sa stracal. Aj mne to zacalo hned ako prisla zima, cosi som cital ze stuhne servo olej a nestiha sa presuvat na druhu stranu riadenia (preto prave seka do lava riadenie) a hlavne je tuhsie aj riadenie tak sa viac namaha ako v lete napr. A penenie najviac uvidis v momente ked vypnes motor , skus par krat potocit volantom do lava do prava, potom zhasni motor, a olej by sa mal tlacit von. to king81: Ty mas tiez problem so servom? Hej, ja chodim do trencina do peugeotu, zatial sa neda povedat ze by som nebol spokojny. Nemal som este zlu skusenost. Co sa tyka serva, to bolo robene v inom peugeote, to som v tn nerobil. Viem ze sa da este s cenou spravit nieco, myslim cerpadlo, ale viac ako 2000sk nespravis. Citovat
King81 Odesláno 12. prosinec 2009 Odesláno 12. prosinec 2009 Původně zaslal: denoo to honzza407sw: no moze byt , vzdy ti klesne olej na tolko, kolko sa napeni a vytece cez vicko von. Mam pocit, ze by bolo horsie keby ti nepenil servo olej, ale len sa stracal. Aj mne to zacalo hned ako prisla zima, cosi som cital ze stuhne servo olej a nestiha sa presuvat na druhu stranu riadenia (preto prave seka do lava riadenie) a hlavne je tuhsie aj riadenie tak sa viac namaha ako v lete napr. A penenie najviac uvidis v momente ked vypnes motor , skus par krat potocit volantom do lava do prava, potom zhasni motor, a olej by sa mal tlacit von. to king81: Ty mas tiez problem so servom? Hej, ja chodim do trencina do peugeotu, zatial sa neda povedat ze by som nebol spokojny. Nemal som este zlu skusenost. Co sa tyka serva, to bolo robene v inom peugeote, to som v tn nerobil. Viem ze sa da este s cenou spravit nieco, myslim cerpadlo, ale viac ako 2000sk nespravis. Mam taky problem , ze mi slzi servo hadica. Je napojena niekde pri chladici na taky kovovy diel. Tam je akokeby stiahnuta takou eskapaskou. Mozno by stacilo vymenit tu eskapasku. Neviem to poriadne pomenovat, tak sorry:D Mi to zacalo slzit niekedy v maji, potom zazrakom prestalo a zacalo to zase niekedy teraz. Aj som bol v Peugeote v TN a vyjadrili sa, ze treba tu hadicu samozrejme vymenit. Tusim ze ju nazvali vysokotlakova hadica serva riadenia, cena asi 80 €. Len neviem, ci si to mam dat spravit v TN alebo niekde inde. Tie servisy su niekedy nocna mora. A ty si kde riesil servo? Inak so servom problem nemam, funguje v pohode:papa Citovat
denoo Odesláno 13. prosinec 2009 Autor Odesláno 13. prosinec 2009 ja som to riesil v novom meste, ale takyto problem daj spravit aj v tn, sak to je v podstate jednoducha vec. Bud rad ze ti nepeni a nemizi servo kvapalina. Citovat
jsore Odesláno 13. prosinec 2009 Odesláno 13. prosinec 2009 nazdar co sa tyka tej anglictiny ak ju chces nastavit musis vlozit instalacne cd kde je volba jazykov,ja som to cd mal v aute ked som ho kupoval:super Citovat
denoo Odesláno 13. prosinec 2009 Autor Odesláno 13. prosinec 2009 ja myslel ze sa riesi servo, nepomylil si sa? Citovat
honzza407sw Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Tak jsem se dnes objednal do peugeotu na servis. Je objednáno nové čerpadlo a ta tlaková trubka s ventilem (ten ventil prý slouží k tomu, aby už ta servokapalina nepěnila). Rozpočet 20tis kč. Dle servisáka se před nedávnem zlevnilo čerpadlo na krásných 15tis kč a nějaký drobný . Ta tlaková trubka stojí 3.400kč a práce (3hodiny) 1800kč. Takže paráda takhle před svátkama:grr. Doufám, že na nějakou chvilku budu zas klid - jinak:bacha. Citovat
