Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno
:potlesk musim priznat ze som milo perkvapeny tvojim vypinacom :super ...aj ked je pravda ze chcem tam dat origo, ale ten dojde najskor az za 10 dni , je to fakt pardne alternatyvne riesenie...ja to mam zatial natvrdo prepojene :) uz som nemal naladu sa s tym viac bavit po tom tahani vsetkych kablou od ECU ;)
Odesláno

Už jsem psal, že mám povolený tempomat a všechno namontováno, jenom kromě páčky, tu mám objednanou, ale už to delší dobu trvá, tak se asi poohlídnu po jiném int. obchodě. Z Kelly a dalších obchodů mi odepsaly že páčky nejsou a nebudou. A ještě se chci zeptat: když jedu o kolo 100km/h a udržuji stejnou rychlost a pak přidám plyn tak mi zacvrlikánim neco upozorní, tempomat mám vyp. a nemám ještě páčku.:myslim

Odesláno

Ahoj lidičky prosím o radu. Jako mnozí z vás jsem si i já chtěl dodělat tempomat a po pročtení spousty diskuzí jsem se pustil do instalace:

- na autě jsem měl namontovaný: spínač na spojce + připravený červený konektor na druhý brzdový spínač.

Ještě před zakoupením páčky a brzdového spínače jsem zajel na diagnostiku do Klatov ke Auto Kalný, kde jsme auto napíchli na diagnostiku a po chvilkovém hledání našli volbu:

Regulace rychlosti. U této volby šly nastavit následující 2 možnosti:

1) S regulací rychlosti (tempomat)

2) Bez regulace rychlosti

V mém případě byla již nastavena volba č. 1 tak jsem zajásal a hned si za 1637 Kč objednal MUXovou páčku tempomatu + plastovou sponu na brzdový spínač.

Rozpínací brzdový spínač jsem zakoupil v AutoKelly za 165 Kč.

Namontoval jsem jak páčku tempomatu tak i brzdový spínač a vyrazil na zkušební jízdu... Bohužel tempomat ani jedenkrát nezafungoval :grr

Při aktivaci se na displeji nezobrazí žádná hláška o aktivaci tempomatu a ten prostě nefunguje.

Ještě mě napadlo jestli třeba nemám rozhozené spínače na brzdě tak jsem po nastartování rovnou vyjel a brzdového pedálu se ani nedotkl, ale stejně bez úspěchu...

Poradťe jestli výše zmíněná položka v BSI je právě ta která se měla aktivovat anebo jestli je tam třeba ještě v nějakém jiném menu???? Fakt už nevím co s tím a vyzkoušel jsem všechno. Zítra jedu opět do Peugeotu, chci zkontrolovat jestli spínače na brzdě spínají současně a ještě jednou prolezeme menu na diagnostice jestli něco nenajdeme.

Poraďte prosím, jestli výše zmíněná volba v BSI je ta pravá nebo jestli hledat někde jinde. Je možné, že by s diagnostikou co mají přímo u Auto Kalný nemohli aktivovat tempomat??

Poslední možnost je, že v BSI jde tempomat aktivovat, ale prostě nebude fungovat.

Mám rok 3/2003 80 kW.

Díky všem za rady

PS: Ještě jeden dotaz, hláška na displeji o aktivaci tempomatu by se měla ukázat při otočení tempomatu do polohy ON anebo až při uložení rychlosti tlačítkem SET???

Odesláno
Původně zaslal: papa

Už jsem psal, že mám povolený tempomat a všechno namontováno, jenom kromě páčky, tu mám objednanou, ale už to delší dobu trvá, tak se asi poohlídnu po jiném int. obchodě. Z Kelly a dalších obchodů mi odepsaly že páčky nejsou a nebudou. A ještě se chci zeptat: když jedu o kolo 100km/h a udržuji stejnou rychlost a pak přidám plyn tak mi zacvrlikánim neco upozorní, tempomat mám vyp. a nemám ještě páčku.:myslim

Tak toto co tu opisujes je zvukove obmedzenie rychlosti ...uz si nepamatam ako sa to presne volavo v BSi ale mne to zralo nervy po prekroceni 120Km/h ...mi to omylom v servise zapli :nevim

Packu som tiez hladal ale nastastie ju este mali za paradnu cenu na http://www.autodily-pracharna.cz

objednavacie cislo 34.20.681 skus sa kuknut mozno budes mat este stastie,drzim palce ;)

Odesláno

Papa: Samozřejmě, než jsem montoval spínač na brzdový pedál, tam jsem si zjistil ohmmetrem v jakém místě rozpíná a na brzdový pedál jsem ho nasadil tak, aby čudl na spínači byl zamáčklý.....

