Šalik Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 Zdarec chlapi. Sem se chtěl zeptat na jednu věc. Při rozjezdu, když zatáčím doprava, se mi ozývá cvakání z pravé strany od nápravy. Je možný že by to byla poloosa nebo jen kynetický kloub popřípadě něco takovýho? Citovat
Podlesny Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 Ja mam asi ten isty problem. Mne to cvaka z laveho kolesa. Pri rozjazde ked je koleso vytocene nalavo alebo napravo. Je to len klb? A ak ano treba vymenit obidva, alebo len ten vadny? Citovat
pastorek Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 Je to príznak opotrebovaného homokinetického kĺbu. Postupne sa to bude zhoršovať. Stačí vymeniť ten poškodený ale o chvíľu to začne robiť i ten druhý. [upravil dne 16/6/08 pastorek] Citovat
Šalik Odesláno 16. červen 2008 Autor Odesláno 16. červen 2008 A musí se při tom měnit komplet poloosa? Ptal sem se totiž v pár prodejnách autodílů a nejsou schopní mi dodat jen ten kloub. Mám 2,0 turbo (104kw) a maj jen klouby na obyč. dvoulitry. Sedí to tam nebo má to turbo nějakej speciální?? Citovat
pastorek Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 Původně zaslal: Šalik A musí se při tom měnit komplet poloosa? Ptal sem se totiž v pár prodejnách autodílů a nejsou schopní mi dodat jen ten kloub. Mám 2,0 turbo (104kw) a maj jen klouby na obyč. dvoulitry. Sedí to tam nebo má to turbo nějakej speciální?? No, to máš pravdu. Na 2,0 turbo sa dodávajú iba celé poloosi. Je možné že majú inú konštrukciu. Pozeral som ceny a samotné kĺby (nie na turbo) stoja cca 3000 SK a repasovaná poloos cca 6000 SK. Vyzerá to že máš smolu a budeš musieť meniť celú. Na tvojom mieste by som chvíľu počkal a potom vymenil obe. Zase budeš mať pár rokov pokoj. Citovat
Šalik Odesláno 16. červen 2008 Autor Odesláno 16. červen 2008 Hmm, tak to je nemilé...Ale co už. Aspoň bude mít člověk klid. Citovat
Fusion Odesláno 16. červen 2008 Odesláno 16. červen 2008 Měnit obě poloosy je blbost. Maximálně vyměnit preventivně manžetu na té \"necvakající\". Komplet repas poloosu sem kupoval asi za 4000. Citovat
Šalik Odesláno 17. červen 2008 Autor Odesláno 17. červen 2008 Jo a nešlo by jen tu poloosu vyndat, nějak to \"vyčistit\" a hodit zpátky?? Citovat
AnotherOne Odesláno 17. červen 2008 Odesláno 17. červen 2008 Nie, je to fyzicky opotrebované. Vyčistiť a premazať preventívne môžeš tú dobrú plus novú manžetu. Citovat
Šalik Odesláno 17. červen 2008 Autor Odesláno 17. červen 2008 Hmm, co už. Akorát to množství práce mě deprimuje...zas víkend v čudu:( Citovat
Šalik Odesláno 18. červen 2008 Autor Odesláno 18. červen 2008 Jo a ještě jedna věc. Koukal sem na net a bavil sem se s pár lidma co taky dělaj Peugeoty a vychází mi z toho, že by tam pasoval ten kloub z třílitra (z toho co měl těch 167koní...)...a ten se mi zrovna válí na zahradě taky...Takže bych to zkusil a byl by klid Citovat
Fusion Odesláno 18. červen 2008 Odesláno 18. červen 2008 To zkus, ale moc bych na to nesázel. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.