honzza407sw Odesláno 14. prosinec 2009 Odesláno 14. prosinec 2009 Jo a ohledně výměny celého řízení je to tak (tedy pokuď máte vedenou servisní knihu), že se na opravě podílí i peugeot ikdyž je vozidlo po záruce. Takže to nemusí být taková finanční rána:super. Oni asi v peugeotu moc dobře vědí, že tam je někdě problém. Citovat
denoo Odesláno 14. prosinec 2009 Autor Odesláno 14. prosinec 2009 jasne ze vedia, len na tom teraz pekne ryzuju , Citovat
honzza407sw Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 Tak jsem zpět ze servisu. Nakonec výsledná je cena 19.464.-kč vč. DPH - takže . Hned jsem se ujal jízdní zkoušky:D a poznatky jsou takové, že servo pracuje jak má - netrhá, nepění a na obě dvě strany pracuje stejnoměrně. Ale stejně při točení plného rejdu někdy cítím malé vibrace a slyším takové to vrnění - dle servisáka to je od toho ventilu na trubce:myslim a dělá to každá 407. Dnes jedu na noční, tak jsem zvědav jak bude fungovat v noci při teplotách kolem -5. Jinak zítra jedu zpět do servisu . Citovat
AnotherOne Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 Povedal by som, že to vrnenie v plnom rejde je normálne nie len u 407my. Hlavne sa nemá tlačiť za plný rejd. Citovat
honzza407sw Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 Nevim no:myslim, asi máš pravdu. Já auto s elektrickým servem nikdy neměl, ale když jsem projížděl octavii druhé generace (ta má taky progresivní posilovač), tak tam jsem nic takového nepociťoval. Počkej teď ten tvůj příspěvěk čtu ještě jednou a asi si mě nepochopil. Já nemyslel, že když v plným rejdu na to tlačim, tak to vrní, ale třeba když točim rychle 2-3otáčky (teď nevím kolik 407 má), tak tam vrní a brní při třeba 2 otáčce. [upravil dne 15/12/09 honzza407sw] [upravil dne 15/12/09 honzza407sw] Citovat
AnotherOne Odesláno 15. prosinec 2009 Odesláno 15. prosinec 2009 Už sa mi to párkrát stalo ale v zime na snehu. Pripomína to vŕzganie snehu. Inak nič. Citovat
denoo Odesláno 15. prosinec 2009 Autor Odesláno 15. prosinec 2009 hej hej, trosku to zavrzga niekedy, najme ked sa trosku hybes pomaly, ale vraj to je normalne, v peugeote povedali ze im to robia aj nove 407 my co maju vystavene. taky maly nedostatok ktory by sa u takejto kary nemal stavat Citovat
honzza407sw Odesláno 16. prosinec 2009 Odesláno 16. prosinec 2009 Tak ráno při odjezdu teplota -9. Nové servo oproti tomu starému jde lehce, na obě dvě strany stejnoměrně a nepění. Taky jsem pozoroval, že jde lépe než včera (asi to bylo ještě moc nový). A to vrzání/vrnění (jak tady někdo nazval správně - je to takové jako na sněhu), tak to se již neoběvilo. Takže spokojenost ikdyž to tedy byla hodně drahá sranda. Citovat
Micky Odesláno 10. září 2012 Odesláno 10. září 2012 Chlapi nevíte někdo, jaké je množství oleje v servu Peugeot 407? Kurňa včera jsem tam dolil v dobré víře trochu oleje Total Fluide AT 42 a teď jsem zjistil, že tam patří Total Fluide DA. Chci to vyměnit. Nevíte někdo to množství a jáká lacinější alternativa se tam dá použít? Díky. M. Citovat
tomike Odesláno 10. září 2012 Odesláno 10. září 2012 No ked som na oboch mojich 407-mach menil vysokotlake potrubie bohate mi stacil liter kvapaliny. V oboch pripadoch stacilo vymenit tu hadicu a je po probleme so servom. Cena okolo 100,-€ , ale ta vymena - dost komplikovane. Citovat
Micky Odesláno 11. září 2012 Odesláno 11. září 2012 Tomike, jak se Ti to servo projevovalo, že Tě napadlo vyměnit jen hadici? Kudy je nejlepší ten starý olej vypustit tak, aby ho tam zůstalo co nejméně? Koupím tedy litr, dokoupit se dá vždy. :-) M. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.