Odesláno

:)dík na tu prachárnu jsem se taky díval, mám ji vzáloze. Asi ty minulé objednávky zruším, už to trvá asi 3 týdny a žádná zpráva:grr, a zkusím tu Prachárnu.:super

Odesláno

:)dík na tu prachárnu jsem se taky díval, mám ji vzáloze. Asi ty minulé objednávky zruším, už to trvá asi 3 týdny a žádná zpráva:grr, a zkusím tu Prachárnu.:super

Niet zaco :papa a inac mne prisla po objednani tak do 5 dni ;) a to do SR ....Tak potom tu nahod final foto ked dorazi aj packa ...ja si chvylku pockam na ten vypynac a tiez sa potom pochvalim :D ...

Odesláno
Původně zaslal: mark001

Tak toto co tu opisujes je zvukove obmedzenie rychlosti ...uz si nepamatam ako sa to presne volavo v BSi ale mne to zralo nervy po prekroceni 120Km/h ...mi to omylom v servise zapli :nevim

Packu som tiez hladal ale nastastie ju este mali za paradnu cenu na http://www.autodily-pracharna.cz

objednavacie cislo 34.20.681 skus sa kuknut mozno budes mat este stastie,drzim palce ;)

Je to tak, dnes jak jsem jel do práce tak jsem to vyzkoušel, jak ručička ukázala 120 tak to začalo pípat a nepřestalo pokud jsem neubral pod 120km/h:grr Budu to muset reklamovat že jsem tohle nechtěl:bacha, ale nejdřív vyzkouším tempomat.:papa
Odesláno

Původně zaslal: mark001

Je to tak, dnes jak jsem jel do práce tak jsem to vyzkoušel, jak ručička ukázala 120 tak to začalo pípat a nepřestalo pokud jsem neubral pod 120km/h:grr Budu to muset reklamovat že jsem tohle nechtěl:bacha, ale nejdřív vyzkouším tempomat.:papa

:) mne to omylom zapol pri zapinani cd menica , najhorsie bolo zistit ktora polozka to nakoniec bola , sme sa obaja cudovali bo bolo tam pisane nieco ako \"survival mode \" ale teraz uz neviem doslovne :myslim

Odesláno
Původně zaslal: Osvi

Lidičky prosím poraďte než vyrazím na diagnostiku...

S MUX páčkou nemám zkušenosti a i hodně lidí co sem píše má auto bez MUX. U tohoto roku by to mělo jít povolit a potom to musí i fungovat. Možná víc napoví diagnostika a třeba tam bude i chyba kvůli které to nejede.

Odesláno

Včera v servisu se zadařilo a Tempomat již funguje... :)

Tempomat se totiž musí aktivovat na dvou místech a já měl aktivaci provedou pouze na 1 místě a proto nefungoval.

1) v menu různé ( ostatní ) položka REGULACE RYCHLOSTI - nastavit volbu: S regulací rychlosti ( tempomat )

2) v menu motor položka REGULACE RYCHLOSTI - nastavit volbu: Přítomen

V mém případě v bodu 2 bylo nastaveno nepřítomen a proto tempomat nefungoval.

Po přepnutí do stavu Přítomen funguje perfektně :roker

Až tedy na jednu maličkost, kterou ale nehodlám řešit - na displeji se mi neobjeví hláška o aktivaci tempomatu.

Odesláno
Původně zaslal: Osvi

Včera v servisu se zadařilo a Tempomat již funguje... :)

Tempomat se totiž musí aktivovat na dvou místech a já měl aktivaci provedou pouze na 1 místě a proto nefungoval.

1) v menu různé ( ostatní ) položka REGULACE RYCHLOSTI - nastavit volbu: S regulací rychlosti ( tempomat )

2) v menu motor položka REGULACE RYCHLOSTI - nastavit volbu: Přítomen

V mém případě v bodu 2 bylo nastaveno nepřítomen a proto tempomat nefungoval.

Po přepnutí do stavu Přítomen funguje perfektně :roker

Až tedy na jednu maličkost, kterou ale nehodlám řešit - na displeji se mi neobjeví hláška o aktivaci tempomatu.

Tak to je dobrá zpráva :potlesk. Nám se taky nic nezobrazuje tak nevím zda u Tvého modelu by měl display něco hlásit :myslim.

Odesláno

Leo: U systému s MUX by se měla hláška o aktivaci objevit na displeji. Stejně jako třeba: aktivace stěračů na dešťový senzor, či zatažená ruční brzdy za jízdy atd...

Hlavně, že tempomat funguje...

• O 2 týdny později...
Odesláno
Původně zaslal: MatrixChose

Tak chlapi, mám číslo 281 010 034 Podle Pe.Tra datum narození 30.7.1999, co si o tom myslíte? Konektory všechny mám, PP se taky dal zprovoznit, tak snad tempomat půjde taky, ne-e?! :bacha

Myslím si spíše že ne (nepůjde to povolit) :(. Přesněji ti to ale řekne opět Pe.Tr nebo na diagnostice.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...