Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
Lebo cit: podstata spociva v tom, ze inzinieri z PSA vyvinuli generator na penu. V lavotocivych zakrutach pri nizkych rychlostiach poklesne hladina hydr. oleja v serve pod privod nizkotlakoveho obvodu. V privode nizkotlakoveho obvodu je len 2.5 mm dierka a preto v zime, ked je olej hustejsi strieka do hladiny a zacne sa tvorit pena. Hadica mazlu konstrukciu, ma maly objem a pri max. zabere serva v lavotocivej zakrute vznika pena.

Odpoveď máš po bodom 13. Uz ziadne bulblinky, privod hydr. oleja je na dno zasobnika oleja.

Preto je už na P508 prívod zo spodu.

Áno, ja som to čítal.

Ale nevidí sa mi to, že ja mám navŕtať dierku do plastu (zväčšiť pôvodnú), do novej (väčšej) dierky vložiť hadičku, zalepiť to a vložiť cez to všetko ďalšiu hadičku.

Nebolo by jednoduchšie navŕtať otvor do plastu a nasadiť hadičku a zatiahnúť to?!

Mne len nesedí to, že mám dať hadičku do hadičky???! :myslim

Alebo celý zmysel je hlavne v tom, že sa posunie nasávanie na najnižší bod nádobky? :nevim

Tým, že tou predĺženou hadičkou sa bude nasávať z dna a nie z hladiny?

[upravil dne 2/3/14 13:07 od Dodo-407]

[upravil dne 2/3/14 13:08 od Dodo-407]

Odesláno
Dodo-407 ty máš ale auto z roku 2008 a to už se min. rok dávaly ty trubičky do vracečky přímo ve výrobě. Je tedy zbytečné to rozebírat ;)

Áno ale to sa dávalo až do modelov po face-lifte?

Od 6.mes.2008 a ja mám 3.mes.2008 - ten starší model.

Opravte ma ak sa mýlim. :)

A P508 sa vyrábal od r. 2011 -je novšia ako P407. Problém zo servom sa objavuje aj na P508, hoci je tam nízkotlakový obvod zo spodku plastu.

:D

[upravil dne 2/3/14 18:05 od Dodo-407]

Odesláno

Pochopte ma,

môj cieľ nie je mudrovať tu, ale nájsť zaručené riešenie.

Lebo ako som už písal....

....dám repasovať servo - 120E a za rok to je znova také isté,

....kúpim nové servo - 400E a za dva roky to je znova také isté,

...skúšať niečo čo nefunguje a v konečnom dôsledku to bude drahšie......?

Ako to vyriešiť natrvalo?:myslim

Preto sem píšem a hľadám riešenie od skúsených...:D

Odesláno
Dodo-407 ty máš ale auto z roku 2008 a to už se min. rok dávaly ty trubičky do vracečky přímo ve výrobě. Je tedy zbytečné to rozebírat ;)

A P508 sa vyrábal od r. 2011 -je novšia ako P407. Problém zo servom sa objavuje aj na P508, hoci je tam nízkotlakový obvod zo spodku plastu.

Začalo se to dávat od cca 1/2 roku 2007

Odesláno

Začalo se to dávat od cca 1/2 roku 2007

Kým sa im neminuli zásoby..... :D:D:D:D

Otázka.... prečo sa to potom objavovalo aj v P508, čo sa tu často rozoberá......? :D

Odesláno

Já měl na 407 origo servo r.v. 2004 a nikdy jsem neměl problém. Jenom nalitá servokapalina cca 2 cm nad rysku. O problémech se servem u 508 jsem zatím neslyšel.

Odesláno

Viki: to musis rozlusknut sam. je napisane aku hadicu daval peugeot ked bol problem ako oficial riesenie (mozno jedno z viacerych). Kusok nad tym postom je aj fotka ako vyzera, aby si vedel porovnat...

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dávno jsem měl problém s drhnoucím servem. V ostrých levotočivých zatáčkách(do kopce) začalo servo \"sténat\" a ve finále se mi několikrát dokonce úplně kouslo a bylo třeba povolit a opět zatočit, abych nesundal obrubník. Vše vyřešilo doplnění oleje na rysku a později nad rysku. Na rysce občas začalo pěnit, opět v zatáčkách, když si nasálo vzduch, tak jsem ještě přelil přes rysku(až hrdla do trubky). Důkladně jsem kontroloval hadice a bez známky úniku. Nejspíš olej vytekl právě napěněním, protože celé hrdlo bylo mastné a servo shora od oleje. K odvzdušnění pomohlo jen otočit kola na max. vlevo i vpravo při parkování v garáži. Teď už mám přes 2 roky klid, servo jede vesele dál, ale v létě se chystám na kontrolu gufera ().

Odesláno

je možný že bych měl zelenou servo kapalinu?? vy tu všichni uvádíte oranžovou :myslim 407SW 2006 2,0 HDi

V coupé ji mám oranžovou, ale tady je prostě zelená, je to možný?

• O 3 měsíce později...
Odesláno

Ahoj.

Nevím jestli jsem správně, ale potřebuji pomoc. na mé 407 při točení

volantem na místě nebo při velmi nízké rychlosti vrčí a trochu cuká ,

měnily hadici a tak nevím dá se to třeba odvzdušnit?

Dík

Odesláno

odvzdušníš to točením volantu na mieste až na doraz (cca 10x na jednu a na druhú stranu)

inak pri napr. parkovaní to vrčí aj mne a už to neriešim, robí to len v lete, keď je teplo

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...